Zvětšený Galaxy S, aneb Samsung plánuje vlastní tablet

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

uni: v tabletpc mám 35.52 Whr (2400 mAh) a iPad má 24.8 Whr (6613 mAh) baterii. Tak kde je tak 3x kapacitnější baterie? Běží na výhodnějším napětí, toť vše. Já jenom opět říkám, že pro většinu lidí by nebyl problém ani dobře spracovaný tablet na x86 s Windows.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Troufnu si tvrdit, že s pouhou zvětšeninou telefonu Galaxy S Samsung neprorazí (stejné parametry, programy atd.). Jinak, kdo má čas a nechápe proč existuje taková věc, jako je iPad, tak ať si přečte tento článek od Michala Rybky - http://pctuning.tyden.cz/multimedia/16- ... ka?start=1" onclick="window.open(this.href);return false; a úvahu http://pctuning.tyden.cz/multimedia/16- ... mo?start=7" onclick="window.open(this.href);return false;
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

IkE Blaster: dobře, u baterií je stav tak jak píšeš, asi sis to dohledal. Nicméně "Já jenom opět říkám, že pro většinu lidí by nebyl problém ani dobře spracovaný tablet na x86 s Windows.". Ano, dobře, měl na to hromadu let, nestalo se tak. Takže je asi někde problém. Problém, který iPad nemá. Takhle od boku vystřelím, OS?
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

keď vezmem 7palcový displej a hmotnosť Galaxy S tak Galaxy Tab by mohol zaujať váhou, ale to je zatiaľ tak všetko

už by konečne mohli byť dostupné tablety s PixelQi dsiplejmi, včera sa objavili članky onejakom 7 palcovom Cruz Readeri, mať tak ten dostupný 7,5" displej tak za 300 dolárov vyborný stroj

najidealnejší by bol ten 800 gramový "netbook" Toshiba AC100 s konvertibilným PixelQi displejoma Maemom/Ubuntu...10,1" PixelQi displej(1024x600) ide kúpiť samostatne a jednoducho vymeniť v netbookoch, ale otočiť by nešiel

inak k využitiu IPadu ako napísal martan doma na web do kresla, ako ebook samozrejme(aj keď si niektorí stažujú na váhu a neergonomiu držania), na sledovanie filmov doma je to ale kravina, možno na cestach ale moc videoformátov iOs nepodporuje a nemá usb, skype som moc nepochopil(kameru to nemá a na čistý voip radšej telefon)...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

uni: Spíš neochota něco riskovat od ostatních firem. Apple udělá mediální kampaň a je si jist prodejností. Nicméně klásické Windows jsou opravdu pro většinu uživatelů na takovém zařízení nevhodný. To nepopírám. A Android zase nemá tak zažitou aplikační nabídku. U Windows to zase není ani tak tím, že to jsou Windows, ale aplikacemi. Jsou zaměřené na myš. To vím i na svém tabletpc, které doma ovládám z 90% myší, jako klasický notebook, ve škole dotykem, ale také jako klasický notebook (nesklopený). Nikdy jsem toto moc nepochopil, na to jsou tabletpc dost těžká a často jsou v nich obyčejné TN panely, takže je to nepoužitelné.

cryingfreeman: Sice je PixelQi opravdu zajímavá a funkční technologie, přesto se bojím, že to dopadne jako nVidia v mobilním segmentu. Akorát je to ještě méně viditelné na trhu.
nox
přispěvatel
přispěvatel

Post by nox »

Pro ty, co nechapu, na co jsou tablety dobre: Na sefrovani po internetu, na cteni (ale nikoliv jiz psani) e-mailu, na prohlizeni filmu, pokud mate jejich zdroj primo v optimalizovane podobe, abyste nemuseli jeden po druhem konvertovat. Diskutabilni je cteni knih a jinych delsich textu, zde bude ale preci jen vhodnejsi neco s e-papirem. Jakakoliv jina cinnost je na tabletu silne neergonomicka. Bohuzel smysluplne cena tabletu by musela byt nize, nez je cena slabsiho notebooku/netbooku.

OS: Operacni system Windows XP nebo 7 je svoji koncepci vhodny na klasicke PC nebo velke notebooky, kde ma rychly pevny disk, dostatek RAM, slusny procesor a ktery se pouziva stylem zapnu, udelam co chci a vypnu. Pro mala zarizeni jako je mobil, PDA, ctecka knih nebo tablet je vyhodnejsi minimalizovany OS ve flash pameti, ktery rychle startuje, ma minimalni spotrebu procesoru a pameti a diky tomu i nizkou spotrebu a rychly start. To ze se vyrobci snazi cpat ty systemy opacne je bohuzel chyba.

Takze celkove to co tu chybi jsou mala zarizeni jako netbook/tablet s OS ve flash s cenou nizsi nez jejich vykonnejsi kolegove. Nostalgici jiste vzpomenou na doby, kdy slusny notebook stal 50 000 Kc a PDA cca 15 000 Kc, tudiz melo pro omezenou skalu ukolu ekonomicky smysl.

Jinak Apple je asi bohuzel posledni velka firma, ktera dokaze prijit s necim inovativnim. Ostatni bud vyrabeji stale to same, nebo cekaji, az to nekdo zkusi a nerozbije si usmev.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

ike_blaster: Já mám taky tablet PC,hp 2740p...já zase můžu říct,že bych už nedotykový notebook nebral..
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

GreenArrow: Já taky ne, komfort bez myši je pro mě nenahraditelný, navíc EMR může mít i další výhody (mám zálusk na kombinaci kapacit/emr), jenže už téměř opět neexistují v podobné kvalitě a cenové relaci jako normální ntb. Do 25k s normálním CPU... jediné, co se mi líbí, je Toshiba Portégé M750 (teď asi M780).
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

ike: Tak já to HP sehnal přes tátova kamaráda,co dělá distribuci HP za 15k
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Jaj, moje chyba, spletl jsem si to s tím, co měl tslany a nějaký ten slaboučký ULV CPU. Jenže pořád, pro smrtelníky stojí min. 40k.
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Ta toshiba nevypadá špatně...tu bych bral
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Toshiba brrr :???: Vsechny tyhle Toshiby, Acery, MSI bych s chuti nahazel do kontejneru, protoze to je jedine misto kam patri :x Po bohatych zkusenostech za ty leta uz neverim nicemu, na cem neni logo HP (samozrejme s Intelem)... a ma to vyhodu i ohledne shaneni prislusenstvi jako treba velkokapacitni baterie apod.
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

vsechny znacky se hodne zlepsili a hp se zase dost zhorsil,takze jsou ted na stejne urovni
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Re: Zvětšený Galaxy S, aneb Samsung plánuje vlastní tablet

Post by jerry_stolarik »

Ja bych si HP notebook uz nikdy nekoupil....mel jsem jeden pred 2 lety..a ten se tak zahrival...dalo by se na nem smazit...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Stejná zkušenost, jediné dobré notebooky od HP jsou starší Compaq. Pavilion se slušnějším AMD je jen přejmenovaný přímotop (75°C na CPU v idle, kolem 100°C load; to samé grafika), s Intelem o dost lepší (40°C idle), ale stejně je technické zpracování na nic moc úrovni, klávesnice se často rozpadá.
Z dnešních notebooků už nemám ztrach Aceru, naopak Asus, MSI si drží pořád svojí nižší třídu. Toshiba je podle skupin, má jak nižší - ne nejkvalitnější - třídu, tak špičkové notebooky. Poslední skupina jsou renomované značky jako Lenovo, Dell apod. možná bych zařadil Sony, které je ale cenou nižší-střední třída, ale kvalitou vyšší.

Omlouvám se za OT, ale snažil jsem se to napsat alespoň stručně.
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Už aby tady byly windows 8 s optimalizací pro tablet,pak se začnou všechny aplikace přizpůsobovat pro stylus...nechápu,proč to nemohlo být už před 10 lety
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by AtoM. »

Stylus? Chtěl jsi napsat pro prsty, ne? Snad si nemyslíš, že by udělali tablet, kterej by bylo možný ovládat v chladu, s rukavicema, mokrejma prstama a jakymkoliv pevným předmětem s přesností na jednotky pixelů. To by přece nikdo nekupoval :grin:
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Když se podíváš na živě.cz na uniklé informace o windows 8,tak je tam fotka s položenou tužkou u monitoru...
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

chlad,rukavice a mokre prsty...este ze to je sen paru ludi, ktorych nikto nepocuva... :!: :wink:
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

-pekr- wrote:
Standa wrote:A jéje, když po několika letech začala pomíjet doba kopírování jednoho Applu, začne se kopírovat další. Všichni jsou velcí "killeři" Applu, ale všichni jsou v podstatě jen pod jeho taktovkou. Tak jedem, loutky, máte na to zhruba další tři roky...
A zase to zní, jako jeden drsný Apple fanboy, tedy kdybych neviděl, že používáte třeba BB, tak bych si to myslel :-) Kdo a proč je killer, a kdo to o sobě tvrdí? Když Apple čůral do peřinek se svým non-multitask OS, Amiga už byla 5 let vepředu a občas emulovala Maca rychleji, než jel sám nativní Mac. Nutno tedy říct, že historicky i Apple dotahoval, a "kopíroval" odjinud. Tolik tedy k tomu častovat ostatní pojmem jako "loutka".
Prostě je to tak, že historicky je vždy někdo, komu se povede diktovat trendy. Tentokrát je to Apple, a jde jim to celkem dobře. Zaplať pánbů za iPhone, jinak by Nokia a další firmy tvrdili, že lepší telefon nelze vytvořit. Apple udal trend, no a co? Lidi se chytli, kupují to. Takže teď ostatní firmy nemají právo z tohoto trendu těžit? Navíc jinou firmu může napadnout případné vylepšení, které zase budou kopírovat ostatní.
Nikdy jsem žádný Apple nevlastnil a ani to neplánuju, zároveň ale nevěřím na tak velký počet Apple ovcí, jaký se jabku přisuzuje, a Apple sám mi byl donedávna (do doby, kdy do svého "anténního" problému Steve začal tahat i ostatní výrobce) velmi sympatický. Toť ve zkratce můj postoj k Applu. Kdyby ostatní výrobci následovali (jen) směr, neviděl bych problém, ale bezostyšné kopírování všeho, co Apple vyrobí, je už únavné. Killery zmiňuju ironicky proto, že teď stádo tupých bulvárních redaktorů bude chrlit nadpisy o killerech (už jsem četl i perličky jako "řezník" :-D) atd., takže se vlastně jen psychicky připravuju ;-).
Post Reply

Return to “Operační systém Android”