Windows Phone 7: Říjen pro Evropu, listopad pro USA

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)

Těšíte se na první zařízení s WP7?

Poll ended at Thu Aug 12, 2010 16:58

Už se nemohu dočkat!
34
33%
Brousím si zuby na Android
44
43%
Přemýšlím o iPhone 4
10
10%
Láká mě BlackBerry
4
4%
Raději vyzkouším jiný systém
10
10%

Total votes: 102

J. Mlejnek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: K790i, P990i, HD2

Post by J. Mlejnek »

Jo, možná b ude, požná půjde. Až bude Android umět co potřebuji, až budou aplikace, které se vyrovnají těm, co mám na WM, tak klidně půjdu a koupím to. Ale zatím neumí a nejsou. iReader jsem zkoušel a s All Readerem+ to absolutně nesnese srovnání. Na editaci .rtf jsem nenalezl nic. Mohl bych samozřejmě vypisovat další, ale už tak je to až příliš OT.
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

iReader jsem zkoušel a s All Readerem+ to absolutně nesnese srovnání.
absolutne? trochu silné slova, pravdepodobne je all reader + funkčnejší, ale čo tak podstatne chýbalo bv IReadru čo by znemožnovalo čítanie kníh?

shape services už nejaké svoje produkty na androide uviedol, tak možno dojde aj na slavný All Reader+(ale sa buder musieť poriadne zmeniť aby bolo použitelne)
J. Mlejnek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: K790i, P990i, HD2

Post by J. Mlejnek »

Z mého pohledu absolutně. To je věc osobních preferencí.

V čem konkrétně je nepoužitelný nyní? Jo jasně - málo prstoidní. Ale mě i na kapacitním HD2 přijde bezproblémový.
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by cryingfreeman »

no ale nie všetky kapacitne displeje majú uhlopriečku 4,3 palca 8-)
looker1
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Desire

Post by looker1 »

TO J. Mlejnek: Jak jsem uvedl, používám telefon pro business, občas nějaké surfování atp., zatím nikdy jsem neměl problém s čtením dokumentů (asi se rtf v obchodní sféře moc nepoužívá). Čtečka knih...osobně nevím, jestli je telefon (byť možná s 4,3 palci) to pravé ořechové pro čtení knih - tam se spíš kloním k zařízením typu Kindle, ale zase, každý používá jak potřebuje a jak mu vyhovuje. A malé šťouchnutí do WM - ach ty protivné pravidelné (každotýdenní) resety...na to bylo i XDA krátké...(předesílám, že jsem provozoval Energy, Tael a Capitan ROMs...). Android na Desire ne a ne se seknout...:-) (uznávám je to manipulativní, nedá se srovnávat hw Desire a Touch Pro 1, ale pravidelné resety WM se objevovaly ve fórech XDA napříč hw)
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by KVARK »

looker1:
No jo Energy... :grin: Horší shit už snad na XDA ani být nemůže. Já mám Omnii od ledna a za celou dobu se mi sekla maximálně dvakrát(hned na začátku když jsem tam měl ofiko ROM). Stačí si jen vybrat vyladěnou ROM a ne škvár plný harampádí. To mi právě na Androidu vadí. Člověk dostane natvrdo ROM s kupou věcí které nevyužije a které jen zabírají místo.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

looker1 wrote:A malé šťouchnutí do WM - ach ty protivné pravidelné (každotýdenní) resety...na to bylo i XDA krátké...
Tak to jsem nastesti nikdy nezazil :o) resp. jen s A701, kdyz v ni byla prvni oficialni ROM. Pote jsem mel HTC Polaris, na kterem byla vylozene radost pracovat, pote to trochu zkazil Touch Pro 1, ktery jsem mel kratce (kupoval jsem ho protoze mel VGA, D-Pad, slot na SD kartu, ale zjistil jsem, ze jak jsem predpokladal jiz drive, mechanicke konstrukce proste nejsou nic pro me) asi mesic a za tu dobu uprimne se mi nepodarilo najit uzivatelskou ROM, se kterou bych byl plne spokojen a ted mam HTC TouchHD a opet maximalni spokojenost ;o) Nevim, jestli mam proste jen stesti :o) Myslim ale, ze v tom to nebude... Mozna je to taky tim, ze PDA na noc vypinam, coz LOGICKY je snad jasne, ze komplexni OS potrebuje obcas reset na vycisteni pameti :wink:
looker1
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Desire

Post by looker1 »

TO KVARK: a to je ten problém - u WM musíš hledat "vyladěnou ROM"...u Androidu, přestože je "plný škváru a harampádí" nemusíš hledat nic. Prostě používáš...a paměť? Od Android 2.2. paměť už není problém...přestože mých 180MB stále volných (bez karty!) je víc než dost a problém nikdy nebyl...ale (platí oboustranně) kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde...:-)
TO bkf1: takže denní restart... :roll:
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by cryingfreeman »

KVARK: na XDA alternatívne ROM(bez harampadí) pre android niesú?
permar
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SGS 5

Post by permar »

To looker1 - No u některých WM s pamětí také nejsou problémy ....... :wink:
M10.jpg
M10.jpg (39.57 KiB) Viewed 3994 times
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

looker1 wrote:takže denní restart... :roll:
Mno kdyz to beres takhle, tak v podstate ano. Ja ale NECHCI, aby me nekdo v noci otravoval a jeste tim HODNE usetrim baterku a mimojine svizny chod zarizeni je pak take zajisten.
Caddy
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola Moto G, HTC Desire Z

Post by Caddy »

ja se budu snazit vydrzet co nejdele na starych WM....jinak asi android....libi se mi i BlackBerry, ale tam zase brani nutnost serveru a dalsich mesicnich nakladu
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

bkf1 wrote:Ja ale NECHCI, aby me nekdo v noci otravoval a jeste tim HODNE usetrim baterku a mimojine svizny chod zarizeni je pak take zajisten.
OT: Ano, já také patřím mezi ty vyvolené, co si na noc vypínají telefon. Svoboda je krásná věc :-).
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Kdyz uz nic tak tak aspon ta baterie se hodne usetri a to je v podstate problem VSECH soucasnych telefonu s velkym displejem. Akumulatory Li-Ion pristi rok oslavi 20-lete vyroci na trhu a soucasna moderni technika je PORAD pouziva. Stale jsou snahy o mene zrave pristroje ALE, aby to bylo opravdu vyrazne malo zrave a pritom cenove dostupne je i v horizontu napr. 5 let jen technologicka utopie. Vyvojova strediska se zabyvaji radeji vsim moznym jen ne akumulatory. Na co lepsi displeje, rychlejsi pristroje, nove OS apod. kdyz to akumulator pri beznem pouzivani uzivi tak 24 hodin??? :???:
EDIT: Vzdycky me pobavi nejake clanky o novych technologiich akumulatoru, ktere se maji "brzy" dostat na trh... napr.:http://computerworld.cz/whitepapers/pru ... atoru-1878
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Když už jsme v tom OT, tak u mě bohužel vypínání na noc možné není, jako budík používám G-Alarm, což je pro mě osobně nejlepší budík a už jsem si zvykl na "snooze" pouhým otočením telefonu :-) Navíc považuju za dobré být dostupný pro případ nějaké opravdu závažné situace.

Ale ty zprávy o nových technologiích pro akumulátory se objevují se železnou pravidelností a se železnou pravidelností to je naposledy, co o daném vylepšení slyším :-)
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

cot wrote: Díky tomuto trendu je jasné, že možnost úspěchu WP7 je víc než reálná, ale asi to nebude nic pro nás co se setkáváme na smartmanii a podobných webech
> pre vas pre koho? chcel by som vediet definicu takeho cloveka, kedze moj mily prave na smartmanii sa budes stretavat s windowsom s iphoneom aj s androidom ci hociakym inym OS a jeho zariadeniami cim dalej tym VIAC...
> myslim ze anketa hovori za seba, ked ukazuje cca 100+ najcastejsie klikajucich ludi tohto serveru ako si vybrali...
> uz by ste si mohli konecne zvyknut ty a tvoji dvaja verni bratia, ze aj z tohto servera postupne odide wm6 do smutneho zabudnutia, takze pomaly ale isto sa tu stavas zbytocnym uzivatelom...
> uspech je urcite viac nez realny a garantujem ti ze sa budes divit a ja sa budem smiat :!:
> nerzozumiem preco dospeli ludia sa musia bavit ako retardovane deti z decaku, preco nemoze prebiehat diskusia slusne...je to taky problem? to tu kazdy superinteligentny nadclovek s wm musi zvracat a musi mu byt zle ked si niekto kupi nexus ci galaxy s?
> ale kludne si zvracajte, lebo opakujem kazdym dnom je wm hlbsie a hlbsie a bud sa zmierite s jedinou skutocnou alternativou iphoneou, novym mobilnym windowsom alebo si budete musiet vybrat jednu z jeho kopii...ake paradoxne a zaroven tragikomicke... :smt035
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

To _iNTERFACE:
V tech tvych blabolech se da najit vzacne i neco pravdiveho :) Pravda WM6.5.x pomalu (ale VELMI pomalu) a jiste upada v zapomneni a nejvetsi odliv (co tak pozoruji) jde smerem Android. Ta anketa lecos napovida, ale zaroven totalne lze, protoze podle ni se na WP7 tesi ohromna spousta lidi, coz neni pravda, podle nazoru na ruznych velkych diskuzich, ktere si pravidelne prochazim. To jsou ty statistiky... vedecky podlozene lzi...
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Tak v ankete som tiez hlasoval za "Už se nemohu dočkat!", ale to neznamena, ze si chcem wp7 kupit a pouzivat. Znamena to ze sa len nemozem dockat a vidiet co to naozaj bude zac.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

velke disusie su to preto, lebo vzdy sa najde niekto kto musi ostatnych oboznamit s tym ze ide zvraciat a ze je superintelignenty a teda jednym takym clovekom mozu vznkat vsetky "velke" diskusie...
hovorim, nechaj sa prekvapit...obaja sa prekvapime a potom sa mozeme ist jeden alebo druhy vyzrvaciat niekde tu do diskusie...
dufam ze obaja budeme spokojny... :wink:
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

bkf1 wrote:
wesloo wrote:Po designové stránce mi WP7 přijdou hodně přitažlivé, skoro bych řekl sexy, kdyby se to dalo o softwaru říct.
Mimoradne tak jednou za 10 let si na netu prectu nejaky nazor na konkretni vec, ktery by mi skoro vylozene vyvolal zvraceni. Tak tohle je presne ta veta. Mno nic dneska jsem bez vecere... mozna i zitra... Ja bych pochopil nazory typu "libi se mi" ale tohle je proste moc :smt078 :smt078 :smt078
A opačně můžou zvracení vyvolávat tvoje silně kritický příspěvky, tak se laskavě zamysli, než budeš příště plácat takovéhle nepřínosné nesmysly.
_iNTERFACE wrote:
cot wrote: Díky tomuto trendu je jasné, že možnost úspěchu WP7 je víc než reálná, ale asi to nebude nic pro nás co se setkáváme na smartmanii a podobných webech
> uz by ste si mohli konecne zvyknut ty a tvoji dvaja verni bratia, ze aj z tohto servera postupne odide wm6 do smutneho zabudnutia, takze pomaly ale isto sa tu stavas zbytocnym uzivatelom...
No, hlavně, že ty jsi tu skutečně nepostradatelným...

Já jsem rozhodnut přejít na Android a plně ho vyzkoušet, až mi i780 doslouží a mezitím se WP7 a ostatní platformy vyvinou dostatečně na to, abych se mohl rozhodovat jestli zůstanu (v té době tedy u Androidu) nebo přejdu jinam. Z nynějšího pohledu může jen říct, že žasnu nad plýtváním místa a dál se vyjadřovat nebudu, protože z mého nynějšího pohledu ani nemá smysl.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”