Windows Phone 7: Říjen pro Evropu, listopad pro USA
Souhlas s wesloo.
to htcjirka:
Já Vám Váš názor určitě neberu, každý máme jiný vkus, mě zase třeba velmi mile potěšilo. Po designové stránce mi WP7 přijdou hodně přitažlivé, skoro bych řekl sexy, kdyby se to dalo o softwaru říct
. Co nechápu je to apriori negativní hodnocení a odsouzování k neúspěchu, aniž by byl nějaký telefon s WP7 vůbec na trhu. Už teď je kolem WP7 celkem hype, což dosud u produktů Microsoftu rozhodně nebývalo zvykem... mohlo by to pro WP7 značit potenciál úspěchu. Osobně bych přál WP7 úspěch už kvůli tomu, že větší konkurence je pro spotřebitele jedině plus.
Já Vám Váš názor určitě neberu, každý máme jiný vkus, mě zase třeba velmi mile potěšilo. Po designové stránce mi WP7 přijdou hodně přitažlivé, skoro bych řekl sexy, kdyby se to dalo o softwaru říct
-
cryingfreeman
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy
jak píše wesloo konkurencia je dobrá vec
UI sa mi nezdá moc dobré(praktické), aj keď je určite originálne(možno pôjde zmeniť), údajne obmedzenia už dupľom nie(ale možno sú to len nepodložené výmysly), jedine čo je zaujímavé aká bude previazanosť s Xboxom, o to sa bude WP7 asi opierať
UI sa mi nezdá moc dobré(praktické), aj keď je určite originálne(možno pôjde zmeniť), údajne obmedzenia už dupľom nie(ale možno sú to len nepodložené výmysly), jedine čo je zaujímavé aká bude previazanosť s Xboxom, o to sa bude WP7 asi opierať
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
Mimoradne tak jednou za 10 let si na netu prectu nejaky nazor na konkretni vec, ktery by mi skoro vylozene vyvolal zvraceni. Tak tohle je presne ta veta. Mno nic dneska jsem bez vecere... mozna i zitra... Ja bych pochopil nazory typu "libi se mi" ale tohle je proste mocwesloo wrote:Po designové stránce mi WP7 přijdou hodně přitažlivé, skoro bych řekl sexy, kdyby se to dalo o softwaru říct
Me porad staci klasika HTC Kaiser WM 6.0 ,planuji novou neofic ROM 6.5.X...
Android vypada zajimave, ale zatim zadne zarizeni neni pro me idealni, jedine za co bych Kaisra vymenil je N900 s Meamo.
Vsechna jina zarizeni maji pro me nejake nedostatky.
Porad doufam od HTC v treti zarizeni ve stylu Kaiser-TouchPro2- XXX ...a porad nic :(
Android vypada zajimave, ale zatim zadne zarizeni neni pro me idealni, jedine za co bych Kaisra vymenil je N900 s Meamo.
Vsechna jina zarizeni maji pro me nejake nedostatky.
Porad doufam od HTC v treti zarizeni ve stylu Kaiser-TouchPro2- XXX ...a porad nic :(
Zcela jistě nejsem odborníkem na OS ať v té „velké“, či mobilní podobě. Přesto mám pocit, že čím dál více výrobci a vývojáři cpou do zařízení megamoc věcí, které jsou sice moderní a zajímavé, ale bohužel se stejní lidé už tolik nepářou s běžnými funkcemi, kvůli kterým je telefon (ač chytrý) telefonem. To stejné se týká i různých omezení, certifikování, nemožností instalace na karty atd. Ano, některé z mnou jmenovaných anomálií jsou následně s velkým potleskem userů rušeny v aktualizacích OS. Ptám se ale, proč vůbec někdo něco takového vypustí, proč vypustí i telefony, které mnohdy již v základu mají problém se zpomalováním, sekáním atd.
Sám jsem měl dvě zařízení s WM. Postupem času člověk přivykne tomu, že ač v telefonu nemá nainstalováno stovky aplikací ale jednotlivé kousky, stejně telefon občas vykonává anomální potřebu, která výrazným způsobem ovlivňuje jeho užitnou hodnotu.
V OS pro mobilní zařízení je to velmi podobné, jako v OS pro PCčka. Po zajímavých 98osmičkách a drtivě se držících XPčkách přišla na řadu Vista (nebojte vím, že v mezidobí byly další, ale chci to zkrátit
), která zklamala a řekl bych, že u mnoha uživatelů propadla. Nyní jsou tu W7 a já sám za sebe musím říct, že je to systém, který -používajíce ho několik málo měsíců (spíše týdnů)- musím zatím pochválit.
Nevím, co přesně přinesou WP7, ale pokud to bude jen napodobenina ostatních OS, doplněná ještě o nějaké výrazné uživatelské omezení, pak lidé půjdou IMHO jinam, či zůstanou tam, kde jsou nyní. Část se možná vrátí zpět ke starším, avšak více „normálním“ OS.
Dovolím si tvrdit, že vítězství zaznamená svoboda, možnosti/variabilita, lehkost, krása a přívětivost v závislosti na HW nenáročnosti, výdrži a přijatelné ceně. Kdokoliv nabídne něco takového v balíčku se spolehlivým HW, stane se vítězem a má možnost na dlouhou dobu užívat si poleženíčka na výsluní.
Třeba se povede „tah pěšcem“ a WP7 zaujmou pevné postavení, které napodobí jejich „většího bratříčka“. Dle dostupných informací se zatím obávám opaku.
Sám jsem měl dvě zařízení s WM. Postupem času člověk přivykne tomu, že ač v telefonu nemá nainstalováno stovky aplikací ale jednotlivé kousky, stejně telefon občas vykonává anomální potřebu, která výrazným způsobem ovlivňuje jeho užitnou hodnotu.
V OS pro mobilní zařízení je to velmi podobné, jako v OS pro PCčka. Po zajímavých 98osmičkách a drtivě se držících XPčkách přišla na řadu Vista (nebojte vím, že v mezidobí byly další, ale chci to zkrátit
Nevím, co přesně přinesou WP7, ale pokud to bude jen napodobenina ostatních OS, doplněná ještě o nějaké výrazné uživatelské omezení, pak lidé půjdou IMHO jinam, či zůstanou tam, kde jsou nyní. Část se možná vrátí zpět ke starším, avšak více „normálním“ OS.
Dovolím si tvrdit, že vítězství zaznamená svoboda, možnosti/variabilita, lehkost, krása a přívětivost v závislosti na HW nenáročnosti, výdrži a přijatelné ceně. Kdokoliv nabídne něco takového v balíčku se spolehlivým HW, stane se vítězem a má možnost na dlouhou dobu užívat si poleženíčka na výsluní.
Třeba se povede „tah pěšcem“ a WP7 zaujmou pevné postavení, které napodobí jejich „většího bratříčka“. Dle dostupných informací se zatím obávám opaku.
- bkf1
- smartmaniak

To xHeretic:
Pro Kaisera musi byt uz hodne dlouho stabilni&rychla WM6.5.3ka ne? Pamatuji si sveho casu na luxusni Kostasovy ROMky pro Touch Cruise, coz je v podstate to same... jo diky QVGA jsou WM6.5.3 znatelne rychlejsi nez na VGA (napr. Touch Pro) nebo WVGA (muj nynejsi Touch HD; na HD2 to ale asi bude slusne rychle).
Pro Kaisera musi byt uz hodne dlouho stabilni&rychla WM6.5.3ka ne? Pamatuji si sveho casu na luxusni Kostasovy ROMky pro Touch Cruise, coz je v podstate to same... jo diky QVGA jsou WM6.5.3 znatelne rychlejsi nez na VGA (napr. Touch Pro) nebo WVGA (muj nynejsi Touch HD; na HD2 to ale asi bude slusne rychle).
-
TomasNM
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Nechapem akosi tie moznosti ankety. Chyba mi tam moznost volby "Zostat u WM6.5.x",alebo "update na Windows Embedded Handheld/Embedded WinCE7". Preco stale ludia nedokazete pochopit,ze Windows Phone NIEJE nastupca Windows Mobile ako ho pozname? Je to jednoducho nova vetva MS biznisu,ziadna existujuca. Kto ma rad Windows Mobile kvoli jeho otvorenosti,urcite vie,ze WEH je nastupca,nie WP. Mimochodom,kym som o WEH nevedel,vyskusal som Andrioid(HTC Hero) a som z toho trocha sklamany. Rychly,moderny a stabilny system neni vsetko. Po 2 mesiacoch pokusu o pouzivanie C displaya som sa toho s X tisic sedivymi vlasmi zriekol. Nechal som "Hrdinu" na stole,aby zapadaval prachom a oprasil stare SDA II,ktore mi sluzi uz 4 roky bez hardresetu a bez problemov. Symbian nedokazal WM konkurovat uz v dobe WM2003 a odvtedy ho ignorujem.
- bkf1
- smartmaniak

To MgX:
Ja vidim jak po prichodu iPhone se porad vsichni snazi prijit s necim "revolucnim". Ja osobne NECHCI NIC REVOLUCNIHO. Chci obycejny system, ktery je graficky privetivy, funkcne bohaty, rychly a systemove pristupny proste neco na zpusob desktopovych Windows 7 u kterych nemusim nic nastavovat ani tuningovat, ale kdyz chci, TAK MI TO TEN SYSTEM DOVOLI !!!
Ja vidim jak po prichodu iPhone se porad vsichni snazi prijit s necim "revolucnim". Ja osobne NECHCI NIC REVOLUCNIHO. Chci obycejny system, ktery je graficky privetivy, funkcne bohaty, rychly a systemove pristupny proste neco na zpusob desktopovych Windows 7 u kterych nemusim nic nastavovat ani tuningovat, ale kdyz chci, TAK MI TO TEN SYSTEM DOVOLI !!!
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
MgX: Jenže svoboda nejde ruku v ruce s přívětivostí. Stejně jako v životě - více svobody znamená více zodpovědnosti. 99% uživatelů je líných, a raději se přizpůsobí výrobku, než aby se něco naučili, a přizpůsobili produkt sobě. Takže "normální" svobodný OS bez omezení bych už neočekával. Absolutní omezení (blbuvzdornost) a cingrlátka jsou to, co táhne.
bkf: PŘESNĚ. Na co revoluce? Lidi vyžadujou jen a jen wow efekt, hlavně něco nového za každou cenu. OS je musí bavit, ale funkčnost? Eh, přežitek...
bkf: PŘESNĚ. Na co revoluce? Lidi vyžadujou jen a jen wow efekt, hlavně něco nového za každou cenu. OS je musí bavit, ale funkčnost? Eh, přežitek...
Tak ono je to hodně o uživateli, že? Jeden preferuje megabarvičky, omalovánky, animace atp. Druhý zase jednoduchost, přímý přístup, rychlost ovládání.... atd.
- bkf1
- smartmaniak

TO TomasNM:
A kolik kapesnich zarizeni s WEH je momentalne na trhu? Nebo kolik je blizko tomu, aby se zacly vyrabet?
TO Standa:
Nevim co rict vic. Proste mas, pro tento cas, absolutni pravdu
A kolik kapesnich zarizeni s WEH je momentalne na trhu? Nebo kolik je blizko tomu, aby se zacly vyrabet?
TO Standa:
Nevim co rict vic. Proste mas, pro tento cas, absolutni pravdu
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
MgX: Jo, je to o uživateli, ale takových je tržně nezajímavé minimum, bohužel. Jednoduchost, přímý přístup, rychlost ovládání se nevyžaduje, hlavně ať to dobře vypadá. To už jsem si ověřil v mnoha diskuzích.
Ahoj Stando 
.. tak pravdu máš v tom, že cingrlátka jsou to, co táhne ... dnes mně jeden známý řekl ... jo kamaráde, mobil, co se synchronizuje s PCčkem? To za chvíli bude SCI-FI ... ale těch, co se synchronizují s FB, budou milióny
.. tak pravdu máš v tom, že cingrlátka jsou to, co táhne ... dnes mně jeden známý řekl ... jo kamaráde, mobil, co se synchronizuje s PCčkem? To za chvíli bude SCI-FI ... ale těch, co se synchronizují s FB, budou milióny
- bkf1
- smartmaniak

Vzpominam si na nejake ty vize kapesnich PC, ze vsechno bude mozne, ale budoucnost spise rika "nic nebude mozne, jen to bude hezky vypadat..."
Bych ani neřekl „ať to dobře vypadá“, ale ať to hodně bliká, cinká, svítí, ať je to barevný .... a ať je v tom FaceBook .... jak tam bude FB, tak se ten foun může kousat třeba 50x za den, ale stejně po něm bude poptávka ... a to je tragedie doby přátelé ..Standa wrote:MgX: Jo, je to o uživateli, ale takových je tržně nezajímavé minimum, bohužel. Jednoduchost, přímý přístup, rychlost ovládání se nevyžaduje, hlavně ať to dobře vypadá. To už jsem si ověřil v mnoha diskuzích.
bkf1 vzpomínám na ČB krásu svého, dnes již mrtvého, Psionu .. čest jeho památce ...
- bkf1
- smartmaniak

Facebook... to bylo to uplne prvni, co me napadlo, kdyz jsem videl prvni screen z WP7...
Proste pokrok jsem videl v tom, jak se telefony/PDA snazily priblizovat PC, ale pak se to zaclo obracet zpatky, kdyz nekdo rekl, ze se maji priblizovat zase zpatky tem obycejnym telefonum... 3310kam...
Facebook... jo neni spatne ho mit v telefonu jako doplnek... Je lepsi mit v telefonu Facebook jako naprosty zaklad mobilniho zarizeni a to ostatni jako doplnek?
Proste pokrok jsem videl v tom, jak se telefony/PDA snazily priblizovat PC, ale pak se to zaclo obracet zpatky, kdyz nekdo rekl, ze se maji priblizovat zase zpatky tem obycejnym telefonum... 3310kam...
Facebook... jo neni spatne ho mit v telefonu jako doplnek... Je lepsi mit v telefonu Facebook jako naprosty zaklad mobilniho zarizeni a to ostatni jako doplnek?
Tohle ovšem pravda není, jak nám ukázaly KINy.MgX wrote:.... a ať je v tom FaceBook .... jak tam bude FB, tak se ten foun může kousat třeba 50x za den, ale stejně po něm bude poptávka ... a to je tragedie doby přátelé ..
- bkf1
- smartmaniak

V tom pripade WP7 nemaji take zadnou sanci jako KINy, kdyz jsou v podstate uplne to same... Rad bych veril tomu, ze lidi porad jeste hodne pouzivaji mozek... bohuzel to ale neni pravda, jak vidim kolem sebe...
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Já osobně mít peníze tak jdu do Iphonu 4, tenhle paskvil co MS vymyslel se mi ani trochu nelíbí
No uvidíme jaké budou první reakce, ale to už bych šel raději do Androidu než WP.
No uvidíme jaké budou první reakce, ale to už bych šel raději do Androidu než WP.