Prasklé sklo

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Post Reply
simon25
nováček
nováček
Posts: 4
Joined: Fri Jul 16, 2010 7:47
Zařízení: HTC HD2

Prasklé sklo

Post by simon25 »

Ahoj,
Mám dotaz. Moje HD2 mi upadla na zem a praskl mi digitizér. Jak jsem zjistil, tak je digitizér slepený s displejem. Chtěl bych si ho vyměnit sám, ale přemýšlím, koukal jsem, že je možné objednat digitizer s displejem. Psal jsem tam, je už slepený a připravený k montáži. Jen jsem se chtěl zeptat, kdo má zkušenost, při rozebrání, teré je na internetu, to rozebírají komplet, musím to taky rozebrat komplet, nebo stačí vyndat z krytu, odpojit konektor pro displej a klávesy a po nahřátí jen odlepit displej od té desky, ke které je přilepen.


Děkuji.
IIIRazor
nováček
nováček
Posts: 16
Joined: Thu Nov 05, 2009 22:21
Zařízení: Sonyericsson

Prasklé sklo

Post by IIIRazor »

ahoj, .. ja HD2 rozebiral, komplet ..a nedoporučuji to. (i když, muže to být tím, že sem levej)
rozebrat to jde, ovšem displej s dotykovou vrstou (říkáš správně, je nák továrně slepený) je takou pěnovou oboustranou lepenkou přilepený k zbyvajicim castem, a když já to otevíral, tak se ta lepenka potrhala, a všelijak zmuchlala a ted když sem to složil, tak ten displej proste nedoléhá , je asi 1mm nad okrajem vnějšího krytu ... zkusim tedy udělat náká fota..jinak ještě nevím jak je to s anténama a snížením příjmu, zdá se mi že to není zrovna nejlepší .. ale to může být tím jak sem namáčel zakl .desku do lihu a pak pekl v troubě :D:D:D (lepil jsem invisibleshield a dostala se mi voda pod displej do podsvicení).
zdravim
simon25
nováček
nováček
Posts: 4
Joined: Fri Jul 16, 2010 7:47
Zařízení: HTC HD2

Prasklé sklo

Post by simon25 »

Nechci ho celej rozebírat, jen vyndat z krytu a odloupnout celej displej i s rozbitým sklem a dotykovou vrstvou, k tý desce je to přilepený oboustranou lepenkou, ta se dá objednat a po očištění nalepit nová. koukal jsem, objednám komplet nový displej se sklem a dotykovou folií, je to komplet a nemusí se pájet ta dotyková folie k displeji. Myslím, že by to mělo jít odlepit od té desky, a po odpojení konektoru a displeje a konektoru pro tlačítka normálně sundat. večer na to kouknu a uvidíme co bude. Koukal jsem, je možné koupit buď samotný displej, nebo samotnej digitizer ( to je to sklo s tou dotykovou folií), je sice škoda kupovat celý komplet, ale myslím, že bude problém ten displej od toho digitizeru odlepit a dát nový. Ty konektory se musí zase společně spojit a myslím, že se to musí spájet, ale nejsem si jistý. Při pádu se mi trochu poškrábal i kryt, tak uvidím, koukal jsem, že originál se dásehnat asi tak za 50 dolarů, je komplet i s krytem baterie a je tam i ta kovová deska, ke který je vše ostatní přišroubovaný a přilepenej ten display. Večer se na to mrknu a podle toho objednám. Budu dělat taky fotky.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob črc 17, 2010 15:25) --

jo a když jsi to odlepoval, zkoušel jsi to zahřát fenem, lepidlo prý povolí a dá se to lépe odlepit, aniž bys porušil lepenku. je to i na oficiálním videu při rozebírání HD2.
IIIRazor
nováček
nováček
Posts: 16
Joined: Thu Nov 05, 2009 22:21
Zařízení: Sonyericsson

Prasklé sklo

Post by IIIRazor »

bohuzel nezkousel jsem to fenem, .. sloto fakt ztuha :D ..taky asi nejspíš budu objednavat novej displej... taky asi spojeny dohromady..se sklem
me icq (213570448)
simon25
nováček
nováček
Posts: 4
Joined: Fri Jul 16, 2010 7:47
Zařízení: HTC HD2

Prasklé sklo

Post by simon25 »

Večer to rozeberu a vyzkouším jak to půjde celé od sebe, pak uvidím, koukal jsem, že u nás se cena opravy v záruce pohybuje kolem 4200-4500,- Kč. Výměna je taky kompletní. Ale jsem trochu kutil a bastluju sám, vím, e přijdu o záruku, ale co. U nás stojí komplet displej s digitizérem okolo 3800,- ale není skladem. Trvá to minimálně 14 dní. Koukal jsem na netu, v německu podobně 150,- eur.Pak zbývá ještě Us a Čína, potažmo Honkong. Trochu od toho odrazujou, ale já mám jen dobrý zkušenosti, tak uvidím. Kupoval jsem tam základní desku na můj noťas, u nás celkem palba a nedala se sehnat. Servisní zákrok okolo 15 000,- Kč, tak jsem to omrknul . Nakonec jsem koupil z Honkongu za 3200,-. Byla tady za tři dny a šlape jak hodinky. Záleží na koho narazíš. Jinak se to tam montuje stejně všechno, byla to firma, měli v nabídce snad všechny základnídesky na Vaia. Tak se těším na večer, nářadíčko už mám doma, kontaktoval jsem asi 5 čínskej prodejců, celkem svižně a ochotně odpovídají, tak uvidím, jakten displej vypadá. Co s tím půjde udělat.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob črc 17, 2010 20:28) --

Tak jsem vyndal tělo z obalu a koukám, že se to musí celé rozebrat, až na tu desku, protože konektor displeje je nasazen na spodní část základní desky, která je propojena z vrchní částí, kde je fotoaparát a GPS, takže nestačí uvolnit šroubky a přetočit, je to nemožné a musí se ta deska kompletně sundat. To ale udělám, až objednám displej a dorazí. Telefon jsem zase složil a je funkční.
Pyro
nováček
nováček
Posts: 18
Joined: Thu Jul 22, 2010 8:54
Zařízení: Samsung Galaxy S III
Contact:

Prasklé sklo

Post by Pyro »

Ahoj,
mám taky problém se sklem. Stalo se mi, že jsem si na něj sedl. Sklo vydrželo, neprasklo, ale nejspíš se mi promáčklo. Na středu displeye mám obtisk spodní vrstvy. Házi to duhu a jsou tam vidět malé tečky cca 3 mm od sebe.
Nevím, co s tím.
Jde to nějak od sebe odlepit, nebo je to na výměnu displeye?

Díky.
mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 73
Joined: Mon Nov 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

Prasklé sklo

Post by mirekp »

tak se taky hlásím k těm co mají něco s displejem. telefon mi spadl asi nějak špatně na hranu na levý roh a mám tam teď cca 1x2 cm skvrnu, jako rozlitý olej. pod skvrnou je displej plně fční, akorát není pod skvrnou nic vidět. tak uvidím, zda kvůli tomu budu měnit displej za ty peníze nebo se s tím smířím. :?:
jandal
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Posts: 1
Joined: Tue Oct 19, 2010 21:50
Zařízení: HTC Touch Pro 2

Prasklé sklo

Post by jandal »

Zdravim, mam leve ruce a tak mi HTC Touch Pro 2 vypdlo z ruky na dlazdicky. Dotykova vrstva praskla.
Takze to tak vypada, ze doporucujete koupit LCD s vrstvou. Odpadne tak problem s lepenim. Jestli tomu dobre rozumim.
Nemate fotecky z rozebirani mobilu?
Nerad bych neco pokazil.

Diky
Post Reply

Return to “HTC HD2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests