Přeinstalace Windows Mobile - školení
Přeinstalace Windows Mobile - jak na ni? Hledám někoho zkušeného, s kým budu moci reálně vyzkoušet přeinstalaci Windows Mobile + pořešit otázky kolem zálohování a obnovy, dozvědět se ověřené tipy a triky atd. Něco ve stylu tvorby image HDD na PC. Chci mít prostě telefon z tohoto pohledu plně pod kontrolou od začátku a nehledat řešení, až se něco "pokazí". Nemám čas sedět hodiny na webu a studovat tyhle věci, které mě neživí. Jinak se živím v informatice, takže žádná lama (kdo by měl obavu), ale do oblasti mobilních Win jsem zatím neměl potřebu proniknout. Přivítám formu takového malého individuálního školení, samozřejmě placeného!
Najde se někdo? Napište, domluvíme se, dík.
Přeinstalace Windows Mobile - školení!
Google????
xp3000: Školení ti nenabídnu, ale třeba ti tahle odpověď ušetří peníze. Na zálohu dat použij synchronizaci s Outlookem (kontakty, kalendář, úkoly, e-maily) přes ActiveSync (Windows XP) nebo Windows Mobile Device center (Vista/Win7), případně pokud máš přístup na Exchange server, můžes synchronizovat skrze něj... pokud nesynchronizuješ, vyzkoušej aplikaci PIMBackup pro zálohu dat, případně něco komplexnějšího, ale placeného (SPB Backup, Sprite Backup). Telefon můžeš kdykoliv obnovit do továrního nastavení skrze klávesovou zkratku nebo jednoduššeji přes položku v nastavení systému (Obnova továrních dat). Co se týče aktualizací systému, tak nové verze ROM (oficiální) najdeš na webu HTC.com (.cz) ke stažení, neoficiální ROM (tam je pro flashování potřeba provést unlock = ztráta záruky) najdeš na Xda-developers v sekci HTC S740.
Jiří Hrma: Díky za tip. Uživatelská data si ošetřit umím. Jde mi ale o operační systém jako takový. Např. se mobilní Win zavirují (teoreticky
nebo se jen zasviní registry častou instalací/odinstalací programů atd. Zajímá mě:
1. jestli zmiňované "obnovení továrních dat" je to samé, jako když na PC natáhnu čistou image operačního systému ze zálohy?
2. jestli si po nainstalování pár programů můžu udělat zálohu celého operačního systému včetně těch programů (asi tedy v této terminologii zálohu bitové kopie celé ROM?), abych v případě "obnovení továrních dat" nešel do základu, ale do svého předinstalovaného prostředí.
3. pak mě zajímá, jestli ty stažitelné ROM obsahují celou kompletní instalaci Win nebo jsou to jen nějaké service packy či přílepky k Win, které už v telefonu jsou?
rehakk: Jistě, na google je spousta věcí a věř mi, že jej denně hojně využívám, ale tohle je pro mě okrajová záležitost, nechci ztrácet hodiny času. Troška ekonomiky - to co zjistím za 10 hodin (kdy se nemůžu věnovat své práci) mě přijde daleko dráž, než když mi to někdo zkušený za 2 hodiny ukáže (a zaplatím mu to) a pak se zbývajících 8 hodin můžu zase věnovat své práci (placené
.
1. jestli zmiňované "obnovení továrních dat" je to samé, jako když na PC natáhnu čistou image operačního systému ze zálohy?
2. jestli si po nainstalování pár programů můžu udělat zálohu celého operačního systému včetně těch programů (asi tedy v této terminologii zálohu bitové kopie celé ROM?), abych v případě "obnovení továrních dat" nešel do základu, ale do svého předinstalovaného prostředí.
3. pak mě zajímá, jestli ty stažitelné ROM obsahují celou kompletní instalaci Win nebo jsou to jen nějaké service packy či přílepky k Win, které už v telefonu jsou?
rehakk: Jistě, na google je spousta věcí a věř mi, že jej denně hojně využívám, ale tohle je pro mě okrajová záležitost, nechci ztrácet hodiny času. Troška ekonomiky - to co zjistím za 10 hodin (kdy se nemůžu věnovat své práci) mě přijde daleko dráž, než když mi to někdo zkušený za 2 hodiny ukáže (a zaplatím mu to) a pak se zbývajících 8 hodin můžu zase věnovat své práci (placené
-
Docent
- přispěvatel

- Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
ad 1) ano
ad 2) ano
ad 3) kompletní instalace se "servispacky" a přídavky
ad 2) ano
ad 3) kompletní instalace se "servispacky" a přídavky
JackalJackal:
1. - OK
2. - OK
3. - lze v principu dělat to, že si do telefonu hodím ROM s WM verze 6.5, pak třeba 6.1, pak třeba WM7, pak zase 6.5? Tzn. tak jako si díky image můžu na PC obnovit jakýkoliv systém dle potřeby a v jakémkoliv pořadí?
1. - OK
2. - OK
3. - lze v principu dělat to, že si do telefonu hodím ROM s WM verze 6.5, pak třeba 6.1, pak třeba WM7, pak zase 6.5? Tzn. tak jako si díky image můžu na PC obnovit jakýkoliv systém dle potřeby a v jakémkoliv pořadí?
Tak to vypadá dobře, myslel jsem, že to bude větší pakárna
V podstatě jsou dnešní MDA z tohoto pohledu jako PC, akorát místo HDD mají ROM. I když napoprvé s tím beztak asi strávím dost času... Jak je to s licencí, abych měl jakože legální Windows? U neoficiálních ROM je to asi pořešené, ale ty oficiální musím po každém přeflashnutí nějak aktivovat, nebo to neprudí?
A máš zkušenosti s Androidem? Platí výše řečený princip záloh apod. i o něm?
Mobil stojí pár stovek,MDA je za tisíce. koumes
A máš zkušenosti s Androidem? Platí výše řečený princip záloh apod. i o něm?
Mobil stojí pár stovek,MDA je za tisíce. koumes
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Tak to je zajímavé, ajťák a neumí používat Google...
Toto vlákno se začíná zvrhávat ve všeobecnou diskuzi o všech možných systémech. Buďto se držte tématu, nebo si jděte popovídat do CHATu nebo Offtopic sekce, nikam nesměřující vlákna se zamykjí a mažou kvůli pořádku na fóru. Díky za pochopení.
Toto vlákno se začíná zvrhávat ve všeobecnou diskuzi o všech možných systémech. Buďto se držte tématu, nebo si jděte popovídat do CHATu nebo Offtopic sekce, nikam nesměřující vlákna se zamykjí a mažou kvůli pořádku na fóru. Díky za pochopení.