HTC Desire - obecná diskuse
-
janiss
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Aha takze iba koli tomu hej no ok.Chcem sa este opytat ohladom pamete fonu nejak sa mi tam nieco nezda.Konretne nemam vo fone velmi vela app ani hier zopar hier a zopar app.A pamet nikde.Mam iba 15mb volnych co je malo.Ale zaujima ma ze ci nema nieto nejaky tip ako vycistit pamat alebo kde co skontrolovat aby som mohol vycistit nejake mb pretoze na wm tam zostavali nejake zbytocnosti a myslim si ze ani tu nieje nieco v poriadku nieked sa mi to cislo znizi ani nic nove neinstalujem a dnes napr.Mal som 14 mb free potom som nainstaloval jednu app bolo volnych len 13 hej to je normalka ale hned som tu app odinstaloval a pozriem volnu pamet a je tam zrazu 15mb.Nieco na tom nieje ok.A ako som na zaciatku pisal nemam toho vela aby som mal plnu pamat.Mam toho menej ako na starom fw a tam som mal stale minimalne 40mb free ale tu sa mi to zapratalo raz dva a musim s tym nejak bojovat.
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
Většinou si s volnou pamětí pohrávají dočasné soubory od internetových prohlížečů a různé DOČASNÉ soubory. V operačním systému Android není skoro co čistit, ještě jsem pořádně neprocházel souborovou strukturu, takže ještě to nevím úplně přesně. Aplikace a jejích data či dočasné soubory se chovají transparentně. Při odinstalaci dochází i k odebrání dat a dočasných souborů. Pokud chceš mít jistotu, tak před odstraněním aplikace vymaž ve správci aplikací dočasné soubory a data dané aplikace. Jinak není co mazat.
Musíš prostě jen čekat na Android v2.2, nebo rootnout zařízení romkou s a2sd. jinak se stále budeš potýkat s málo paměti.
Musíš prostě jen čekat na Android v2.2, nebo rootnout zařízení romkou s a2sd. jinak se stále budeš potýkat s málo paměti.
-
janiss
- častý přispěvatel

Ako ja nejak neoblubujem vela aplikacii vo fone potom s tym mam vela roboty pri hardresete takze pamet mi nejak moc nevadi ale chcel by som aby jej bolo viac.Pretoze si mysli ze to spomaluje system ked je malo pamete pretoze na pc sa to tak deje a aj na symbiane to tak bolo na 100% koli tomu by som chcel vycistit pamet takze ak niekto budete mat nejaky tip tak sem s nim.
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Android je postavený na kernelu Linux, takže zde řádné registry nebo podobné nefunkčnosti nenajdeš. Všechno v Androidu je nějaký soubor, který se buď používá nebo ne. Zpomalování systému by mělo být z podstaty Linuxu vyloučeno.
-
janiss
- častý přispěvatel

No tato sprava ma celkom tesi.Inac teraz som skusil vypnut a zapnut fon a zrazu mam volnych 33mb zaujimave ale ok.Nuz mam pocit ze ked nerestartujem fon aspon tyzden tak budem mat uplne plnu pamet.Hmm...?A stalo sa mi ze sa fon dlho zapinal napr wm apebo aj ine fony ale nikdy sa mi nestalo zeby sa fon vypinal viac ako 3sekundy cize nechapem preco sa desire vypina niekedy aj 5 minut co ja som na tom este dobre ale niekto tu uz pisal ze po pol hodine sa nevypol tak vybral baterku.Cim to je asi to ma spolocne aj s tym ze sa mi napr uvolnila pamet cize fon nieco za ten cas hladal a mazal.
Můžu se zeptat používá někdo z vás aplikaci Google Earth? Nemohu ji nikde najít. Na google stránkách mi napíše, že můj HTC Desire je nepodporovaný telefon a na marketu vy vyhledávači taky nenalezen. Tak někde je chyba .. 
-
janiss
- častý přispěvatel

mne earth najde od kedy mam new fw v desire cize neviem aky mas ty problem.
-
Docent
- přispěvatel

- Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
http://www.google.com/m" onclick="window.open(this.href);return false; ?
-
geoffrey
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 920, XPERIA Z, LG2, Lumia 925, OPPO Find 7a
Tak to je ono, díky mocjaniss wrote:Geoffrey......nasiel som ti nastavenie aby sa ti display nevypinal ked to mas pripojene v nabijacke alebo inde.Nastavenia-aplikacie-vyvoj a tam to je stredna moznost neviem preco je to takto zahrabane ale mas to tam a nemusis pouzivat ziadnu app..
-
janiss
- častý přispěvatel

no ja by som to vobec ako nehladal ale stale ked kupim nejaky new fon tak musim prejst kazde nastavenie ake vo fone je aby som vedel co vsetko mozem nastavit.Ked som videl ze to niekto zhana a ze ostatny ho odkazuju na aplikaciu tak soms i bol isty ze to tam niekde je ale ja som zaciatocnik cize som vam veril lebo do androidu vidite lepsie ako ja.No ale potom mi to nedalo tak som nastavenia precesal znova a nasiel a som rad ze som konecne mohol aj ja niekomu pomoct
tuna
Locale by špatné nebylo, ale na Desire nefunguje ovládání hlasitosti podle kontaktů. Sice mají na webu, že to není jejich problém, ale HTC a údajně to HTC řeší, ale pro mě se z toho stala aplikace, která neumí to co potřebuju. Bohužel jsem nenašel žádnou alternativuJackalJackal wrote:geoffrey: zakup se perfektní aplikaci Lokale 1.2 a tam si jednoduše navolíš různé profily, na různé situace a hlavně nastavíš co má a co nemá vydávat zvuk, nebo vibrovat.
Ten kalendář umí. Google na to má aplikaci, která Gmail kalendář 100% synchronizuje s MS Outlook.NeoPlex wrote: Bomba by bylo kdyby Outlook uměl spolupracovat s daty z gmailu (myslím tím kalendář a poznámky)... ale zatím vím jen o spolupraci s kontakty, možna to nějak půjde nastavit, aby outlook uměl vše synchornizovat s gmailem
-
foreveryone
- stálý přispěvatel

Některé položky v nastavení jsou pro mě trochu nelogické nevíte co znamenají?
1. Aplikace/Vývoj - Ladění USB ( povolení synchronizace ??? )
2. Aplikace/Vývoj - Povoluje simulované poloh.. ?
3. Bezdrátová připojení/mobilní sítě - Povolit funkci vždy zapnut..?
a máte je zapnuté / vypnuté ??
1. Aplikace/Vývoj - Ladění USB ( povolení synchronizace ??? )
2. Aplikace/Vývoj - Povoluje simulované poloh.. ?
3. Bezdrátová připojení/mobilní sítě - Povolit funkci vždy zapnut..?
a máte je zapnuté / vypnuté ??
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Až na 3tí možnost mám vše aktivní.
USB ladění některé aplikace mohou vyžadovat, každopádně to rozšiřuje možnosti připojení USB.
O simulování polohy nic nevím.
Povolit funkci vždy zapnut.. doporučuje samotný systém nechat zapnutou, takže nechávám aktivní a popisek u této funkce je všeříkající.
USB ladění některé aplikace mohou vyžadovat, každopádně to rozšiřuje možnosti připojení USB.
O simulování polohy nic nevím.
Povolit funkci vždy zapnut.. doporučuje samotný systém nechat zapnutou, takže nechávám aktivní a popisek u této funkce je všeříkající.
Ahoj všici tak jak už je dostupna aktualizace Froyo pro Desira ???
jak všude pišou mělo to vyjit 23.června
http://www.androvinky.cz/2010/05/24/neo ... -2010.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jak všude pišou mělo to vyjit 23.června
http://www.androvinky.cz/2010/05/24/neo ... -2010.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
foreveryone
- stálý přispěvatel

kde všude to píšou?
-
foreveryone
- stálý přispěvatel

nojo a ten obří nápis neoficiálně? Já bych řek, že kdyby htc vydalo officiální update na froyo tak se to velmi rychle roznese a všichni se to včas dozvíme :D
-
viktor4555
- nováček

zaujimalo by ma ci sa neda zmenit ukladanie aplikacii v abecedno poradi ale podla casu stiahnutia takisto aj vo widgete lide .
Ahoj. Dnes jsem zjistil, že mi nejde spustit Nastavení / Aplikace / Správa aplikací. Správa aplikací se nespustí a zobrazí se hlášení:
Aplikace Nastavení (proces com.android.setting) byla neočekávaně ukončena. Zkuste to znovu.
Zkusil Desire vypnout a zapnout. Nepomohlo. Můžete mi někdo poradit co se dá s tím dělat? Díky.
Aplikace Nastavení (proces com.android.setting) byla neočekávaně ukončena. Zkuste to znovu.
Zkusil Desire vypnout a zapnout. Nepomohlo. Můžete mi někdo poradit co se dá s tím dělat? Díky.
-
janiss
- častý přispěvatel

Noo mne napr nejde nastavenie kde sa vypina zapina clir tj utajenie cisla alebo blokovanie hovoru a take ohlarom hovorov mi nejde vypise mi to hlasku ze je problem v sieti alebo v sim.Ale doposial som taky problem nemal cize to najskor bude problem os alebo desire.