Na HTC Shift lze spustit Mac OS X

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

HTC Shift patří bezesporu mezi jedno z nejzajímavějších zařízení od tchajwanského giganta High Tech Computer a i když se už nějaký pátek neprodává, na Xda-developers kolem něj stále existuje poměrně početná komunita uživatelů. Už před 2 lety se objevila první videa, na kterých byl na HTC Shift spuštěný operační systém Mac OS X od Apple, vše ale fungovalo velmi pomalu a o nasazení pro běžné používání tehdy nemohla být řeč. Uživatel s přezdívkou ayilm1 však nyní rozjel Mac OS X 10.5.6 a naštěstí se nezapomněl podělit ani o návod, takže si jablečný systém mohou vyzkoušet i případní další zájemci. V systému funguje hardwarová akcelerace grafiky (Intel GMA 950), webová kamera, trackpad, klávesnice, reproduktory, výstup na sluchátka a částečně také Bluetooth. Nefunkční zatím zůstává Wi-Fi modul a čtečka otisků prstů. Pokud se chcete pustit do experimentování, pokračujte na Xda-developers, kde najdete kompletní postup.

obrázek

Zdroj: PocketNow, tip via @_Maztah
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

nice :) škoda, že sa nechystá HTC Shift 2 s ARM(abyc bol tenší a lahší)
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

HTC shift bylo poslední zařízení,které jsem považoval za dokonalé...dnešní tablety mě vůbec nepřesvědčili
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Dokonalý Shift nebyl, vadila mně hlavně slabá výdrž na baterii a občasná lenost systému (i když s Windows 7 to bylo podstatně lepší). Ale i tak to bylo hodně zajímavé zařízení, které by si zasloužilo nástupce (s lepší klávesnicí, rozlišením a výdrží), ale tenhle prostor už dnes zalepily jiná zařízení.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”