Veselý průvod zaměstnanců Microsoftu a oslava dokončení WP7

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
vacan
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by vacan »

Problém je, že i bez rootu na Androidu jsem schopen zapnout a vypnout wify jedním tapem, protože si prostě můžu customizovat úvodní obrazovku pomocí widgetů. Dlouho jsem váhal mezi Desire a Iphonem (a nebylo to o penězích) a zrovna tahle věc plus ta opruzní synchronizace přes I-tunes mě nakonec odradily. Tím vůbec nechci říci, že je Iphone špatný komunikátor!
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by jjiirrii »

Já taky zvýším životní uroveň nějakému internetovému obchodu svou objednávkou :)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

JackalJackal: Tomu říkám správný příspěvek a správný přístup :lol: Osobně kupuji zařízení, když už mi stávající přestává sloužit. Zatím jsem se nesetkal s tím, že by mi přestalo vyhovovat, snad než jsem kupoval první PDA s tel.modulem. Takže až Acer doslouží (zatím to vypadá tak, že budu muset jen vyměnit fólii a jinak je úplně v pořádku... no, taky ho mám půl roku).
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Zařízení s WP7 si rozhodně hodlám pořídit, jenom mám dvě dilemata:

1) zda nepočkat na oficiální českou verzi - angličtina mi ani v nejmenším nevadí, nicméně česká verze by mohla mít taky český slovník pro psaní sms/e-mailů a samozřejmě záruku v ČR, navíc jsou tu otázky jako dostupnost Marketplace apod.

2) zda nepočkat na nějaký "SP1", protože přece jen první verze systému nikdy není úplně odladěná a nedisponuje od začátku všemi funkcemi (platí to jak pro stolní Win, tak pro mobilní iOS nebo Android).

Takže asi nebudu mezi prvními, kdo si WP7 koupí, raději počkám třeba půl roku a budu doufat, že do té doby MS nový systém neodpíská :)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

All.Os: tvoje poslední věta je jediná věc, které se trochu bojím :-).
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

No doufám, že WP7 budou úspěšné, protože se mi po počáteční skepsi dost zalíbily a teď už se vyloženě těším. Ovšem jen za splnění několika podmínek, především tedy plné podpory. Pokud nebude možnost placených aplikací, tak to bude ještě horší než u Androidu, kde jsou instalovat i mino Market.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Post by jerry_stolarik »

To né... Microsoft WP7 rozhodně neutne.. Strávili na tom tolik času...spolupracijí s tolika výrobci zvučných jemen...toho bychse nebál....microsoft se postará aby WP7 byl úspěch..musí jinak jsou vyřízení...

Kdyby v Microsoftu chtěli tak i Kiny jsou úspěch..Vždyť hardware mají vynikájící...pohání je přece Tegra procesory.. akorát ten soft v kinech stál za prd..a to by urcitě šlo snado opravit OTA updatem..
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

"musí jinak jsou vyřízení..." Ale? A proč? Tak extrémní investice to nebyli a zisk se jim nesníží, když teď žádný nemají. Každopádně neúspěchu se moc nebojím, i kdyby nebyla prodejnost extrémně vysoká, tak platformu hned nezruší. Podívejte se na Visty, což byla povedená "platforma", ale skoro se neprodávala (resp. málo). Nebo i samotné Windows Mobile, skoro se neprodávají, ale přesto vyvíjejí (vyvíjeli) 6 - 6.5.x verze.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru

Re: Veselý průvod zaměstnanců Microsoftu a oslava dokončení

Post by jerry_stolarik »

Myslel jsem v mobilnim sektoru..dalsi moznost uz mit asi nebudou...

Taky se ale neuspechu nebojim... na videjch vypada wp7 uzasne...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Jo, to máš "recht" :) Ikdyž je tohle v podstatě jejich první pokus, Kiny se přešli bez nějakého většího humbuku a WM byl cílen jinam.

Jinak Kin měl hlavně problém s tím, že to bylo omezené (rozšířitelnost). Což by takový problém nebyl, kdyby to nebyl Microsoft. Tam prostě nikdo takto omezený systém nečeká.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru

Re: Veselý průvod zaměstnanců Microsoftu a oslava dokončení

Post by jerry_stolarik »

Nejvetsi chybou kinu byl bohuzel kin... microsoft nemel takovy projekt vubec zacinat... zbytecne je to rozptylovalo od vyvoje wp7... Rozdelovat talent pro dva tak podobne projekty..

Jinak btw..udajne stal kin microsoft cca 250 ml dolaru.. meli to radsi nalit do wp7
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

element332: Dobrý příspěvek, s tím naprosto souhlasím. Taky mi moc nejde do hlavy, proč "lili" peníze do defacto "hloupé" platformy, kterou Kin byla. WP7 mi nepřijdou špatné a už se těším, až si finální verzi vyzkouším, ale ty prostředky natlačené do Kinu by myslím mnohem více ovoce přinesly právě s WP7.
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Prečo si myslíte, že major verzie budú vydávané raz za 5 rokov? MS to niekde vyhlásil alebo je to len domnienka na základe minulosti? Ja osobne si myslím, že nové verzie budú častejšie a prvé aktualizácie budú dostupné určite za menej než rok.
Koniec koncov tomu, že sa updaty budú dať konečne normálne sťahovať nasvedčuje aj toto video
Zed70
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 3GS

Post by Zed70 »

Standa wrote:Co mě ale zaujalo např. ve srovnání z CrackBerry, že na iPhone z obrazovky prohlížeče potřebuješ 6x ťapů a jeden posun k zapnutí wifi
Základní otázka je, proč bych měl vypínat a zapínat wifi? Mám ho zapnuté pořád. Takže mě ta klikiáda zas tolik u toho wifi nevadí. Spíš bych uvítal rychlejší vypínání a zapínání 3G, protože v místech kde není dobré pokrytí se telefon pořád přepíná a jsem často nedostupný. Přiznám se, že to SBSsettings je šikovné a jestli občas uvažuji o JB, tak je to právě tohle.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Vypínání / nevypínání wifi už je samozřejmě na preferencích každého. Pokud je pro tebe wifi prioritou, několikanásobně složitější ovládání než na WM pak samozřejmě nemá význam.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Asi proto, že wifi žere nejvíce baterii. Ale ve spojení s automatickým vypnutí ve standby (a znovuzapnutí po probuzení) to ještě dává smysl :)
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Standa: člověče, ty jsi mě dokázal pobavit hned 2x pod jedním článkem:
1/ "No jak to tu pozoruju, budu asi jeden ze čtyř lidí na světě, kdo si WP7 koupí... ;-)" mi nějak nejde dohromady s podpisem
2/ Téma zapnutí WiFi na iOS v základu. Jak např. v základu u WM přepneš běžící proces? Nezapomeň, že WM mají přeci ten dokonalý multitasking, jak jej v něm tedy ovládáš? Pointa-řešit co je nebo není v základu je docela hovadina.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

uni wrote:"No jak to tu pozoruju, budu asi jeden ze čtyř lidí na světě, kdo si WP7 koupí... ;-)" mi nějak nejde dohromady s podpisem
Taky jsem Standu nepochopil... jsem hlavne myslel, ze je maximalne spokojeny s BB a kdyz uz, tak bude investovat urcite do neceho jineho, nez je WP7 :???:
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Ja si WP7 kupujem tiež. Na SR som zatiaľ možno sám :-D

Ináč k tomu zapínaniu WiFi u iPhone. Ja mám na iPode WiFi stále zapnuté. Ono to ide do stand by, takže to nežere moc.
Ináč aj tak to zapnutie v základe nie je až tak ťažké a hlavne je to rýchle. Určite rýchlejšie než na WM v základe.
Nech si v akejkoľvek app, stačí dať home button, potom ťapnúť na settings, potom na WiFi a potom to posunúť do polohy on. Sú to 4 manévre a celé je to hotové do 1-2 sekúnd.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Já si Windows Phone 7 také pořídím, už z povinnosti, ale těším se, tak snad nás Microsoft až tolik nezklame :)
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”