Problém s neaktualizací počasí
-
J. Mlejnek
- častý přispěvatel

- Zařízení: K790i, P990i, HD2
Mám zvláštní problém: jelikož stále korektně nefunguje služba zjištění polohy, nainstaloval jsem si JVHWeatherCityEditor, navolil města a vše se zdálo být bezproblémové - ale není, neb ač mám nastavenu aktualizaci každou hodinu, tak k té nedojde do té doby, než najedu na kartu počasí (alternativně dokud nerozsvítím display, nevím, co z toho vlastně tu aktualizaci spustí). Což samozřejmě nepovažuji za dobré, neb systém se zřejmě snaží tu aktualizaci provést, neb se mi opět po dlouhé době vrátil problém s rychlým vybíjením. Otázka je jasná, co s tím, prozatím jsem vypnul počasí, ale docela bych ho tam chtěl, je to bez něj takové poněkud chudé.
Soudruzi operátoři tvrdí,že to není jejich problém. Nevím,myslím,že nám někdo něco tají.
-
J. Mlejnek
- častý přispěvatel

Aha, já myslel, že je problém jen s polohou, a ono i s počasím? Ale třeba maily mi fungují bezproblémově.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Jo, to počasí tam chybí, ale bez něj a bez polohy je výdrž nepoměrně lepší. Ale nedávno jsem zkusil nejnovější Co0kieHomeTab a tam u těch malých hodin to vadí citelněji, je tam zbytečně nevyužitý prostor, do kterého nelze nic vložit.
-
marek_proksa
- častý přispěvatel

- Zařízení: LG G3, note 8.0
mi to ted funguje už nejakou dobu v pohodě, to počasí, určuje i polohu...někdy i vesnici, někdy kraj...říkám funguje to, mam vodafone..
Mě to teď funguje poslední dobou taky v pohodě. Poloha kraj,město nebo místní lokalita. Ale někdy jo,a někdy ne. Ale proč? Když někdy jo a někdy ne? Pak nastane onen problém s rychlejším vybíjením. Hláška "chyba při stahování dat o počasí, data nebylo možno stáhnout a pak zároveň chybí i poloha.Taky vodafone.Nevysvětlitelné.
-
J. Mlejnek
- častý přispěvatel

Je to nějak divné. Bádal jsem a ta aktualizace proběhne až při přechodu na kartu počasí, rozsvícení displaye vliv nemá. Ale s baterií jsem se mýlil, měl jsem poškozenou nabíječku. Čili počasí se automaticky neaktualizuje, ale baterie drží a já jsem si konečně nainstaloval poslední verzi Co0kieHomeTabu - a to je tedy něco!
Mě to do dneška jelo taky v pohodě, ted se mi aktualizuje pouze počasí, ale určování polohy vůbec nejede, nepřišli jste na tp, čím by to mohlo být?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Je to diky rozrustajcimu upgradu site u vsech operatoru 3G apod a tim padem neaktualnosti BTS seznamu u google.
Me "Zjistovani pocasi" fungovalo korektne do nedavna, cca 2-3 tydny z5. Jsem z Ostravy Vyskovic, kdyz jsem v jine casti Ov tak se pocasi i poloha aktualizuje v pohode, ale ve Vyskovicich nic. Pouze pres wifi to jde bez problemu a hned. Tyka se to i mne, to co uvedl HTCJIRKA? thx za odpoved...
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Na Trutnovsku u T-Mobilu že by ten problém dělalo 3G? 
Citováno vyjádření Vodafone - "Určení polohy telefonu a počasí využívá identifikaci mobilních vysílačů (BTS). Vzhledem k upgradu sítě a výstavbě 3G nejspíš nejsou dané BTS ještě v této databázi. Až provozovatel databáze (nejde o jednotlivé operátory) doplní údaje o nových BTS, bude opět fungovat i tato funkce."
Pěkný, takže si počkáme...
Tak v Liberci zjišťování polohy a aktualizace počasí podle polohy opět funguje. Asi po týdnu.
Mě to v Plzni taky jelo dneska o půlnoci, vždy se mi to přeplo z H (HSDPA) na E (EDGE), ale už to zase nejde...
Info z Kolína - po spuštění 3G (vč. HSDPA) před týdnem - nefunkční.. Od včerejšího večera naprosto ok..
))
V Teplicích nefunkční již 12 den při info na vodafone nic nevědí 
V Novém Městě nad Metují jak kdy? Někdy ano,někdy ne. Aktualizace bohužel neprobíhá automaticky,ale většinou jen po zapnutí mobilu.