Android: 68 000 aplikací a 160 000 nových aktivací každý den

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na včerejší akci s názvem Droid X byl představen nejen další komunikátor od Motoroly (pouze pro americký trh), ale Andy Rubin z Google se zde rovněž pochlubil s několika zajímavými čísly systému Android. Podle jeho slov se nyní v Marketu nachází přes 68 000 položek (programy, skiny, utility, klávesnice...) a další hojně přibývají. Pro srovnání - ještě před měsícem se databázi Marketu nacházelo "jen" 50 000 aplikací (statistika). Andy dále poznamenal, že každý den zaznamenají okolo 160 000 nových aktivací zařízení s Androidem, což je hodně vysoké číslo. Google dále zveřejnil zdrojové kódy Androidu 2.2, které můžete zdarma stahovat odsud. Systému Windows Mobile/Phone v tuto chvíli dost znatelně "ujíždí vlak" a jsem zvědavý, jak moc se bude Microsoftu po uvedení Windows Phone 7 tento náskok dařit snižovat.

obrázek

Zdroj: AndroidCentral
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.

Post by Kulík »

Ten počet aplikací v marketu je kontraproduktivní, najít něco v tom smetí je leckdy umění, navíc díky tomu v poslední době zřejmě Market poměrně často padá. Přes věškerý pokrok je ale Android stále funkčně ještě pozadu za WM 6.5.x, mám HD2 i Desire a zatím se vždy rád vracím k WM.
tomogo
nováček
nováček
Zařízení: FSC 720 a Nokia E52

Post by tomogo »

Situace je prostě úplně stejná, jako u Linuxu pro PC. Hodně aplikací, které k ničemu nejsou a těm pár kvalitním bude asi chvilku trvat než vyplavou na povrch a budou známé jako Open Office, KDE, Gimp atp. Jeden rozdíl tu ale je a sice že zde na tom Google pěkně rejžuje...
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

nakupovat na marketu se da... ale ne u nas, pokud to chces obejit potrebujes nejlepe USA simku a nakoupis i u nas ;)

Nedokazu rict, kolik apps je dobrych a kolik spatnych, ale vsechny dobre co pouzivam si v klidku na marketu muzu stahnout. I kdyz ano chce to trosku premyslet a necpat do telefonu prvni aplikaci co uvidim.. pak to muze nakopnout system, chce to trosku koukat na hodnoceni a pripadne komentare k aplikaci.

tomogo: ty jsi videl nejaky konkretni cisla, ze vis, ze Google na tom rejzuje?
tomogo
nováček
nováček

Post by tomogo »

Možná mám špatné informace, ale pokud vím, tak má Google z prodejů nějaká procenta. Nebo se pletu? Nerad bych Googlu křivdil.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Taky bych řekl, že s tím rejžováním Google nebude až tak extra, vzhledem k tomu, jak je placený Market "rozšířen" (asi tak celých deset zemí, wow)" a kolik placených (kvalitních) app/her na marketu asi je. Jen pro srovnání, Steve se při uvádění iPhone pochlubil 1 miliardou dolarů vyplacených vývojářům na Appstore (zřejmě celkově, tedy cca 2 roky). Jen pro představu, jak vypadá rejžování:-D

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv čer 24, 2010 11:06) --
tomogo wrote:Možná mám špatné informace, ale pokud vím, tak má Google z prodejů nějaká procenta. Nebo se pletu? Nerad bych Googlu křivdil.
Ano, Microsoft, Apple, Google aspol. mají logicky procenta z prodeje (jsou to prodejci SW, žádné křivdění), pokud vím, tak 30-40%.
NeoPlex
smartstar
smartstar

Post by NeoPlex »

jojo apple je takovy dobry priklad rejzovani :) apple ma snad 30% z appstoru, google nevim... ale oni nemaji postaveny market na vydelku, celkove to nema fungovat jako nejaky velky rejzovani... cely system je open source
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

tak u google to skôr kryje náklady a netvorí to tretinu príjmu spoločnosti ako u Apple, ten príjem majú niekde inde
tomogo
nováček
nováček

Post by tomogo »

No nechci vás přesvědčovat, ale 30% na e-shopu z něčeho co jsem nenaprogramoval je podle mne až přespříliš. Ale to je jedno, důležité je, že to zákazníkům nevadí. Jak já stále říkám "Kde je poptávka, je většinou i nabídka". To platí u Google e-shopu stejně jak u lehkých žen na E55. Takže jako nekritizuju děvy na E55, tak asi nemá smysl kritizovat Google. Chtěl jsem jen říct, že to tak trochu ničí duch open-source, pokud na tom mají oněch 30%.... Ale to asi jen můj názor, že? ;-)
NeoPlex
smartstar
smartstar

Post by NeoPlex »

jak psal cryingfreeman oni maji vydelky z jinych veci a my budme jen radi, ze to s Androidem je takhle. Oni proste nemaji postavenou politiku na tom, aby vydelavali primo na koncovych uzivatelech..coz me osobne je velmi sympaticke a hlavne presto je ta kvalita systemu na vysoke urovni. Jak psal Jirka MS tohle jen tak nedozene...
tomogo
nováček
nováček

Post by tomogo »

"nemaji postavenou politiku na tom, aby vydelavali primo na koncovych uzivatelech" - a na čem tedy vydělávají? Není to snad to samé, když si vezmou peníze od někoho jiného a ten kvůli tomu musí svůj produkt o to víc zdražit, takže se to nakonec toho koncového zákazníka zase dotkne.... jen jaksi jinou cestou? Ale jak jsem řekl, když vám to vyhovuje....
NeoPlex
smartstar
smartstar

Post by NeoPlex »

ja myslim, ze sluzby jako Google maps, streed view, google googles, prekladac, google earth, latitude a mnoho dalsich neplatis ne? A samotny zarizeni s Androidem nastavily novou nizsi cenu, nez bylo treba zvykem u WM zarizeni. Nedokazu ti odpovedet presne z cenu vydelavaji, to bych uprimne odhadoval a to si netroufnu, ale zase vidim co vsechno za free sluzby maji..
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

NeoPlex: co je to za žvásty? Google nechce vydělávat. Ostatně, co je komu do Google. Vydělávat chce vývojář aplikace. Nebo myslíš, že Google mu řekne, buď freeware (open source) nebo ti to nevystavíme? Ostatně, podle přístupu k placenému Marketu to tak skoro vypadá.....
A 30% mi přijde zcela korektní, běžná cena obchodníka, aby se uživil (mám na mysli "kamenného"). Internet samozřejmě toto hodně pokroutil a pro Google a spol. to jistě neplatí.

edit by admin: pls, trochu se v těch svých reakcích mírni, jde to přeci napsat i slušněji, než výrazem "co je to za žvásty". Díky.
NeoPlex
smartstar
smartstar

Post by NeoPlex »

jaky zvasty?? reagoval jsem na predchozi prispevek, kdyz se tomogo domniva, ze to co google nabizi stejne bezny uzivatel. zaplati jinou cestou. Coz prave neni uplne pravda. Vubec jsem se nebavil o tom, jestli google chce nebo nechce vydelavat, ale o tom kde google vydelava a kde prave NEvydelava.. a bavime se o googlu a ne o spolecnosti co udela placeny SW.. uplne jsi prekroutil moji myslenku
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Ale je úplně zcestné je myslet si, že Google nechce vydělávat na koncových zákaznících, když na nich chce vydělávat producent aplikace:-), který to chce prodat přes Android Market. Tobě úplně uniká smysl celých marketů.... Jestli Google nechce vydělávat, tak ať si nebere (pokud bere) %, ale nedovedu si představit, že by se takto zachoval. A jestli tady prosazuješ myšlenku, že Google to staví na freeware a chce na tom udržel platformu, tak je to pěkná kravina. Ale mám pocit, že jsme na podobné téma měli polemiku a jinde a měl jsem za to, že jsi to už celé nějak pochopil?
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Jo to mě taky a to ti Google (nejen) v našich končinách nedovolí. Vybalíš telefon a? Nemáš synchronizační SW pro instalaci z desktopu, nemáš file manager pro spuštění *.apk souboru v telefonu, v Marketu nemáš přístup k placeným aplikacím. To sorry, ale jestli si někdo stěžuje, že u Apple "musíš" použít iTunes app pro instalaci (jen ten, ale můžeš z desktopu i ze zařízení, máš přístup k placenému obsahu), tak proti tomu Google....
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Google nevynechává Český trh. Podporuje 9! trhů s placeným obsahem. On nás nevynechává, on na Market s***. Jak s rozšiřováním, tak s kvalitou a podporou. A pak jsou vypouštěny perly typu, je tam xyz aplikací a většina je Free" Radujme se, jak jsme svobodomyslní, atd. Pch. A pak jim to tací jako NeoPlex baští a dokonce to považují za výhodu. A jsme u toho zase, Apple prý prodává jen díky marketingu, ale co je to proti téhle z nouze ctnosti?:-) A jak jsi sám narazil na to, že pokud chceš svůj telefon používat více než jen rozbalit a nabít a chceš být legitimní uživatel aplikací, tak máš smolíčka.
NeoPlex
smartstar
smartstar

Post by NeoPlex »

ja vyznam marketu znam, a prave proto vim, ze market neni vec na ktere by nejaka spolecnost chtela vedome udelat balik.. i takova hamizna spolecnost jako Apple to ma ciste jako vedlejsi prinos. Google jak pises ma placeny market jen v 9 zemich.. kdyby na nem chtel nejak vydelavat asi to bude i jinde. Navic stale jsi nedokazal pochopit, ze moje myslenka se tykala uplne jine veci nez kolem ktere ty se porad tocis. Google ma hlavni prijmy z jinych mist.
tomogo
nováček
nováček

Post by tomogo »

No už jsem do toho vstupovat nechtěl, ale přeci jen mi to nedá.
Když na tom Google nechce vydělávat, proč ten market není jen jakýsi rozcestník pro uživatele, kde jsou uvedeny veškeré aplikace pro Android ( něco jako Slunecnice.cz akorát, že komerční ) a uživatel by si kliknul na link k dodavateli, stáhl software přímo od něj, nebo přímo z marketu. Podle toho by dodavatel software platil buď jen za reklamu na Google marketu, nebo přímo za prostor pro uložení programu.
A licence by se mohli řešit všelijak, buť pomocí marketu, nebo přímo dodavatelem, tak by byla funkcionalita marketu nedotčena a open-source taky. Prostě, když si udělám program a nebudu ho chtít na Market dávat, tak ho tam prostě nedám a lidi ať si to instalují jak chtějí mimo market. Když na tom budu chtít vydělávat, tak to asi na ten market dám, protože to je pro mě reklama a nevadí mi, že se na tom Google "přiživuje" ( to "přiživuje" není myšleno zle ).
Linux byl vždy o volbě, ale tomuto volba neříkám. To je omezení jako blázen. Ještě když to je jen v deseti zemích.
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

jak už tu bolo spomenuté Google zarába na uživateľoch nepriamo, pre Apple je iPhone, ipod, iPad, appstore, itunes(multimedia) viac než polovica príjmov, pre Google sú príjmy z marketu (alebo predaja Nexusu) nepodstatné, môže poskytovať android os, služby preňho aj pre dalšie platformy(iPhone, WebOS etc) zdarma pretože zarába práve na tom, že sú tie zariadenia nepretržite pripojené na web a čím viac ich bude tým lepšie

nemožnosť nakupovať nakupovať v android markete u nás je mrzutá, aj keď existujú aj iné markety a výrobcovia ponukajú aj iný spôsob zakúpenia
pritom to problem není technický, ale Google sa k jeho riešeniu moc nemá(na druhej strane 90% predaných androidov myslím tvoria krajiny kde platení market funguje)
Post Reply

Return to “Operační systém Android”