Galaxy S se mi zatím hodně líbí, systém je svižný a ten displej parádní (i když čitelnost na sluníčku opět nic extra). Vadí mi absence LED diody a joysticku, ale to už teď ignorují skoro všichni výrobci, takže co se dá dělat. Jsem ještě zvědavý na výdrž baterie, ale na to budu mít odpověď až za pár dnů.
Zkoušel jsem také fotoaparát a filmy. Telefon přehraje snad všechny formáty, co mám na HDD (avi, wmv, mkv...) a to bez nutnosti převodu. WMV filmek jsem měl v 1280×720px a Samsung jej přelouskal jedna báseň. Výtku mám k reproduktoru, ten mi přijde docela "obyčejný" a hraje průměrně (hlasitost je dobrá, ale kvalita zvuku nijak "nazadekposazující" není). Fotoaparát fotí dobře - normálka, ale videa natáčí velmi pěkně, i v HD rozlišení (1280x720px).
Samsung k telefonu dodává synchronizační aplikaci Kies pro Windows. Je hodně propracovaná a umí synchronizovat hudbu, filmy, obrázky a konečně i kontakty a kalendář s Outlookem. Kontakty se mi přenesly bez potíží (avšak bez portrétových obrázků), kalendář se mi synchronizovat odmítá. Nevím proč, ale i po 10 minutách čekání je stav na 0%. Je docela možné, že mám v Outlooku příliš mnoho položek a program si s tím zkrátka neví rady. Je škoda, že na těle telefonu chybí jakákoliv dioda, která by signalizovala nabíjení nebo zmeškané události.

Hardwarové parametry
Operační systém: Android 2.1
Displej: 4.0” WVGA SUPER AMOLED (800x480) s mDNIe
Telefon: Quadband GSM (GPRS/EDGE); 3G (HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps), 900/1900/2100 MHz
Procesor: 1 GHz Samsung Hummingbird
Konektivita: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, USB 2.0
Paměť: 8 GB nebo 16 GB (podle verze), microSDHC slot (až 32 GB)
Fotoaparát: 5.0 MPx + VGA videokamerka, Autofokus, Self shot, Action shot, Cartoon shot, Smile shot, Panorama shot
GPS: ano, A-GPS
Senzory: akcelerometr, digitální kompas, senzor blízkosti, světelný senzor
Rozměry: 64,2 x 122,4 x 9,9 milimetrů
Hmotnost: 118 gramů
Baterie: 1500 mAh
Užitečné odkazy
Doplněno: Velká recenze komunikátoru Samsung Galaxy S: Elegán, který míří vysoko
Samsung Galaxy S: 1 GHz Android s WVGA displejem a 5 MPx fotoaparátem oficiálně představen
Aktuální cena na Heureka.cz