Souhlasím, že spousta lidí nevyužije potenciál, které jejich zařízení má, ale to je vedlejší věc, to nemůžeme zohledňovat.
Jde ale o to, že když nějaká služba (dropbox, digg, twitter - to jsou příklady, nebrat doslova) nebo herní vývojáři začnou vyvíjet nějaký software pro mobilní zařízení, první udělají pro Apple a to z důvodu počtu zařízení. (Počet iPhone 2G+3G+3GS+4 + iPadů a iPodů Touch je zkrátka obrovský.)
Samozřejmě, že postupně Android srovnal krok a ty nejpoužívanější aplikace na něm jsou také (Facebook, Twitter, Dropbox a spoustu dalších), přesto ale pro vývojáře bude (prozatím) jednička AppStore, je na něm zkrátka víc peněz.
p.s.: "iOS zařízení" je podle mě běžný termín... vyjadřuje skupinu produktů, na kterých běží iOS, tj. iPhone, iPod Touch a iPad. Myslím, že o Apple produktech mám(e) celkem dost jasno.
Díky za rozumnou diskuzi, trochu jsem se bál názorů typu "Apple je předražený shit" apod. Je vidět, že na Smartmanii chodí rozumnější lidé, než třeba na Živě, kde je diskuze na téma Apple zkrátka nemožná.