Ahoj, pokusim se odpovedet.
Jestli zvolit Full nebo MegaLite zalezi jak moc se dokazes obejit bez vestavenych Samsung aplikaci. Megalite ROM jsou vlastne jen WM bez jakychkoliv pridavnych aplikaci, s toho plyne ze mas vice volne RAM a vlastne i vic mista primo v pameti telefonu, ale na druhou stranu po flashnuti je telefon v posdate prazdnej a aby byl vubec pouzitelnej je potreba vse doinstalovat.
Zazalohovat system, presne nevim jak to chapat. Jestli myslis udelat si zalohu ROM na ktere prave bezis, tak jsou nejake postupy jak ji dumpnout, nezkousel jsem a udajne dump nejde pouzit k obnoveni bez dodatecnych uprav, treba me nekdo zkusenejsi doplni.
Ale muzu ti poratit fintu. Pokud budes flashovat pres octans zustava v MyStorage zaloha puvodniho systemu. Staci pak pouze zadat zmenu jazyka (jak MegaLite tak Full ROM jsou pouze v EN) telefon prodela HR a zavede zpet puvodni system. Ja uz takhle obnovoval 6.1 nekolikrat. Ale je dulezita ta zmena jazyka.
Flashuju na notebooku s Win Xp takze v tomhle neporadim, kazdopadne doporucuju procist tohle
http://www.modaco.com/content/i8000-omn ... -on-i8000/
Rychlost je pecka, predem ale podotykam ze porovnavam s dalsimi resenimi se Sense. Kazdopadne vsechno funguje jak ma a hodne pomahaji tweaky ktere jsou popsany v threadu na Modacu.
Trhani se sem tam objevuje, napr. synchronizace pocasi, Facebook Tab, Zpravy hlavne kdyz mas u konkretniho kontaktu vice zprav. Jinak vsechno svisti jak po masle.
S funkcemi vseho ostatniho je to zavisle na tom co vse si v pripade MegaLite ROM nainstalujes. Neni v ni obsazeno vubec nic, jak uz jsem psal, a vse vcetne samsung settings, fotaku, radia,... je potreba dodatecne stahnout a nainstalovat.
Nutnosti jsou prave Samsung settings bez kterych nedokazes nakonfigurovat napriklad GPS. Po instalaci jede vse ok.
Baterka nejak extremne netrpi, nabijim vicemene porad v rozmezi 3dny - tyden podle toho jak moc telefon pouzivam.
K tomu aby Sense fungovalo poradne je potreba nainstalovat Sense messaging a Comm Manager, Sense messagign je aplikace pro zpravy a musim rict ze mi celkem prirostla k srdci, az na pomalejsi start je dost dobra, funguji i MMS a vuec se mi s ni prijemne pracuje.
Comm Manager je potreba prave k tomu aby fungovala Wifi a Bluetooth. Sice se obcas rozhodne ze fungovat nebude ale po restaru je vse ok. Stalo se mi to asi dvakrat za celou dobu.
A k tomu rozlozeni klavesnice. To je otazka CSC a ne PDA casti. Cili pokud budes flashovat pouze PDA cast mel bys byt vykrytej a znaky na klavesnici by mely zustat jak jsou ted
Snad staci

Klidne se ptej dal, rad poradim