Microsoft KIN: Vývoj zastaven, do Evropy se nedostanou

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Windows XP že jsou nejlepším OS? Možná tak na poli nestabilních OS, to zcela určitě :-) Proti Windows 2000 podstatné zhoršení, jádro bylo identické, avšak ten balast jenž byl na něm nadstavěný to celé posílal k čeru. Visty byli na svoji dobu pokrokový OS, bohužel pár náctiletých rádobyajťáku je zkoušeli na Netburst-based PC s 256MB RAM, po 2 minutách usoudily že jsou pomalé a že na jejich DirectX 7 grafice nerozjedou Aero, tak na ně na netu nadávali, a odtud vzikla vla odporu k Vist, zde by marketing moc nepomohl, stádo se dá pouze vytvořit, nikoli překonvertovat. Nejlepší na tom je, že ti rádobyopdborníci na ně většinou nadávali ještě před tím, než je vůbec odzkoušeli, což stejně jako většina zdejších diskutujích, jenž nadává na WP7.
iPhoneTips.cz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 4

Post by iPhoneTips.cz »

Microsoft KIN One i Two byl po jeho uvedení podle iPhoneTips.cz absolutní propadák hned od začátku, o čemž jsme vás informovali zde: http://www.iphonetips.cz/apple-novinky/ ... fon-je-tu/
:tlem:
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.

Post by Kulík »

KIN byl zřejmě produktem původní koncepce WM7, kdy měly existovat vedle sebe dvě varianty - Multimedia a Bussiness. Po tom co MS revidoval na základě bouřlivého vývoje v oblasti mobilních OS koncepci WP7, zřejmě KIN zůstal jako relikt po verzi Multimedia a MS se rozhodl to prostě zkusit.
Současný vývoj je celkem logický, MS by musel udržovat v podstatě čtyři mobilní platformy (WM 6.5.x, WP7, KIN, a Win CE7), což by bylo po všech stránkách vysoce náročné a tudíž nejslabší má padáka.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

To iPhoneTips.cz:
Priznejte si, ze pro vas vsechno, co nenese logo nakousnuteho jablka, bude automaticky nejhorsi nebo alespon spatne.

To TSLANY:
Nikdo nerika ze XP jsou nejlepsi, ale je to dobry system. Zato o Vistach se to rici neda ani nahodou a to rikam proto, ze s nimi mam bohate zkusenosti a ver tomu, ze to neni hardwarem. Sedmicky jako "opravene Visty" bych zatim hodnotil velmi kladne i kdyz par veci bych vytknul, v podstate jen co se tyce ruzneho usporadani, nastaveni atd. Kazdopadne bych Visty radil nekam do skupiny OS, ktere je ROZHODNE dobre vynechat (podobne jako Win Millenium), at uz je clovek bezny uzivatel, pokrocily nebo geek.

To KULIK:
To jo KIN je zbytecny kdyz WP7 je v podstate uplne to same. Graficky byl ale, podle me, KIN provedeny mnohem lepe nez WP7 i kdyz slovni spojeni "mnohem lepe" mi v tomto pripade hodne pripomina to o tom jednookem krali :)
legnaw
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire AMOLED

Post by legnaw »

Tom_82 wrote:MAO: Taky podle nějakých posledních prognóz, má být za 5 let jen Android a OS X. Tak uvidíme jak to dopadne.. Já jdu s davem za tím nejlepším.. 8-)
ja ti nechcem brat iluzie, davova ovecko, ale OS X uz neexistuje :roll:
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

bkf1: Dobrá, můžeš mi tedy říct nějakou chybu na Vistách, které jsem si za ty 4 roky spokojeného užívání nevšimnul? :-)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

V době vydání stál HW, na kterém běžely Visty svižně mnohonásobně více, než kolik stojí HW v době vydání 7. Protože 7 jsou ještě o trochu i méně náročné, než Visty. To je ten problém. Po vyladění jsou stejně dobré, jak 7, jenže pro BFU je používání 7 jednodušší.

Když nad tím přemýšlím, tak XP měly také ten problém s drahým HW v té době... Poté ale přišlo poměrně i rychlé zlevnění.

Jinak výtky k Vistám - kromě grafiky a údajných změn v jádru, které mě jako uživatele nezajímají, jen zanedbatelné změny v systému oproti XP. Ano, toto platí pro většinu MS OS. Hlavní narážky jsou především na nic moc zlepšení správce síťových zařízení, zejména WiFi. Na druhou stranu je oproti XP několikrát náročnější, takže na středně výkonný HW se nehodí ani dnes a další výtka je k problémovosti neskutečného množství SW. Chápu, že vzhledem ke změnám v jádře to je logické.

Pro mě, jako člověka se slabšími PC bez nucení se k upgrade, jsou XP nejlepší OS. Zkus sám přijít proč, mnoho věcí jsem vyjmenoval.

Ale já už si tak nějak zvykl, že ty hájíš podivné věci. Sice si myslím, že v tomto máš pravdu (Visty nebyly o tolik horší než 7, jak všichni říkají), nicméně to dáváš najevo hodně prapodivně (7 jsou horší než Vista? Nebo proč používáš Visty). A je mi dost prapodivné, jak jsi byl původně zastánce Linuxu a dnes rozkřikuješ Vista/7 da Best! :lol:
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

KIN - zklamání. Sice mě tyhle přístroje nijak nezaujaly, ale já nejsem cílová skupina a myslel jsem, že u amerických dětí by uspět mohly.

Win XP/Vista - ač nejsem Hulán, tak tak možná budu znít: Visty jsou mnohem lepším systémem, než XPčka, používám je něco přes dva roky doma i v práci a jsem s nimi spokojen. A rozhodně nejsem nenáročný uživatel. Třeba jsem si tak zvykl na některé jejich drobné vychytávky, že se mi už s XPčky pracuje nepohodlně. O stabilitě ani nemluvím. S XP jsem pracoval mnoho let na mnoha počítačích a i když jsem si musel po přechodu na Visty pár dní zvykat na některé věci, které jsou řešené jinak, dnes už bych neměnil. Teda měnil bych za 7, které mám na ntb a jsou ještě o kousek lepší.
jenda.69
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Google Nexus S

Post by jenda.69 »

Jiří Hrma wrote:Prý vůbec nešly na odbyt, nebyl o ně zájem
Na Twitteru čtu, že se jich prodalo prý jen 700 za 6 týdnů i po všech možných slevách. :lol:
//edit: tak těch 700 píše Lupa, ostatní píšou 500 (500 sold in 3 months // Overall units sold? About 500...Damn // ... only sold 500 units in the States. Yes, 500 not 500k... 500.)

No, snad někdo vymyslí nějakej pěknej OS, protože WM7 se mi nelíbí uzavřeností, Android se mi moc nezdá (to bude těma pokusnýma verzema pro Kaisera, který napůl nefungujou :tlem: ) a o Symbianech a Meegách apod. nemám přehled vůbec...
A Kaiser se začíná pomaličku odebírat do křemíkovýho nebe (snad jen sejčkuju, ale to nefunkční domáčknutí tlačítka foťáku mě pozitivně nenaplňuje)
petagigi
nováček
nováček
Zařízení: Samsung i8000 + Samsung B7610

Post by petagigi »

Ono to začíná vypadat tak, že Microsoft si nejdřív musí pořádně nabít hubu, aby udělal konečně něco co je na výši. Napadá mě srovnání vydání Windows Vista > a pokus dva - Windows 7.
Udělat mobilní OS, podobný operačnímu OS se snadnou integrací kalendáře, mailu, aplikací apod, zároveň s dobrou integrací např. sociálních sítí přece nemůže být přece tak těžké. Bohužel za kormidlem stojí zřejmě lidé, kteří dávají přednost výrobě nesmyslných šílostrojů na jejich OS se nedá koukat...no nic.... škoda mluvit...či psát :-/
Jako uživateli dvou WM zařízení mi je to docela hodně líto :-(
dj.paratko
nováček
nováček
Zařízení: SG II, HTC Diamond 2

Post by dj.paratko »

hele co je tohle Farokh si tu zalozi OT uplne s klidem a zadna buzerace se nekona... tady jako se to nemeri stejnou mirou ? a jeste navic kdyz vlakna ostatni chytnou tak ten kdo to vyvolal (Farokh) uz tu nenapise.... to je presne ono tyhle Vase pravidla....pche fakt me to podebralo !!!
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

petagigi wrote:Udělat mobilní OS, podobný operačnímu OS se snadnou integrací kalendáře, mailu, aplikací apod, zároveň s dobrou integrací např. sociálních sítí přece nemůže být přece tak těžké. Bohužel za kormidlem stojí zřejmě lidé, kteří dávají přednost výrobě nesmyslných šílostrojů na jejich OS se nedá koukat...no nic.... škoda mluvit...či psát :-/
Jako uživateli dvou WM zařízení mi je to docela hodně líto :-(
95% současných uživatelů chytrých telefonů nevyužije operační systém, a bohatě by jim stačilo to co píšeš ty, plus navigace. MS takový telefon konečně vyrobil. Jenže to spousta stálenadávačů samozřejmě nepochopila, a začali hýkat, že omezený WP7 v Kinech je kravina. Nepochopili princip a taky je hřeje, že zase můžou nadávat na MS, to je holt móda a s tím MS nezmůže nic ani kdyby se rozkrájel.
To samé vzhled OS - to má MS dělat ten zoufale stejný vzhled GUI jako mají všichni "moderní" výrobci OS? Lesklé, poloprůhledné, zaoblené prvky, čili 100x okopírovaná kýčovitá nuda? Mně osobně starý vzhled WM vyhovoval - nemusel jsem skrolovat do všech světových stran, abych z telefonu vůbec vydoloval nějakou informaci. Ale jestli něco jiného tak raději něco ve stylu WP7 než současné "tamagotchi" OS pro dospělé. MS jako jediný po Apple zkouší něco nového, ostatní se jen natvrdo vezou v Applem vyjetých kolejích.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Zajimave, prodalo se pry 500 kusu, ale FB aplikaci KIN for Facebook pouziva pres 9 tisic uzivatelu mesicne... (via PocketNow)
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

500 to určitě nebylo, ale je to méně než 10 000 - http://www.nytimes.com/2010/07/05/techn ... ss&emc=rss" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”