Chystá se Motorola Charm: Kecálek s Androidem 2.1

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Ve školících materiálech britského operátora T-Mobile se objevily stránky o novém komunikátoru Motorola Charm, který zatím výrobce nestihl ani oficiálně představit. Je tedy možné, že jde o zařízení vyráběné exkluzivně pro T-Mobile a do volného prodeje se ani nedostane. Stejně tak bych příliš nespoléhal na to, že se objeví v nabídce našeho růžového operátora, ale to už příliš předbíhám. Detailní hardwarové parametry zatím neznáme, jistá je v tuhle chvílí pouze přítomnost operačního systému Android 2.1 a zcela nové verze uživatelského a komunikačního prostředí Motoblur, které si Motorola už nějaký ten pátek vyvíjí.

obrázek

Klávesnice pod displejem dává tušit, že tohle zařízení bude primárně určené pro zákazníky, kteří potřebují být neustále ve spojení se světem skrze Facebook či Twitter. Pohodlně se na něm budou psát i textové zprávy a e-maily. Přesné datum uvedení na trh ani cena zatím zveřejněny nebyly. Jedno je ale jisté, Motorola už od únorového Mobile World Congressu dala jasně najevo, že to se systémem Android myslí naprosto vážně a nyní chrlí na trh jeden model za druhým.

obrázek

Zdroj: Engadget
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Formát zařízení i uživatelské prostředí je až nechutně podobné KINu (nebo naopak?). Je úsměvné, že jakmile se objeví na trhu něco nového, ostatní se to snaží ihned zuřivě zkopírovat. Většině výrobců už asi došly vlastní nápady.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

No mám pocit, že první verze Motoblur rozhraní tady byly dávno před Kiny a i starší verze tohoto prostředí vypadali podobně, takže to srovnání není úplně na místě. Ale je pravda, že ani jedno se mi moc nelíbí.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Tak naopak :) - tzn., že KIN je podobný rozhraní Motoblur (minimálně ta chat obrazovka). Každopádně asi nebude náhoda, že se tyto dvě tvarově podobná zařízení, určená pro tak specifickou skupinu, objevila v poměrně krátkém časovém úseku po sobě. Jedno je ale jisté - všichni se snaží ukrást nápady (inspirovat se :)) všem. Dnes už ani "revoluční" zařízení nepřináší nic nového - vše je pouze přetavením starých nápadů.
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

tak motoblur uzrelo svetlo sveta niekedy v septembri minulého roka, keď bolo predstavené s Cliqom, Kin myslím až tento rok

na prvý pohlad sú podobné ale v skutočnosti to až tak nebude, motoblur je len jednoduchá upráva androidu, Kin je asi viac postavený na sociálnych sietach
Demonicus
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: BlackBerry 9810

Post by Demonicus »

Motorola naprosto ztratila dech před nějakým časem, teď už to podle mne nemá šanci dohnat.
Georgeee
nováček
nováček
Zařízení: momentálně bez mobilu (Nokia 3310)

Post by Georgeee »

Demonicus wrote:Motorola naprosto ztratila dech před nějakým časem, teď už to podle mne nemá šanci dohnat.
Nemyslím si, že by Motorola se svým Droidem (Milestone) ztratila dech. Navíc v nejbližší době uvede Milestone X720, Droid X (konkurence EVO 4) a Droid 2 (nástupce Milestone). Všechno špičková zařízení. V Americe prý Droid předčil v prodejnosti dokonce iPhone.
jakubcizek
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC Magic, Nexus One

Post by jakubcizek »

Droid byl ve Statech popularni predevsim kvuli vyhodnym smlouvam u Verizonu, ktery v nabidce ke vsemu stale nema iPhone. Lide si ho kupovali kvuli vyhodne cene. Osobne mi tento telefon ve srovnani s Desire, Neexusem a dalsimi z G2010 pripada jako hodne chudy pribuzny s pomalym CPU.
Post Reply

Return to “Operační systém Android”