HTC Sense se nakonec ve Windows Phone 7 objeví

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Martin Prokop
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad

Post by Martin Prokop »

Někteří lidé byli po oznámení faktu, že nová platforma Windows Phone 7 nebude umožňovat výrobcům změnu uživatelského rozhraní (kromě barev čtverců), zklamaní. Někoho to naopak to potěšilo kvůli jednotnosti systému a ne takovému roztříštění. Tento fakt "útočil" hlavně na prostředí Sense od společnosti HTC, jež obohacuje všechny přístroje s Windows Mobile a nyní i Androidem. Teď to ale vypadá, že se UI Sense přeci jen do systému Windows Phone 7 dostane.

obrázek
Ilustrační fotografie - skloubení prostředí WP7 a UI Sense

Zástupce společnosti HTC v rozhovoru pro magazín Forbes řekl, že jejich prostředí Sense nakonec v přístrojích s WP7 bude. Vysvětloval také proč dochází k této změně; Microsoft nedovoluje úpravu jádra jako takového, tohle Sense tudíž nebude tolik prolezlé celým systémem, jak jsme zvyklí například u modelu HD2. Bude to pouze jakési rozšíření základní verze Windows Phone 7. Otázkou zůstává, jak se s tím HTC popere a zda-li tomu spíš neuškodí (náročnost na procesor, paměť RAM...). V rozhovoru ještě padlo, že nepočítají jen s WP7, ale také Androidem 3.0 (Gingerbread).

Zdroj: Engadget.com
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

HTC Sense přeci jen jako nadstavba ve Windows Phone 7

Post by YAMATO »

Pokud to Sense půjde poopravit á la Co0kieHomeTab ve WM 6.5, tak super.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Pro většinu uživatelů pak pozbývá smysl upgrade na tento OS, když ho ani pod touto nadstavbou nepoznají (slibovaná revoluce se tak méně náročných uživatelů vůbec nedotkne). Přitom kdosi říkal něco o tom, že nový systém potřebuje vlastní tvář, ale asi zapomněl dodat, že tato tvář bude napatlaná tunou make-upu, jako tomu je u WM 6.5. Opravdu tah k nepochopení (pokud je ovšem tato zpráva pravdivá).

EDIT: I když těžko říci, jak bude tato nadstavba vypadat na WP7. Možná bude reprezentována pouze spojením několika dlaždic na úvodní obrazovce :-).
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

OMG dyť to je ještě horší než ty WP7...pokud to tam dají,tak já to rozhodně vypnu
Martin Prokop
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad

Post by Martin Prokop »

Podle mě to nebude takový zásah do vzhledu, jako u WM 6.1 (6.5), ale jen nějaké speciální widgety v podobě těch čtverců. Ale jako "fanoušek" HTC a právě i jeho prostředí Sense si myslím, že by to mohlo prodeji pomoci, protože pak nebude každý přístroj s tímto OS stejný.
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by AtoM. »

GreenArrow: A ty jsi Sense pro WP7 už viděl, že nadáváš?
Sense pro WM6.5 a Android jsou taky úplně jiný. Jinak tomu určitě nebude ani u WP7
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Aha já špatně četl,já myslel,že je to ta 3 fotka,omlouvám se,no pokud to bue vypadat jako teď tak jsou pro mě WP7 v nějakým 4,3" HTC jasná volba
Firebrand
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Touch HD

Post by Firebrand »

Se Sense to vypadá dost líp, ale stejně doufám, že to pude vypnout, aby šlo skusit i ty kostky. Třeba nakonec nebudou tak zlý.
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

rozhodně skvělá zpráva, čekal bych že to nebude nijak velký zásah do vzhledu. Spíš něco podobného jako např. náznaky z připravovaného dellu lightning (samozřejmě v sense stylu), které vypadají celkem efektně...

Image
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

elcrys: To je asi tak jako hovořit o upgrade ze zahradního traktůrku na závodní motocykl, obojí má úplně jiný účel a využití. Tudíž mluvit o smyslu upgrade pro lidi je fakt podivné.

Ad vzhled - myslím si, že HTC opět změní komplet ideoologii své nadstavby, jako to bylo u TF/Manila/TF3D/Sense. Já osobně vzhled HTC Sense nemám moc rád a přesto ho používám :D po úpravách mi přijde docela praktický.

Ale obecně je logické, že se o toto HTC snaží, samo o sobě je to prostředí dostatečně blbuvzdorné, pochopí ho opravdu každý, zároveň je stylové, funkční, efektní atd. Prostě mu zlepšuje prodejnost.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Používám nejnovější Manilu + CHT a jsem naprosto spokojen, takže tohle mi vlilo naději do žil.

elcrys: Hlavní důvod pro upgrade pro mě osobně bude představovat (snad) podstatně rychlejší a modernější systém a (snad) existence moderních aplikací, které závidím jak Androidu, tak iPhonu. Naopak důvodem pro neupgrade může být všechno to, o čem se zatím spekuluje, od ne-multitaskingu, po nepřístupnost souborového systému. Takže uvidíme, jak to celé dopadne.
sikula05
nováček
nováček
Zařízení: HTC Diamond2

Post by sikula05 »

Tak teďka ještě pořešit otevření systému /nepochybuji o tom/ a máme tu jen další upgrade woken:-)))Ale smysl toho mě začíná unikat...
StepanP
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920, Lumia 800, Microsoft Surface RT

Post by StepanP »

Osobně se mě nejvíce líbil tenhle koncept HTC Senze integrovaný do Windows Phone 7. Přitom prostředí WP7 by to příliš nezměnilo, ale uživatelé HTC by dostali to co chtěji. tzn, že vlk se nažere a koza zůstane celá. Image
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Tohle se mi nelíbí, vůbec to k sobě nesedí.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Přesně tak, nesourodé, do očí bijící. Výhody Sense nezůstali a jen se zničil pro mne líbivý design WP7.
Pacik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: MDA Compact V

Post by Pacik »

IkE Blaster wrote:elcrys: To je asi tak jako hovořit o upgrade ze zahradního traktůrku na závodní motocykl, obojí má úplně jiný účel a využití. Tudíž mluvit o smyslu upgrade pro lidi je fakt podivné.

Ad vzhled - myslím si, že HTC opět změní komplet ideoologii své nadstavby, jako to bylo u TF/Manila/TF3D/Sense. Já osobně vzhled HTC Sense nemám moc rád a přesto ho používám :D po úpravách mi přijde docela praktický.

Ale obecně je logické, že se o toto HTC snaží, samo o sobě je to prostředí dostatečně blbuvzdorné, pochopí ho opravdu každý, zároveň je stylové, funkční, efektní atd. Prostě mu zlepšuje prodejnost.
Co je na Sense pro WM efektivního, funkčního a stylového? To příšerné plítvání místem? Sense pro Android se mi dost zamlouvá, ale Sense pro WM je opravdu k ničemu...
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

IkE Blaster wrote:Přesně tak, nesourodé, do očí bijící. Výhody Sense nezůstali a jen se zničil pro mne líbivý design WP7.
Nevím, ale nepřijde vám trochu zbytečné hodnotit něčí 5-minutovou práci ve photoshopu? Vzhledem k předchozím grafickým nádstavbám od HTC nemám strach, že by to vypadalo takhle. Myslím, že výsledek bude stát za to...

Sense 2.5 taky používám a přijde mi praktické a intuitivní. Verze na android je sice o fous lepší hlavně díky možnosti customizace jednotlivých ploch, ale i tak toho zas o tolik víc nenabízí.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Pacik wrote:
IkE Blaster wrote:...zároveň je stylové, funkční, efektní atd. Prostě mu zlepšuje prodejnost.
Co je na Sense pro WM efektivního, funkčního a stylového? To příšerné plítvání místem?...
Slova "efektní" a "efektivní" jsou docela rozdílná... :-)
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

ak je sense jednoduchy a blbuzdorny, teda pre co najlepsie ovladanie stroja, tak potom postradam jeho zmysel, kedze samotny w7 bude tak isto jednoduchy a pochopi to kazdy...
ale rozumiem ze zvyk je zelezna kosela, hlavne ak ten zvyk pochadza este zo starych a uplne odlisnych windowsov...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Jednoduchý a blbuvzdorný != nejlepší ovládání stroje... Už jsem to psal jednou (přímo tobě/Vám). WP7 má mít jednoduché rozhraní, ale bude prostší než je Sense na WM nyní. Na funkčnost je Sense prostě obsáhlejší a bohatší. Na druhou stranu si rýpnu - i WP7 rozhraní je mnohem bohatší, než je pohotovostní rozhraní iPhone.

K tvé poslední větě - zatím nikde není reálně popsané Sense pro WP7. Zatím HTC je řeklo, že jej do WP7 chce. Ještě k tomu nikde nedeklarovalo, co přesně Sense je. Obecně se to totiž dá brát, že to je určitá nadstavba zlepšující ovládání telefonu + není deklarování kde a co zlepšuje, to závisí na HTC. Takže u Android je to nějaké zpracování today obrazovky, u WM to je nahrazení velké části systému od today po nahrazení Pocket Outlook.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”