Zdravím všechny andoidmaniaky!
Poslední dobou mi začal zlobit HD, taky mi už ledacos vadí, tak přemýšlím co nového si pořídit. Kdyby nebyl vývoj WM ukončen, tak bych asi mimo jeho vody nepátral, jsem s ním velmi spokojený, ale situace je jaká je. Ale potřeobval bych vědět pár věcí.
Jak je to s kalendářem? Je nutný účet u Google? Jde třeba odložit upomínky o více různých časů jako je ve WM? Prý tam je jen jedno defaultní odložení o několik minut. To by mi hodně vadilo. A co upozornění na událost, vyskočí něco podobného jako ve WM nebo jen nějaká ikonka a zvuk?
To samé u budíku, je tam více časů pro snooze?
Jak je to s diakritikou v dokumentech, ICQ atd?
Fotogalerie - jde nějak nastavit co chci a nechci zobrazit nebo se zobrazí kdejakej obrázek z muziky a podobně?
Zálohování á la SpbBackup jde?
Word - vytváření a editace .doc, .txt., .rtf. Prej je potřeba koupit nějakej soft, to by problém nebyl, ale je to použitelný aspoň jako Pocketword?
Kvalita internetového prohlížeče je jaká? Mám Operu 9.7, celkem spokojenost. Flesh není nutnost, spíš celková rychlost, správce hesel atd.
Jak je to vlastně s Taskmanagery? Někdo píše, že v Androidu nejsou potřeba, dokonce že snad škodí? Ale co aspoň něco na přepínání aplikací?
Poraďte při přechodu z WM
-
Petr_Sedlacek
- už mám dva příspěvky

- Zařízení: HTC HD
-
martan1981
- přispěvatel

- Zařízení: SGS4
Ucet na googli by si mal mat hlavne kvoli stahovaniu aplikacii z marketu. Google kalendar inak nemusis pouzivat. Existuje mnozstvo kalendarov aj widgetov, ktore zobrazuju udalosti aj z inych kalendarov ako len google. Upozornenie na udalost je ikona v notifikacnej (hornej) liste nasledovana zvukom. Ak mas displej zrovna aktivny, v liste sa ti zobrazi na kratky cas aj konkretna udalost. To plati aj pre mail ci SMS.
Nastavenie snooze je lubovolne, budikov je zase velke mnozstvo, urcite si vyberies.
S diakritikov to asi zavisi aj od modelu. Ale inak s nou nie je vacsi problem.
Zalohovanie sa najlepsie robi na rootnutych telefonoch cez aplikaciu titanium backup (je zadarmo). Ta ti zazalohuje vsetky programy a aj ich nastavenia ci vnutorne data.
Na office dokumenty treba ako pises zakupit program. Alternativ je viac. Documents to go, Quickoffice... ich pouzitelnost neviem posudit ani porovnat s WM alternativami, nepouzivam ich. Prezeranie dokumentov je nativne, to mi staci.
Internetovych prehliadacov je viacero. Ja pouzivam Skyfire kvoli prehravaniu flashovych videi. Porovnat sa to s WM neda, ten je v prehliadacoch 100 rokov za opicami. Skor by som rychlost aj vsetko prirovnal k iphone ci WP7.
Taskmanagery su ako pises od vezrie 2.1 viac na skodu ako k uzitku. Lepsie nepouzivat. Prepinat aplikacie mozes podrzanim home tlacitka, vyskocia posledne spustene aplikacie (6) alebo jednoducho znovu spustenim aplikacie (ikona).
Asi by si mal este vediet, ze nakup aplikacii v CR ci SR zatial nie je mozny. Respektive mozny je ak mas root-nuty telefon.
Nastavenie snooze je lubovolne, budikov je zase velke mnozstvo, urcite si vyberies.
S diakritikov to asi zavisi aj od modelu. Ale inak s nou nie je vacsi problem.
Zalohovanie sa najlepsie robi na rootnutych telefonoch cez aplikaciu titanium backup (je zadarmo). Ta ti zazalohuje vsetky programy a aj ich nastavenia ci vnutorne data.
Na office dokumenty treba ako pises zakupit program. Alternativ je viac. Documents to go, Quickoffice... ich pouzitelnost neviem posudit ani porovnat s WM alternativami, nepouzivam ich. Prezeranie dokumentov je nativne, to mi staci.
Internetovych prehliadacov je viacero. Ja pouzivam Skyfire kvoli prehravaniu flashovych videi. Porovnat sa to s WM neda, ten je v prehliadacoch 100 rokov za opicami. Skor by som rychlost aj vsetko prirovnal k iphone ci WP7.
Taskmanagery su ako pises od vezrie 2.1 viac na skodu ako k uzitku. Lepsie nepouzivat. Prepinat aplikacie mozes podrzanim home tlacitka, vyskocia posledne spustene aplikacie (6) alebo jednoducho znovu spustenim aplikacie (ikona).
Asi by si mal este vediet, ze nakup aplikacii v CR ci SR zatial nie je mozny. Respektive mozny je ak mas root-nuty telefon.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Promiň, ale kde to tam je? Je tam jen jeden čas, prostě odložit. Ne jako u WM, kde je nabídnuto od 5 min až po 1 den.
Promiň, ale kde to tam je? Je tam jen jeden čas, prostě odložit. Ne jako u WM, kde je nabídnuto od 5 min až po 1 den.
-
Petr_Sedlacek
- už mám dva příspěvky

- Zařízení: HTC HD
Tak jsem si půjčil Desire, hodně dobrá mašinka, líbí se skoro všechno, ale:
Kde to tam je? Nastavím událost, v určeném čase se ozve zvuk a v liště objeví ikonka, když tam vlezu, tak mám možnost Odložit vše, ale žádná nabídka o kolik chci odložit není. Prostě jen o jeden čas, pět minut.martan1981 wrote:Nastavenie snooze je lubovolne.