Na plnohodnotnou a hlavně oficiální aplikaci Skype jsme čekali poměrně dlouho a až od včerejšího dne je dostupná na Android Marketu. Aplikace umožňuje klasické Skype hovory,pomocí sítě Wi-Fi či mobilního připojení. Uživatelské rozhraní se skládá ze čtyř záložek - kontakty, hovory, moje informace a události. Graficky to sice není žádný zázrak, přesto svou funkci splňuje velmi dobře. Sám jsem aplikaci zkoušel, hovor probíhal přes rychlejší síť HSDPA a musím uznat, že kvalita zvuku (jak odchozího, tak příchozího) byla slušná a žádné problémy s výpadky či špatnou odezvou u jsem nezaznamenal. Co aplikaci bohužel chybí, jsou videohovory. Jestli se objeví v další verzi se zatím neví.
Ke stažení je tedy na Android Marketu, a to zcela zdarma. Po nainstalování si bere 14 MB interní paměti a bohužel zde zatím není možnost přesunu na SD kartu (alespoň u HTC Desire bez ROOTu). Lze ji nainstaloval pouze na Android 2.1 a 2.2, pro starší verze systému není aplikace dostupná. Zhruba 10 minut dlouhý hovor spotřebuje okolo 30 MB z datového limitu (testováno přes 3G Watchdog).
Zdroj: PocketNow.com