Desire - problem s GPS
Desire - problem s GPS
Zdravim
mam desire asi tak 2 tyzdne.... a rozhodol som sa naisnatalovat si konecne offline navigaciu... a narazil som na problem ze mi to vobec nechce najst signal.... skusil som aj aplikaciu GPS test z marketu... a ani tam nic
neviete mi niekto poradit..... ?? alebo REKLAMACIA ???
mam desire asi tak 2 tyzdne.... a rozhodol som sa naisnatalovat si konecne offline navigaciu... a narazil som na problem ze mi to vobec nechce najst signal.... skusil som aj aplikaciu GPS test z marketu... a ani tam nic
neviete mi niekto poradit..... ?? alebo REKLAMACIA ???
-
foreveryone
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire
Desire - problem s GPS
První fix pozice vždycky trvá dýl než obyčejně, záleží na poloze satelitů, výhledu atd. Klíčová věc je dostat telefon na co nejlepší výhled na obzor někam ho položit a hlavně s ním nehýbat... může to trvat i pár desítek minut poprvé...
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Desire - problem s GPS
Pokud jsi nic nechytil ani po hodině jak jsem ti v jiném tématu radil, tak ho reklamuj. Nebo pokud máš ty neaktivní datové přenosy, tak je na chvilku povol, ať si systém stáhne aktuální pozice satelitů.
Desire - problem s GPS
skusal som to uz aj cez sygic aj cez navigon.... teraz je desire na okne s aplikaciou GPS test uz asi 10 minut... a stale nic........
Desire - problem s GPS
skusal som tu uz aj vonku.... ale nevadi idem este raz.... ale nedavam tomu velku sancu 
Desire - problem s GPS
základ je: při spuštění jakékoliv aplikace vyžadujíc GPS, ti musí ve stavové liště, vedle ukazatele síly signálu, svítit malý satelit s blikajícíma zelenýma čarkama (hledá signál), po nalezení přestanou blikat. Pokud tam tenhle satelitek nemáš, tak máš vypnutý GPS v systému. Dále pokud nemáš povolený zrychlení fixace pozice přes internet, tak studený start opravdu může trvat dýl a musíš být v otevřeným prostoru (tím chápej NE mezi úzkýma ulicema, v baráku GPS nikdy nechytneš). Pokud tohle co jsem popsal není tvůj případ tak zkus ještě HR. Pak už asi jen reklamace.
Desire - problem s GPS
NeoPlex : maly satelitik je tam aj blika ze nacitava.... ale nenacita ani keby wrrrrrrrr..... :(..... vyzera to na reklamaciu 
Desire - problem s GPS
HR jsi dělal?
Desire - problem s GPS
ano skusal som aj to..... nic platne :(
Desire - problem s GPS
Problém z jiného soudku. Mám nainstalovanou testovací verzi navigace Navigon. Dokud si prohlížím mapu, tak všechno v pohodě, ale jakmile se začnu někam navigovat tak to po velmi krátké chvíli restartuje telefon (včera to dokonce předvedla takovým způsobem, že sem musel vyndavat baterku). Smutné je, že podobné restarty sem zažil i aplikace Copilot Live, i když tam k nim došlo jen občas (a taky sem to trochu přisuzoval "neoficiálností" té testované verze. Ehm).
Nějaké nápady? Mám zkoušet HR nebo počkat na nějakou aktualizaci systému nebo rovnou reklamace u T-mobilu? (To se zase povleče a to budou výmluvy, že to není chyba telefonu)
Nějaké nápady? Mám zkoušet HR nebo počkat na nějakou aktualizaci systému nebo rovnou reklamace u T-mobilu? (To se zase povleče a to budou výmluvy, že to není chyba telefonu)
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Desire - problem s GPS
Nemáš ji na sluníčku za oknem auta a ještě nenabíjíš? Je možné že dochází k přehřátí přístroje..
Desire - problem s GPS
Jak moc je to v držáku na sluníčku si teď přesně neuvědomuji. V nabíječce to každopádně je. S tím sluníčkem by to pravda vysvětlovalo, že k některým pádům došlo v podobné době v podobném místě. Teď sem měl jednou jenom zapnutý program navigace (bez vlastního navigování, jen sem koukal, jak se poloha ukazuje na mapě) a jel sem tramvají a telefon sem jen držel v ruce. K restartu došlo až po výrazně delší době a pocitově byl telefon dost teplý....
To by ale pro autonavigaci nebyla zrovna ideální vlastnost...
To by ale pro autonavigaci nebyla zrovna ideální vlastnost...
- romiseklbc
- nováček

- Zařízení: LG G3
Desire - problem s GPS
Bohužel mám podobný problém
. Vysledoval jsem, že navigace se mi restartuje zhruba při teplotě baterie 36°C a více. Telefon nevystavuji vůbec sluníčku, mám přidělán držák mimo sklo auta. Také jsem zjistil, že to není navigací, ale samotným GPS. Fotil jsem se zapnutou GPS pro Geoznačky a Desire se restartoval a to několikrát po sobě. Ano, venku svítilo sluníčko, ale já byl zrovna ve stínu a baterie měla 37.1°C. Tak nevím. U Hera či HTC Touch Pro 2 to nikdy neudělalo. Asi napíšu dotaz do servisu HTC, abych to zbytečně nereklamoval. A uvidíme. Jestli uvidíme 
Desire - problem s GPS
FYI: Tento problém se také řeší zde.
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Desire - problem s GPS
Musím říct, že já osobně jsem se ještě nesetkal s tímto problémem, ale každopádně teplota 37°C se mi zdá dost přitažená za vlasy a pokud dochází k potížím už s touto teplotou, chyba bude jinde..
Desire - problem s GPS
urcite.. telefon se podle mě umí rozpálit sám i na vetší teploty. Navíc přístí týden hlásí 35 stupnů.. to bych ho musel vypnout 
- romiseklbc
- nováček

Desire - problem s GPS
Nevím co myslíš tím teplota přitažená za vlasy. Prostě jsem kouknul na teplotu baterie po restartu. A vyšší teplotu bych nepředpokládal, tel. nebyl nějak moc horký, prostě klasika. Psal jsem do servisu a chyba je v gps modulu, takže posílám do reklamace. Měl jsem hodně zařízení Htc, např. HD, Touch Pro 2, Hero apod. a gsp fungovalo v pohodě a to kolikrát byl tel pěkně rozpálený. Takže reklamace.
Desire - problem s GPS
nevim jestli si vic reagoval na me nebo ne. Nemyslel jsem sem to tak, ze vina na GPS je teplotou, jen jsem konstatoval, ze telefon umi byt mnohem teplejsi... neni to tak davno, co jsem zkousel v miste se slabym GPRS signalem poslat pres mail 2mb a telefon mi malem shorel v ruce :D
- romiseklbc
- nováček

Desire - problem s GPS
Reagoval jsem na pŕíspěvek od Mere Cypher
Pravě, většinou tel hřeje pořádně a v pohodě a teplota baterie 37st. není vysoká, proto jsem psal do servisu a mám to poslat na reklamaci. Tak jsem zvědavý 
Re: Desire - problem s GPS
Taky se mi restartuje po překročení 37 st a zatížení cpu nejlépe nějakou navigací. Napište jak jste dopadli v servisu.