T-Mobile G2: Problémy s konstrukcí a pamětí

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Post Reply
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Není tomu dávno, co tchajwanský mobilní gigant HTC představil novinku jménem Desire Z (T-Mobile G2) a už se objevují první ohlasy ohledně výrobních závad. Nejvýraznější z nich je zmínka o tom, že některé prodané komunikátory nemají dostatečně utažený vyklápěcí mechanizmus - při otočení do vodorovné polohy se část s displejem viditelně oddělí.

obrázek

To by možná nebyl ani takový problém, jelikož málokdo používá komunikátor "vzhůru nohama", ale dalším projevem této závady je samovolné zavírání konstrukce po vysunutí do landscape režimu. Je všeobecně známo, že u komunikátorů s výsuvnou klávesnicí dochází po dlouhodobějším používání k částečnému opotřebení, avšak taková výrazná vada jako u T-Mobile G2 se jen tak omluvit nedá.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vd6DKd_gMO8[/youtube]

Druhou zaznamenanou závadou je neodpovídající kapacita ROM paměti. Místo slíbených 4 GB mají některé kusy poloviční 2GB ROM úložiště. Těžko říci, jak k takovým chybám může dojít, dobrou zprávou je, že se objevily jen u některých kusů. Doufejme tedy, že HTC dalšímu výskytu podobných závad nedopustí, případně že tímto problémem nebudou nebrandované kusy (Desire Z) trpět.

Zdroj: Engadget
martan1981
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SGS4

HTC Desire Z: Problémy s konstrukcí a pamětí

Post by martan1981 »

Tak to je husté. A to som si myslel, ze tato konstrukcia je lepsia ako klasicke vysuvanie prave preto, ze vysuvacie klavesnice sa niekedy vysunu aj same. Ale toto je 3x horsie... :roll:
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Já se tý konstrukce od první fotky bál... :-D
Martin Prokop
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad

Post by Martin Prokop »

Může to být jen pár kusů a třeba se u Desire Z s něčím podobným vůbec nesetkáme :-)
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by KVARK »

Já to říkám pořád: Vysouvací qwerty prostě nebrat.
Nejpozději do půl roku je takový telefon na vyhození (na značce nezáleží).
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

KVARK: To bych netvrdil. Měl jsem HTC Universal přes rok a hodně záleží, jak se k tomu chováš. To samé Touch Pro2, který jsem měl také skoro rok a kloub tam byl v pořádku po celou dobu používání. Záleží na spouště věcí a hlavně na tom, jak s ním zacházíš. Ale nic to nemění na tom, že tohle je solidní chyba (u T-Mobile G2) a snad to nepostihne všechny kusy - ideálně snad to nebrandovaný Desire Z nepostihne vůbec, ale to se dozvíme až jakmile se dostane do prodeje. Já jsem si s DesZ hrál v Londýně a ten mechanismus jsem zkoumal dost podrobně a nepřišlo mi to vůbec špatně vyřešené (a že jsem tam měl v ruce asi 7 kusů).
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

...aneb proc nemam rad jakekoliv mechanicke (vysouvaci, soupaci, otviraci atp.) konstrukce :)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Taky si nemyslím, že je to důvod nebrat telefony s vysouvací QWERTY. Mám Xperii už přes rok a přímo vysouvací mechanismus je pořád pevný a neviklá se. Bohužel teda trpí jinými neduhy, ale přímo vysouvací mechanismus je v pohodě.
Tior
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange San Francisco, Ainol Aurora II

Post by Tior »

Vždycky jde jen o kvalitu zpracování. Moji Toshiba G900 už mám asi dva roky, někdy se k ní nechovám vůbec hezky, párkrát mi i spadla,.. a vysouvací mechanizmus je stále úplně v pořádku, nevyklá se, vysouvá se jak za mlada,.. :)
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

KVARK: plně souhlasím, za nejlepší používané přístroje považuji Tréo 650 a Samsung SGH-i780. Jenže, tahle konstrukce nám tak nějak u Androida (nejen) chybí, tak co zbývá, když člověk chce něco použitelného (tedy HW klávesnici?).
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Jiří Hrma: Universal nemá vysouvací mechanismus a Touch Pro 2 kloub :lol: Nějak se ti to pomotalo, ne?
edit by admin: jo, prohodil jsem to :)

S G900 jsem také neměl problém a Touch Pro 2 také už dlouho drží (a to se k ní kolega nechová zrovna pěkně)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Mno ja mechanicke konstrukce nemam rad z principu :) Konstrukce typu Treo mi nevadi, ale bohuzel na takovych konstrukcich nelze pouzivat displeje s Wide rozlisenim :/
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

nesouhlasim s kvarkem. Mel jsem HTC universal, MDA Vario (HTC Wizard), HTC Wings a naposled HTC Kaiser (vse zarizeni s HW klavesnici) a nikdy jsem nemel problem, akorat u universalu jsem si dotahoval ten kloubek displeje, ale u tohohle zarizeni jsem nebyl prvni majitel, tak buchvi cim si proslo. Jinak treba Kaisera sem mel skoro 3 roky, zazil spoustu padu i na tvrde podklady, dokonce i autonehodu a vysouvaci mechanismus drzel jak zidovska vira. Jediny duvod proc jiz v dnesni dobe nepreferuji HW klavesnice, je to ze s dnesnima velikostma displeju se pohodlne pise i na virtualni klavesnici a navic je telefon ergonomictejsi.
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by KVARK »

Dnešní telefony jsou jen zboží tak říkajíc... denní spotřeby. Tomu odpovídá i přístup výrobců. Moje zkušenosti s HW klávesnicemi byli vždy negativní. I přes všechny pokročilé technologie nejsou většinou výrobci schopni udělat 100%ně spolehlivou výsuvnou konstrukci. Alespoň, že to v poslední době vynahrazují velkými displeji. Docela chápu i Apple, že žádný iPhone s klávesnicí zatím nevydali. Tahle firma si dost zakládá na spolehlivosti svých výrobků(i přes problémy s anténami). Těžko si však uhlídat u každého kusu výsuvný/otočný mechanismus, plus zajistit stálou pevnost konstrukce při každodenním používání. Je to jen můj pohled na věc, nikomu jej nevnucuji. :)
DubyDu
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Titan

Post by DubyDu »

mám páté zařízení s výsuvnou klávesnicí (a delší dobou používání) a žádný problém jsem nikdy neměl, jen je potřeba se k tomu chovat dobře :) ale jo taky mi každej kousek párkrát spad :)
Post Reply

Return to “Operační systém Android”