Narazil sem na diskusi na téma AMOLED, tak jsem trochu pátral a zjistil jaký je to, alespoň na některých zařízeních podvod. Pixely mají jen dva subpixely, polovina Red-Gree a druhá Blue-Green, čili chybí vlastně cela třetina subpixelů. Viz http://www.samsungsmd.com/eng/text/AMOLED/ET-1-1-2.jsp" onclick="window.open(this.href);return false; pěkný podvod, AMOLED bych nechtěl ani zadarmo.Tom077 wrote:Jinak S Amoled je určitě špica,viděl jsem na SGS,ale neveřím,že by LCD nebo S-LCD bylo zase až tak propastně horší než S Amoled ....
Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů
-
xtonda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
-
Darker
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note + New iPad
Uz jenom podle toho, co dokazal Dell vymackat z androidu 1.6 Donut. Rom byla vazne hodne predelana a vymakana. pridaltreba multituch ktery 1.6 proste neumi a nebo vicero obrazovek. Take pridel perfektni vidgety na RSS, Facebook a Twitter. Rom je spickove stabilni a rychla. Atd....
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Tak jsem dnes vystál frontu na D HD a zároveň si V Sunnysoftu "omakal" Streaka. Musím říci, že je to na mě už přece jen kapánek větší, pokud v budoucnu jít směrem tabletu, tak zase už raději okolo 7". Desire HD je velikostně +- jako HD2, což je na hraně a dá se v pohodě používat. 
Teď se tady budeme patrně chvíli překrývat s diskuzním fórem, které by mělo být věnováno HTC DHD. Jelikož existují lidé (vím min. o dvou
) kteří jsou na vážkách mezi ním a Streakem... Takže prosím, prosím, jaké jsou bezprostřední dojmy z uživatelského rozhraní, rychlosti, aplikací, fotoaparátu, atd. Berem vše, co nám pomůže se rozhoupat
A díky předem.
-
Darker
- přispěvatel

Informace pro vsechny majetele Streaku. Setkal jsem se ted s panem z TabPc a koupil si vyse zminovane pouzdro. Za ty penize je velmi slusne. V realu vypada mnohem lepe nez na fotkach. Nema sice kapsicku na pametovky, ale ma sponu na opasek. Rozhodne Della ochrani pri padu. Vsem ho vrele doporucuji, je to dobra nabidka.
- HanysR
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Ahoj Tome, docela mne tady zaujala diskuze kde se rozhodujete mezi Streakem a D HD, přivítejte mne v klubuTom077 wrote:@jacek: já dnes jedu do centra OVy tak se stavím do jednoho obchodu kde ho mají .... tak se na něj mrknu,osahám,snad mě ho nechají i zapnout .... tak pak napíšu .... já taky nemám kdoví jak velké tlapy ...
Jinak já jsem stále rozhoduji mezi Dellem a D HD - proč u tebe vyhrává D HD - jen kvůli velikosti displeje Della??
Další věc pro ostatní vlastníky, Dell má vnitřní paměť pouze 512 MB pro instalaci programů? Sice jsem android ještě neměl ale není to v případě Donut 1.6 problém když nelze instalovat na kartu? Docela dost lidí např. u Desire si stěžovalo, že jsou věčně bez místa. A ještě jedna, není problém s nabídkou Apps pro Donut? Není už dnes většina na Eclair 2.1 a vyšší? Díky moc za případné reakce, Honza
V současné době vlastním HD2 s WM a s Androidem Desiré, který používám jako druhý mobil zejména pro data a internet. Desire je špičkový mobil s Amoled displejem, bohužel ale malým. A proto i já pokukuji po Dellu. Jeho velikost není problémem, hlavně velký displej je lákavý. Co se týče rozdílů v uživatelském prostředí, každé se dá upravit dle svých představ - konečně i SPB mobil shell je už přístupný pro Android. Podle toho bych mobil nevybíral. Jedině co mě štve, je zatím nedostupné Froyo, jehož vlastností teď využívám. Pokud by ho již disponoval, určitě by šel více na odbyt. A tak i já asi počkám do 15. listopadu a pak se rozhodnu - Dell nebo Desire HD. Zatím hltám poznatky o Streakovi. 
-- doplnění předchozího příspěvku (pon říj 18, 2010 19:11) --
http://androidforum.cz/ako-presunut-sko ... t6113.html" onclick="window.open(this.href);return false; - tato diskuse řeší jak ve Froyu přesunout programy na SD.
-- doplnění předchozího příspěvku (pon říj 18, 2010 19:11) --
http://androidforum.cz/ako-presunut-sko ... t6113.html" onclick="window.open(this.href);return false; - tato diskuse řeší jak ve Froyu přesunout programy na SD.
Měl bych jednu konkrétní prosbu na uživatele Streaku. Protože nejen zábavou živ je člověk, mnou asi nejvíce používanou funkcí, co se práce týče, bude e-mail. A tak bych požádal o zhodnocení (či krátký popis) e-mailového klienta. O tom, že si (bez placené aplikace třetí strany) nativně ve verzi 1.6 neužiji synchronizace s MS Exchange jsem se již dočetl. Ale jak je to s klasickým nastavením e-mailových schránek? Zda je nějak omezen jejich počet, možnost pravidelné kontroly, nastavení intervalu, protokoly POP3/IMAP, popř. kdyby bylo možno pořídit foto obrazovky...
-
Darker
- přispěvatel

Takze predne bych chtel zduraznit ze na Streaka je i android 2.1 - ten pouzivam ja a funguje skvele. Mailovych uctu si samozrejme muzete nastavit kolik chcete.
Pro vahajici: dalsim argumentem pro Streaka je vetsi vydrz na baterky.
Pro vahajici: dalsim argumentem pro Streaka je vetsi vydrz na baterky.
- aeon101
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Z Ultra, BB 9800
To HanysR:
Velikost pamete pro instalovane programy je stejna jako u GalaxyS, tedy necele 2GB...1.6 je tak pekne vyladena, ze nespustis akurat par skvelych her zatim (jinak pouzivam temer vse, co kdysi na GS).
To Rapax:
Pouzivam gmail konto a exchange mi temer nahradi. Jinak na soukromou postu funguje vestaveny klient velice spolehlive a nema zadne omazeni (podpora pop3, IMAP, nastaveni kontroly ci pocet schranek). Oproti GS musim zduraznit mnohem lepsi praci vestaveneho klienta (tam jsem se trapil s pravidelnou kontrolou, ktera nefunfovala a dokonce ani aplikace K9 nebyla vhodnym resenim...)
Dan
Velikost pamete pro instalovane programy je stejna jako u GalaxyS, tedy necele 2GB...1.6 je tak pekne vyladena, ze nespustis akurat par skvelych her zatim (jinak pouzivam temer vse, co kdysi na GS).
To Rapax:
Pouzivam gmail konto a exchange mi temer nahradi. Jinak na soukromou postu funguje vestaveny klient velice spolehlive a nema zadne omazeni (podpora pop3, IMAP, nastaveni kontroly ci pocet schranek). Oproti GS musim zduraznit mnohem lepsi praci vestaveneho klienta (tam jsem se trapil s pravidelnou kontrolou, ktera nefunfovala a dokonce ani aplikace K9 nebyla vhodnym resenim...)
Dan
... Ale na zde ofiko prodáveném Dellu je verze 1.6, ne?
-
Darker
- přispěvatel

to je sice pravda, ale neni problem tam nahrat 2.1 tak jako to mam ja. 2.1 je ale od anglickeho O2 a neni tak vymazlena jako 1.6 od Dellu. Verim ze Froyo od Dellu bude perfektni.
- HanysR
- smartguru

Věřím, že 2.1 je v pohodě ale už mám na to trošku svůj názor. Vždy jsem flashoval do různých zařízení takovéhle uniklé záležitosti a v dnešní době už na experimenty moc nejsem. Je lepší to mít originál, výrobce většinou ví nejlépe co proč nevypustil. Ono to většinou funguje dobře ale je to takový můj vnitřní pocit který samozřejmě nikomu netlačím. Přesně jak říká Dan, kdo přece používá Google služby tak ani Exchange nepotřebuje. Kdo to má pracovně má samozřejmě smůlu...
-
Darker
- přispěvatel

ja te chapu, ale ta 2.1 je ofiko, zadna slatanina.
- HanysR
- smartguru

Jasne, vim ze to neni slatanina, jen to proste neni uplne ofiko Dell. Panove jedna takova nemila vec ktera nehraje v prospech Dellu a sice absence stavove diody. Jak vite ze nekdo volal, prisel mail apod, preci na to nechodite porad koukat a nerozsvecujete displej? Ma nejake reseni? A jeste jedna vec, lze napsat vsechny cz znaky jako ěščíéřžýáúůťď atd? Proste diakritika? Je to super ze jste tak sdilni. Diky
Čeština (a tedy diakritika) až ve verzi 2.2... 
-
Darker
- přispěvatel

Stavova dioda chybi a to moc. mozne reseni:
http://www.streaksmart.com/2010/09/dell ... uired.html
klavesnice z 2.1 neumi ceske znaky (jenomm nektere), ale existuje spoustu dalsich moznosti. docela se mi libi toto:
http://www.streaksmart.com/2010/10/dell ... board.html
http://www.streaksmart.com/2010/09/dell ... uired.html
klavesnice z 2.1 neumi ceske znaky (jenomm nektere), ale existuje spoustu dalsich moznosti. docela se mi libi toto:
http://www.streaksmart.com/2010/10/dell ... board.html
-
Tom077
- přispěvatel

- Zařízení: Dell Streak Black
@HanysR: Honzo,tak na Streaka jsem se byl podívat v centru OVy v obchodě MobilCity. Mají tam jeden bazarový kus za cenu 12 490Kč. Nějaký člověk ho v září koupil v Alze a už ho prodává ... ptal jsem se na důvod a prodavač mi řekl,že to nezjišťovali.
Byl v pohodě ten prodavač,zapnul ho,takže jsem měl možnost si ho trochu vyzkoušet .... tím,že Android moc neznám,tak jsem nevěděl,na co se hlavně v telefonu zaměřit ... jinak telefon vypadá opravdu bezvadně,není poznat,že by byl měsíc použitý ...
Jinak Streak na mě zapůsobil velice dobře .... velikost v poho .... jasně,že za chůze jednou rukou sms třeba nenapíšeš,takže je třeba se zastavit,jinak při prohlížení např webu ... luxus .... do kapsy u riflí mi taky vlezl .... jen jsem si připadal trochu "komicky" když jsem ho dal k uchu,jakože telefonuji ... ale bude to o zvyku,někdo tu psal,že s ním v poho volá ... takže asi o zvyku ....
Honzo,každopádně piš co a jak u tebe s rozhodováním různá pro a proti ...
A všem ostatním a majitelům Streaka děkujeme,že se zapojujete do diskuze a trpělivě a stále dokola nám odpovídáte na dotazy ... díky!!!!
PS:ještě linka na ten Mobil City :
http://www.mobilcity.cz/index.php?page= ... Itemid=166
Byl v pohodě ten prodavač,zapnul ho,takže jsem měl možnost si ho trochu vyzkoušet .... tím,že Android moc neznám,tak jsem nevěděl,na co se hlavně v telefonu zaměřit ... jinak telefon vypadá opravdu bezvadně,není poznat,že by byl měsíc použitý ...
Jinak Streak na mě zapůsobil velice dobře .... velikost v poho .... jasně,že za chůze jednou rukou sms třeba nenapíšeš,takže je třeba se zastavit,jinak při prohlížení např webu ... luxus .... do kapsy u riflí mi taky vlezl .... jen jsem si připadal trochu "komicky" když jsem ho dal k uchu,jakože telefonuji ... ale bude to o zvyku,někdo tu psal,že s ním v poho volá ... takže asi o zvyku ....
Honzo,každopádně piš co a jak u tebe s rozhodováním různá pro a proti ...
A všem ostatním a majitelům Streaka děkujeme,že se zapojujete do diskuze a trpělivě a stále dokola nám odpovídáte na dotazy ... díky!!!!
PS:ještě linka na ten Mobil City :
http://www.mobilcity.cz/index.php?page= ... Itemid=166
- HanysR
- smartguru

Tome tak to je super ze zapusobil. Asi myslis MobilCity u kostela? Jinak jsem z Havirova takze jsme krajani ;)
jinak pro a proti:
Streak pro: display, android bez blbosti typu sense, ma skoro vse co D HD, je to Dell
Streak proti: nema notifikacni led, velikost, firemni konektor misto micro usb, starsi cpu/gpu, zatim pouze Donut
D HD pro: FroYo hned, led notifikace, velikost akorat, nejnovejsi cpu/gpu, velikost RAM - pri pouziti nenazraneho Sense se tato vyhoda maze, micro usb - lze pouzit stavajici nabijecky do auta atd, casem moozna lepsi podpora
D HD proti: omalovanka typu Sense ktera hodne zere RAM a mne osobne od doby co jsem mel HD2 nepritahuje, asi slabsi baterka, snad nebudou kvuli unibody problemy se signalem gps,wlan,gsm; jinak mne celkem nic nenapada.
Koukal jse na ceny prislusenstvi u Dellpoint, mam rad nabijecku i v praci, aute atd. Je hnus ze v dnesni dobe chce nekdo za sync kablik pres 500 Kc! Nabijecka do site skoro 800Kc! A pak uz to jsou veci pres tisic. Na to se nechyta ani Nokia a to je co rict. Kdyby nemeli svuj konektor tak vse mam
jinak pro a proti:
Streak pro: display, android bez blbosti typu sense, ma skoro vse co D HD, je to Dell
Streak proti: nema notifikacni led, velikost, firemni konektor misto micro usb, starsi cpu/gpu, zatim pouze Donut
D HD pro: FroYo hned, led notifikace, velikost akorat, nejnovejsi cpu/gpu, velikost RAM - pri pouziti nenazraneho Sense se tato vyhoda maze, micro usb - lze pouzit stavajici nabijecky do auta atd, casem moozna lepsi podpora
D HD proti: omalovanka typu Sense ktera hodne zere RAM a mne osobne od doby co jsem mel HD2 nepritahuje, asi slabsi baterka, snad nebudou kvuli unibody problemy se signalem gps,wlan,gsm; jinak mne celkem nic nenapada.
Koukal jse na ceny prislusenstvi u Dellpoint, mam rad nabijecku i v praci, aute atd. Je hnus ze v dnesni dobe chce nekdo za sync kablik pres 500 Kc! Nabijecka do site skoro 800Kc! A pak uz to jsou veci pres tisic. Na to se nechyta ani Nokia a to je co rict. Kdyby nemeli svuj konektor tak vse mam
-
Tom077
- přispěvatel

- Zařízení: Dell Streak Black
Honzo,ano MobilCity u kostela .... jo a zdravím do Havířova 
Máš rozumné pro a proti pro oba přístroje .... k některým pro a proti se vyjádřím ....
add Streak: pro - souhlasím až na Sense - nikdy jsem neměl - nemohu posoudit ...
proti - asi nejvíc mi vadí ten Dell konektor
add D HD:pro - souhlasím - až opět na Sense .... ale někde jsem četl,že je vyladěnější než předchozí - mělo by být méně energeticky náročné - možná i proto zvolili takovou slabší baterii
proti: Sense už napsal názor,problémy se signálem věřím že budou minimální nebo žádné ... po aféře s iPhonem si myslím,že se na to v recenzích zaměří - tak uvidíme - doufám ale,že žádné nebudou .....
No k tomu příslušenství .... no víš jak Dell si nechá vše asi zaplatit ... jako všichni ... ale je "blbé" ten Dell konektor ... musel by si člověk dávat pozor na tu redukci,nebo prostě mít jednu záložní ...
Majitelé Streaka ... jak vás "omezuje" Dell konektor???
Máš rozumné pro a proti pro oba přístroje .... k některým pro a proti se vyjádřím ....
add Streak: pro - souhlasím až na Sense - nikdy jsem neměl - nemohu posoudit ...
proti - asi nejvíc mi vadí ten Dell konektor
add D HD:pro - souhlasím - až opět na Sense .... ale někde jsem četl,že je vyladěnější než předchozí - mělo by být méně energeticky náročné - možná i proto zvolili takovou slabší baterii
proti: Sense už napsal názor,problémy se signálem věřím že budou minimální nebo žádné ... po aféře s iPhonem si myslím,že se na to v recenzích zaměří - tak uvidíme - doufám ale,že žádné nebudou .....
No k tomu příslušenství .... no víš jak Dell si nechá vše asi zaplatit ... jako všichni ... ale je "blbé" ten Dell konektor ... musel by si člověk dávat pozor na tu redukci,nebo prostě mít jednu záložní ...
Majitelé Streaka ... jak vás "omezuje" Dell konektor???