HTC Fast Boot: Ukázka rychlého startu na Desire Z
nejen WM, i Andoid se tak chová, proto se aplikace nevypínaj uplně, ale zůstávaj minimalizovaný, aby rychlejš naběhly a i proto se nemaj používat 3rd party task managery, akorát žerou víc baterky, jak samotnym chodem, tak pak opětovnym zapínánim killnutejch aplikací
-
Skijumper
- přispěvatel

- Zařízení: BlackBerry 8520
Je to tak podle mně i v pořádku. Minimalizovaná aplikace nebere moc energie pokud jí nepsalo čunče. Bere trošku RAM, což je v dnešní době stovek megabajtů jedno, a nevykonává se protože na aplikaci která se neaktualizuje (správce kontaktů?) prostě není co vykonávat dokud se s ním nepracuje a v RAM sice zabere místo ale na úkor rychlého spuštění. Výrobce asi ví proč tento koncept funguje a fungovat asi i řadu dalších let i u jiné konkurence zřejmně bude.
Mně ale stále nedochází jaký má mít v praxi význam hibernace. Nedovedu si prostě představit situaci kdy bych to použil. Mně přijde režim letadlo univerzální pro všechny činnosti. Pokud bych telefon nechěl vidět 7 dní, tak ho asi vypnu úplně nebo odpojím baterii a bude klid a to mně nenapadá kdy by taková situace měla nastat. S režimem letadlo ztratím maximálně 2% baterie přes noc, to mi přijde naprosto nezajímavý údaj. Kdyby šlo o 10%, bude mně to zajímat o trošku víc a řešil bych to jako u svého bývalého telefonu každou noc v nabíječce opět jenom uspáno.
Ještě by mně zajímalo jestli si u této "superfunkce" zapamatuje telefon stav aplikací a systému, nebo aplikace postřílí a nastartuje "čistě".
Mně ale stále nedochází jaký má mít v praxi význam hibernace. Nedovedu si prostě představit situaci kdy bych to použil. Mně přijde režim letadlo univerzální pro všechny činnosti. Pokud bych telefon nechěl vidět 7 dní, tak ho asi vypnu úplně nebo odpojím baterii a bude klid a to mně nenapadá kdy by taková situace měla nastat. S režimem letadlo ztratím maximálně 2% baterie přes noc, to mi přijde naprosto nezajímavý údaj. Kdyby šlo o 10%, bude mně to zajímat o trošku víc a řešil bych to jako u svého bývalého telefonu každou noc v nabíječce opět jenom uspáno.
Ještě by mně zajímalo jestli si u této "superfunkce" zapamatuje telefon stav aplikací a systému, nebo aplikace postřílí a nastartuje "čistě".
-
Radek Jahoda
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950
Včera v noci jsem zkusil Desire s testovací rom vypnout. Vypnutí 2 vteřiny, zapnutí 3 vteřiny. Asi si na to zvyknu víc než dávat letadlo.
Baterky to nevzalo snad ani procento. Bohužel nemám žádný pořádný měřič, šel jsem odhadem ze systémových prostředků.
Baterky to nevzalo snad ani procento. Bohužel nemám žádný pořádný měřič, šel jsem odhadem ze systémových prostředků.
davam airplane mode.
Nemusí, pokud by ta hibernace fungovala jako na PC. Tam se uloží aktuální stav systému a aplikací na disk a počítač se úplně vypne, můžeš ho i odpojit ze sítě. Ráno při spuštění je v naprosto stejném stavu jako před vypnutím.AtoM. wrote:Zajímala by mě spotřeba ve "vypnutém" stavu. Asi to bude zanedbatelný, ale ta ramka si přece musí něco brát.
-
Skijumper
- přispěvatel

To by byla sakra rychlá akce uložení RAM za dvě sekundy
. Podovný nápad na aplikaci jsem měl v době Siemensů jako ELF, uložit obsah RAM na kartu a při startu telefonu by se zjišťovalo zda tam image je, a případně se zavedl a nebo není a zavedl se čistý OS. Nicméně to nebylo zřejmně tak jednoduché na napsání. Teorie je věc první, praxe druhá. V praxi by to bylo ale asi to nejlepší možné řešení pokud by vymysleli hibernaci jako takovou i pro telefon včetně uložení obsahu RAM na disk.
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
OT: smarja jsem necekal, ze si jeste nekdo vzpomene ;o) jo ELF a vubec Siemensy v dobe, kdy Nokie byly stale jen 3310ky (akorat s barevnym displejem) to bylo neco...Skijumper wrote:Podovný nápad na aplikaci jsem měl v době Siemensů jako ELF
Skijumper: Je pravda, že kdyby to vypnutí mělo být obdobou počítačové hibernace, tak by to asi trvalo dýl... Takže to bude spíš něco jako režim spánku na PC.
-
Skijumper
- přispěvatel

OT
2bkf1: Tak proč nakonec ne
. Ve výsledku to byl vůbec nejlepší systém. Škoda jen že po krachu telefony hardwarově zaostávaly a Rusy už to tolik nerajcovalo. NIcméně po pár úpravách jsem pak nečekal nikde na nic snad ani sekundu, reakce byly opravdu okamžité včetně multitaskingu. Akorát holt neměly ochrany ala firewall kdy se telefon ptá zda li se smí prográmek připojit k netu, neměly ochrany proti přetečení a podtečení tak to občas kiksnulo a nebyla snad žádná aplikace homebrew dotažená do detailu tak, aby neměla někde nějakej fail. Pravda je že kdyby se to řešilo a systémově chránilo, těžko by to stále byl tak rychlý systém...
2bkf1: Tak proč nakonec ne
-
Radek Jahoda
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950
Je to asi spíše hibernace než režim spánku.
A ukládá se zřejmě jen stav systému, nikoliv programy. Po spuštění sem měl všechny widgety na plochách, ale třeba v ireaderu se mi kniha zavřela, vyzkoušeno i s knihou v main memory nikoliv na paměťovce.
A ukládá se zřejmě jen stav systému, nikoliv programy. Po spuštění sem měl všechny widgety na plochách, ale třeba v ireaderu se mi kniha zavřela, vyzkoušeno i s knihou v main memory nikoliv na paměťovce.
-
t.prochazka
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2
Další info je také zde:
http://pocketnow.com/android/cyanogenmo ... -fast-boot" onclick="window.open(this.href);return false;
také píšou to, že se RAM ukládá na flash paměť
http://pocketnow.com/android/cyanogenmo ... -fast-boot" onclick="window.open(this.href);return false;
také píšou to, že se RAM ukládá na flash paměť
Nevypínám. Ani telefon, ani radio.
Jen by me zajimalo, jestli se tohle rychle vypnuti a zapnuti muze povazovat za restart telefonu ? Kdyz vam treb dochazi ramka a chcete restartovat tak pokud se nemylim, hybernace ulozi ram na disk a pak ji zas pri startu pouzije, to by byl pak restart uplne naprd ze ?
Jen by me zajimalo, jestli se tohle rychle vypnuti a zapnuti muze povazovat za restart telefonu ? Kdyz vam treb dochazi ramka a chcete restartovat tak pokud se nemylim, hybernace ulozi ram na disk a pak ji zas pri startu pouzije, to by byl pak restart uplne naprd ze ?
- Cleric
- smartmaniak

- Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
TO skejpa:
Sám jsi položil otázku sám jsi si na ni odpověděl.
Sám jsi položil otázku sám jsi si na ni odpověděl.
Cleric: V tom pripade me to mrzi a pocatecni nadseni rychle opadlo. Ja vypinam telefon vlastne jen na restart takze je pro me fast boot vlastne uplne na nic.
-
Lukas Kosik
Právě naopak! Po stisknutí tlačítka power máte dvě možnosti. Vypnout - data se uloží do paměti a opětovným zapnutím dojde k jejich načtení. Nebo Spustit znovu - Restartováním telefonu budou z paměti smazány dočasné soubory. Zavřou se všechny aplikace a telefon se restartuje. Takže teď už nemusíte pro uvolnění paměti přístroj vypínat a znovu zapínat.
-
Zheiko
- přispěvatel

- Zařízení: SGSII Rooted, HTC Desire (PVT1,AMOLED)Redux 1.0.2
u nekterych telefonu mozna, u me N97 nepomuze ani vypnuti a zapnuti, nekdy dokonce dokaze zamrznout pri bootu tak ze musim vyndat baterkubkf1 wrote:Samozrejme ze vypinam... vyprazdnim pamet, hodne usetrim baterku a nikdo me v noci nemuze otravovatSe pak neni cemu divit proc lidi nadavaji na telefony, ze se jim sekaji, delaji chyby atd., kdyz je maji porad v provozu. Telefon uz davno nema tak primitivni OS jak 3310ka a kdyz jede nepretrzite 24 hodin, tak se neni vubec cemu divit, ze se zacne chovat divne (to plati i pro "hloupe" telefony napr. Nokia 6300 atd.). Notebook bych prece taky nenechal zapnuty tydny v kuse...
-
Lukas Kosik
No jo, N97... Znám pouze jednoho spokojeného uživatele, všichni ostatní na ní jen nadávají. 
-
Zheiko
- přispěvatel

- Zařízení: SGSII Rooted, HTC Desire (PVT1,AMOLED)Redux 1.0.2
Neni to nahodou zamestnanec Nokie?No jo, N97... Znám pouze jednoho spokojeného uživatele, všichni ostatní na ní jen nadávají.
Ja s ni byl taky 'spokojenej', dokud jsem nevidel co dokaze obycejnej HTC Legend, kterej svou sviznosti a stabilitou rozvalcoval N97, ma sice mene funkci a horsi HW vybavenost, ovsem to dohani puvodni Desire, a kdyz to jsem videl v behu, levneji nez N97 ve stejny dobe a ve stejnym krame, tak jsem si trhal vlasy...bohuzel jsem porad upsanej, snad v unoru se vykoupim a koupim neco lepsiho...
-
Lukas Kosik
Nooo, sice pracuje v telekomunikacích, ale u výrobce mobilů ne. 
-
Qwerts
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 640
No funkce hezká, ale jelikož restartuju spíš kvůli instalaci nebo změn v systému vyžadující restart, tak bych stejnak musel vyškubnout baterku, protože by to asi hibernace nezachránila :D