Presne tak... nakonec si kazdy musi vyzkouset sam, aby zjistil, jestli je to jen fama nebo skutecny problem...Mem_ wrote:že se prokazatelně v dnešní době přes masmédia šíří a násobí spousta dat, ale vydolovat z nich skutečné informace je už problém, což ukázala i ta chřipka.
Apple k problémům se signálem u iPhone 4: Držíte jej špatně
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
Omluvte mně jestli se pletu, nebo to tu u někdo psal, ale neříkal náhodou Apple že je to SW chyba na kterou vydá update? Tak čemu má teda uživatel věřit? :D
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Od zacatku bylo jasne ze je to HW chyba,nyni se snazi Apple udelat z uzivatele hlupaka,ktery vlastne neumi drzet telefon.Ikdyz apple dela s uzivatelu hlupaky ve vice vecech....
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
No já nevím, ale já svůj HD2 držím také v levé ruce a ovládám jej levým palcem (byť jsem pravák) a rozhodně jej nedržím tak, jak je na uvedených fotografiích. To bych neobsloužil ani polovinu displeje. Držím jej tak, že se nedotýkám spodního levého rohu, tedy bych u iPhone 4 nestínil anténu. Navíc, velká část lidí telefonuje pomocí stero headsetu, pomocí kterého poslouchá nebo ani u ucha bych si neclonil anténu v rohu. Podotýkám, že mám normálně dvě ruce a deset prstů.
-
tomogo
- nováček

- Zařízení: FSC 720 a Nokia E52
Už jsem to pochopil.... Tento model od Apple je vlastně pro leváky pokud telefonují a pro praváky pokud využívají jiných služeb... Skvrna na displayi je pro lidi se šedým zákalem, ale pouze pro pokud maji na každé ruce maximálně 4 prsty... 
No přiznejme si, že je to prostě zásek jako sviňa, holt se to stává a kdo má co dočinění s vývojem, tak mi jistě potvrdí že průšvihy se dějí pořád a Apple jak je vidět není jistě vyjímkou. Jinak iPhone 4 se mi moc líbil, ale proto, že nemám ten šedý zákal, ani mi nechybí prsty na ruce tak si ho holt nekoupím...
No přiznejme si, že je to prostě zásek jako sviňa, holt se to stává a kdo má co dočinění s vývojem, tak mi jistě potvrdí že průšvihy se dějí pořád a Apple jak je vidět není jistě vyjímkou. Jinak iPhone 4 se mi moc líbil, ale proto, že nemám ten šedý zákal, ani mi nechybí prsty na ruce tak si ho holt nekoupím...
Tak tohle je skutecny "pruser".. Ale verim ze se z toho Apple pouci a problem odstrani, snad u vsech jiz prodanych iPhonu 4, nebo alespon u tech co teprv vyrobi, protoze si na nej brousim zuby
Ono napad je to dobry s antenama integrovanyma v bocich pristroje, ale jestli nebude problem v tom ze ty boky jsou vodive.
Jako zaryty WinMobile fanda se mozna rouham, ale fakt je ze WP7 nedavam moc velke sance a iPhone uz je zabehnuty a evidentne funguje vyborne (az na tu antenu zatim). Takze uvidime na vanoce
Ono napad je to dobry s antenama integrovanyma v bocich pristroje, ale jestli nebude problem v tom ze ty boky jsou vodive.
Jako zaryty WinMobile fanda se mozna rouham, ale fakt je ze WP7 nedavam moc velke sance a iPhone uz je zabehnuty a evidentne funguje vyborne (az na tu antenu zatim). Takze uvidime na vanoce
-
barberry.pha
- smartstar

- Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Me by docela zajimalo kolik s tech 600000 prodanych iphonu behem par dnu tady ten problem ma. Ty lidi co si ho koupily v zahranici a chodi na cz fora tak nic o ztrate signalu nepisou.
Prodano 1.7 milionu iphonu 4 za 3 dny
Prodano 1.7 milionu iphonu 4 za 3 dny
barberry.pha: No asi už se ho naučili správně držet (Bazinga!). Ne, legrace, ale pro mě je to docela zklamání a ať se nám to líbí nebo ne, tak něco tam je špatně a Apple by měl sjednat nápravu a ne nutit uživatele nosit telefon v gumovém pouzdře. A i kdyby to byla chyba jen malého procenta kusů, tak v takhle obrovském prodejním měřítku to zkrátka bude (a je) znát.
-
barberry.pha
- smartstar

- Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Tak urcite neni neco v poradku, jenom by me
Zajimalo kolik je to asi procent abych mel predstavu asi kolik pristroju to postihlo, nebo zjistit jestli to neni treba jenom urcita serie, no holt se jich muselo udelat hodne a kdyz vezmu ty fleky s toho nezachleho lepidla ktere po par dnech zmizely, takze na ukor mnozstvi vyrobenych pristroju je vetsi procento zmetku a bud je to treba
jenom jedno procento tak bohuzel s 1.7 milionu to bude dost pristroju a tim ze je to apple tak se mu to vrati dvakrat. Myslim ze tim prohlasenim o spatnem drzeni ... Asi to v americe projde
) ... Si apple moc nepomohl, jsem zvedavy jaky to bude mit dozvuk a jak se stim poradi. Holt ani apple neni dokonaly a Jobs neni buh
)
Zajimalo kolik je to asi procent abych mel predstavu asi kolik pristroju to postihlo, nebo zjistit jestli to neni treba jenom urcita serie, no holt se jich muselo udelat hodne a kdyz vezmu ty fleky s toho nezachleho lepidla ktere po par dnech zmizely, takze na ukor mnozstvi vyrobenych pristroju je vetsi procento zmetku a bud je to treba
jenom jedno procento tak bohuzel s 1.7 milionu to bude dost pristroju a tim ze je to apple tak se mu to vrati dvakrat. Myslim ze tim prohlasenim o spatnem drzeni ... Asi to v americe projde
Je to softwarova chyba. Vyvojari totiz zapomneli naprogramovat funkci, aby se neustale objevovalo 5 carek s obcasnym poklesem na ctyri carky a 2x denne na tri carky.Pacik wrote:Omluvte mně jestli se pletu, nebo to tu u někdo psal, ale neříkal náhodou Apple že je to SW chyba na kterou vydá update? Tak čemu má teda uživatel věřit? :D
Problém se projevuje i na iP 3GS s novým iOS 4. Na starém iOS ne. Tentýž problém se objevoval i při vydání iOS 3 před rokem. Všem, kteří se o problém opravdu zajímají, doporučuju článek na Jablíčkáři.
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Jediným a celkem pádným důkazem, že je to chyba iOS4, jsou videa, kde se stejný problém objevuje po upgradu na iOS4 i na iPhone 3G a 3GS, viz:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=84Lpt2YkF3Q[/youtube]
Akorát v tom případě nechápu proč Apple takhle mlží a vydává nějaká prohlášení o špatném držení. No uvidíme jestli se to vyřeší nějakým updatem nebo patchem. Taky se objevují ojedinělé komentáře od těch, kteří už měli možnost vyzkoušet iP4 v Česku a kupodivu říkají, že problém se signálem tu nemají, otázka do jaké míry je to pravda.
Jinak jsem si početl diskuzi na iphonemanii a tak trochu jsem si připadal jako někde na chatu s puberťáky, co neumí psát spisovně česky, ale za to si umí nadávat.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=84Lpt2YkF3Q[/youtube]
Akorát v tom případě nechápu proč Apple takhle mlží a vydává nějaká prohlášení o špatném držení. No uvidíme jestli se to vyřeší nějakým updatem nebo patchem. Taky se objevují ojedinělé komentáře od těch, kteří už měli možnost vyzkoušet iP4 v Česku a kupodivu říkají, že problém se signálem tu nemají, otázka do jaké míry je to pravda.
Jinak jsem si početl diskuzi na iphonemanii a tak trochu jsem si připadal jako někde na chatu s puberťáky, co neumí psát spisovně česky, ale za to si umí nadávat.
Jak to může být HW chyba, když se stejný problém začal po update na OS4 objevovat i u Iphone 3GS, který do té doby problémy neměl???htcjirka wrote:Od zacatku bylo jasne ze je to HW chyba,nyni se snazi Apple udelat z uzivatele hlupaka,ktery vlastne neumi drzet telefon.Ikdyz apple dela s uzivatelu hlupaky ve vice vecech....
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
SW chyba, která zapříčiní ztrátu signálu po pouhém dotyku telefonu rukou - zajímavé, ale nepříliš pravděpodobné. Jediné co může Apple "opravit", je zvýšit limit maximálního vysílacího výkonu telefonního modulu. O tom, že by se jednalo o vadu jednotlivých kusů lze také s úspěchem pochybovat. Je třeba připomenout, že není 5 čárek (signálu) jako 5 čárek - i když bude telefon signalizovat plný signál několik km od vysílače, jiná situace nastane ve vzdálenosti několika stovek metrů (např. ve městech), kdy je spíš umění docílit jakýmkoliv způsobem ztráty signálu a HW omezení se tak nemusí vůbec projevit.
-
tomogo
- nováček

- Zařízení: FSC 720 a Nokia E52
To jestli to je HW/SW chyba je nepodstatné, protože to je prostě chyba a my se asi nikdy nedozvíme pravdu, pokud bude Apple takto mlžit. Navíc u tohoto případu se přikláním spíš k chybě konstrukce. Dnešní hardware má spoustu chyb, které jsou ošetřeny, pokud to lze, softwarově. Takže teď bude opravdu jen záležet na tom, jestli se to dá softwarově řešit a pokud ano, tak v tom nevidím problém. Horší bude, když to nepůjde... a to dle mého názoru asi opravdu nepůjde, pokud nebudete mít tu již zmiňovanou gumovou rukavici 
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Čtu toto fórum a celý vyděšený běžím k své HD2, objímám ji, drtím po obvodu......klouby blednou námahou....... ba co víc! zakrývám celým tělem......propojuji pupek s rukou.......sleduji čárky signálu......stále 4....ufff, oddechl jsem si, nemám IPhone.
p.s. prča...je krásný den a i takovému gigantu jako je Apple se chyba vloudí.
p.s. prča...je krásný den a i takovému gigantu jako je Apple se chyba vloudí.
jacek: Tak tohle je příspěvek dne! Pobavilo 
-
Tom Vysoudil
- častý přispěvatel

- Zařízení: Xperia X1 a iPhone 4
Uprimne, by me zajimalo, jak je mozne, aby to byla SW chyba. 3GS ma take anteny v ramecku? Je opravdu divne, ze OS 4 na iPhonu pozna dotyk po obvodu u obou verzi a zvlaste u 3GS a pak na to reaguje ztratou signalu.