Asus patří mezi jednoho z pěti výrobců, kteří pro letošní rok potvrdili uvedení vlastního zařízení s operačním systémem Windows Phone 7, nicméně doposud jsme nevěděli, co na nás právě tento výrobce chystá. Skrze účet pákistánského uživatele sítě Twitter však před několika hodinami unikla první fotografie, na které je zachycený tajemný telefon od Asusu s Windows Phone 7. Neznáme název ani podrobnější hardwarové parametry; jisté je pouze to, že se dočkáme WVGA displeje a chybět nebude ani přední kamerka pro videohovory. Samozřejmostí je podpora Bluetooth, Wi-Fi a minimálně 5MPx fotoaparát na zadní straně. Na další detaily si tedy ještě musíme počkat, ale snad to nebude dlouho trvat, protože uvedení na trh je naplánováno už na přelom října a listopadu.
ten WP7 je ale des ! Ten uzasny cierny pruzok na pravej strane ma proste berie ! Hned mam chut si prelepit ciernou lepiacou paskou svoj displej aby som si ho trosku zmensil, alebo by som mohol tresnut svoj phone o stenu a hned by som mal update na WP7.
Sorry, ale som nahnevany a sklamany zaroven co nam to tu serviruju za katastrofu. Pride mi ze cely vyvoj Windos Mobile hodily do smetia, a z ineho odpadkoveho kosa nejaky zhuleny zamestnanec mrkvosoftu vydoloval tento des !
Tak velmi som sa tesil na novy WP7 ale toto nechcem ani nahodou
Pokud pujde na hlavi obrazovce nechat zobrazit informace o zmeskanych udalostech, kalendar a ukoly, a zarizeni bude mit dostacny vykon ,tak se toho vubec nebojim. Tesim se az tu konecne neco bude. Snad to brzy portujou ,aby jsme si to mohli osahat.
Každý má na to svůj názor. Mě to připadne jako telefon pro malé děti, na kterém je prostě to co potřebuje vidět 10 letý kluk....sms, telefon, hry, internet. Já bych na hlavní obrazovce chtěl vidět víc, abych nemusel pořád listovat. Tak třeba nevím kde je napsaný operátor, kalendář bych chtěl větší jelikož si do něj pořád píši. Jak už bylo řečeno s černým proužkem...je to nevyužité místo a jestli animace budou příliš zdlouhavé tak bych nejspíš u telefonu usl než bych něco udělal. Doufám že mě ale také něčím překvapí, ale čím? No nechám se tedy překvapit.
Jinak telefon hezký, ale mohu se zeptat co znamenají nad reproduktorem nahoře ty čísla a písmeno S2281910? Možná blbá otázka ale děkuji.
No presne tak. Ten pruh napravo mi prekáža. Ideálne by bolo, ak by ten button, co je v tom pruhu, bol v hornom riadku spolu so silou signálu, operátorom, atď...
WP7 device si asi zaobstarám. Používam súkromný a firemný telefón. Momentálne mám Symbian a WM6.5.
Do januára plánujem zaobstarať ako jeden telefón iPhone a druhý ako WP7. Problém je, že neviem na ktorý dať internet (nechcem platiť za internet pre oboch). iPhone bez internetu a mimo domova bez WiFi je oničom, ale to isté platí aj pre WP7, hlavne kôli exchange.
No každopádne som zvedavý ako to dopadne, ale držím Microsoftu palce. Pretože mne prístup Apple moc nesedí. Takto budú dva OS, čo budú priamimi konkurentmi.
Niektoré veci operačnými systémami ako má iPhone a ako je WP7 strácame, ale niektoré získavame a tie, čo získavame môžu podstatne urýchliť prácu s telefónom.
PS: Odkedy má iPhone multitasking, už to považujem za normálny OS, pretoźe prepínanie medzi aplikáciami je pre výkon práce velmi dôležité. Chýba mi tam stršne today obrazovka, verím, že raz pridajú aj to, ale tuto je MS hneď popredu. Snáď budú aplikácie pre WP7 vznikať v hojnom počte.
Ale na iPhone aj na WP7 mi vadí malý počet HW tlačidiel. Predsalen by som uvítal ešte aspoň jedno ďalšie.
Zdá se mi to, nebo zatím všechny "uniklé" WP 7 telefony vypadají skoro stejně? - A to nezmiňuji bezpochyby identickou HW konfiguraci. Vypadá to, že uživatel tohoto systému bude mít značně ulehčenou práci při výběru svého budoucího stroje. Výrobci asi vědí nejlépe, co uživatel potřebuje (což mi silně připomíná filosofii jednoho obchodu s jablky).
Nechápu proč si hned někdo stěžuje na černý prázdný pruh na pravé straně displeje mluvím za sebe když říkam že jsem ještě neměl finální verzi žádného smartphonu s WM7 takže ještě nemohu říci jestli mi to bude vadit nebo ne . Nebo se obávat že se tam vše co potřebujete nevejde když jsem si s tímto prosředím neměl možnost pohrát tak přece nemohu tvrdit že to má negativní účinek .
No zarizeni ujde ale ten OS. To je opravdu hruza. Na youtube jsem videl par recenzi a musim rict opravdu slabota. System je dobrej pro lidi co s MDA posilaj jen sms a max volaj. Ale pro lidi co ho potrebuji k praci atd tak skoro nepouzitelnej
No k práci... výrazná většina uživatelů komunikátorů používá opravdu jen pár základních funkcí. Proto měl iPhone úspěch a ze stejného důvodu bude většině stačit i WP7. Tedy bohužel pro nás .
Presne no, ale zase na druhou stranu Microsoft chapu proc sel touhle cestou. Jeste tak pred 4 lety si lide kupovali pda a mda kdyz opravdu je meli k praci nebo proste vedeli vo cem to je a vyuzivali je na plno. Nebyl zadnej problem. Ale Dneska? se to rve vsude. Kupujou si to lidi co wm pristroje maji na sms, volani a hry nebo lidi co chcou jen machrovat. Vyskoci jim nejaka hlaska a pro ne to uz je na h***o a ja nevim co. Uz na to nadavaji, je to pro ne slozite. A ti lide na to nejvice nadavaj odsuzuji Windows. A proto microsoft se rozhodnul ze jde touhle cestou. Mohli udelat dve verze systemu jedna co bude pro lidi kteri wm pristroje maj na sms a volani a druha verze pro lidi co tenhle systen potrebujou na praci atd. Ne to vsechno omezit. Plnohodnotnej os bude tetka jen Android. Ale to se uvidi jak WP bude na trhu