Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)
Není někde seznam, co všechno obsahuje toto vlákno? Proč tady patláte všechno možné do jednohoho tématu?
Mám problém nainstaloval jsem nové radio rom 2.11 a po zapnuti tel. tam mam klasicky bile pozadi s napisem HTC ale je tam dodatecne i cervenym napisem napsano "test only Not for sale".Chci se zeptat jestli cela obrazovka nejde nejak zmenit.Dekuji
-
Nyny
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia
Zdravim,
jsem cerstvim majitelem HD2 a je to muj uplne prvni WM telefon se kterym sem se setkal a tak v tom mam trochu zmatek. Procetl jsem nekolik ceskych for (anglicky neumim) a zjistil jsem, ze pro WM je snad nekonecny mnozstvi aplikaci, uprav, nastaveni atd. Nektere veci jsem pochopil, v jinych mam cim dal vetsi zmatek. S telefonem se stale ucim, protoze jeho moznosti jsou oproti Symbianu obrovske. I kdyz jsem na hodne dotazu odpovedi nasel, tak mam problem s tim, ze ty odpovedi si nekdy dost protireci a tak bych se rad zeptal na nekolik veci primo.
1) V telefonu je Office 2007 CZ a pry uz je i 2010, je 2010 v cestine?
2) jaky prehravac je spolehlivy pro prehravani videa + srt titulky?
3) v telefonu mam podle vseho posledni ROM, jak zjistim, zda jsou tam i vsechny opravy ze stranek HTC?
4) Existuje nejaky slovnik jako je treba ten z PC Translatoru? Potreboval bych alespon Anglictinu a Nemcinu
5) Jak se upravuji registry, je na to nejaky editor?
6) daji se nejak nahravat hovory, nebo je pravda, co jsem vsude cetl, ze to nejde?
7) existuje nejaka ucelena stranka s Win aplikacema, treba tridenych do kategorii?
8) jakou byste kdo doporucil navigaci? TomTom, iGo atd.?
9) Doporucite mi nejake aplikace, ktere se u WM povazuji za tkzv. zakladni s skoro nepostradatelne?
Za rady a odpovedi moc dekuji.
jsem cerstvim majitelem HD2 a je to muj uplne prvni WM telefon se kterym sem se setkal a tak v tom mam trochu zmatek. Procetl jsem nekolik ceskych for (anglicky neumim) a zjistil jsem, ze pro WM je snad nekonecny mnozstvi aplikaci, uprav, nastaveni atd. Nektere veci jsem pochopil, v jinych mam cim dal vetsi zmatek. S telefonem se stale ucim, protoze jeho moznosti jsou oproti Symbianu obrovske. I kdyz jsem na hodne dotazu odpovedi nasel, tak mam problem s tim, ze ty odpovedi si nekdy dost protireci a tak bych se rad zeptal na nekolik veci primo.
1) V telefonu je Office 2007 CZ a pry uz je i 2010, je 2010 v cestine?
2) jaky prehravac je spolehlivy pro prehravani videa + srt titulky?
3) v telefonu mam podle vseho posledni ROM, jak zjistim, zda jsou tam i vsechny opravy ze stranek HTC?
4) Existuje nejaky slovnik jako je treba ten z PC Translatoru? Potreboval bych alespon Anglictinu a Nemcinu
5) Jak se upravuji registry, je na to nejaky editor?
6) daji se nejak nahravat hovory, nebo je pravda, co jsem vsude cetl, ze to nejde?
7) existuje nejaka ucelena stranka s Win aplikacema, treba tridenych do kategorii?
8) jakou byste kdo doporucil navigaci? TomTom, iGo atd.?
9) Doporucite mi nejake aplikace, ktere se u WM povazuji za tkzv. zakladni s skoro nepostradatelne?
Za rady a odpovedi moc dekuji.
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
to Nyny : posílám ti odkaz, kde najdeš spoustu odpovědí na své dotazy : http://wmmania.cz/clanky/upravy/hd2-upravy-1/" onclick="window.open(this.href);return false; a když dál pohledáš, tak toho najdeš tolik, že ti půjde hlava kolem

-
Nyny
- častý přispěvatel

-
Milan Pištělka
- smartguru

- Zařízení: HTC HD2 Leo
Otázky máte napsané pěkně, teď už jen pozorně přečíst téma k HD2, všechny odpovědi tam jsou.
- Pistolník
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire HD
Zkusím Tě trochu navést, ale to není na hodiny a jednu noc studování. To je na dny a týdny. Prošli jsme tím všichni.
Takže:
ad1) já mám v angl. je-li lokalizace do češtiny nevím, není však potřeba
ad2) TCPMP - odkaz tu někde najdeš, jen vyber ten, který je optimalizován pro HD2
ad3)máš-li poslední offiko ROM (1.66), tak žádné opravy nepotřebuješ, doporučuji však nějakou vařenou a nejlépe 576 mega. (Duttys, Miri, Energy atd)
ad4) Používám "Kapesní slovník" je offline a je výborný, dále Aslovník, z online např. "Google translator" - umí i věty.
ad5) Já mám nejradši Total Commander - je free, jsou i jiné a placené (Resco)
ad6) je to pravda. Jde, ale blbě, čili nejde.
ad7) zkus http://www.stahovat.okamzite.eu
ad8) Preferuji iGO, dobrý je TOMTOM, na přírodu SmartMaps
ad9) Total Commander, zálohovací program (např. Sprite Backup - vše, PIM - kontakty - maily - SMS, SPB backup - vše...), nějaký budík (používám G-alarm), TCPMP - přehrávač všeho, Meteoservis - počasí, Minesweeper - miny
Takže:
ad1) já mám v angl. je-li lokalizace do češtiny nevím, není však potřeba
ad2) TCPMP - odkaz tu někde najdeš, jen vyber ten, který je optimalizován pro HD2
ad3)máš-li poslední offiko ROM (1.66), tak žádné opravy nepotřebuješ, doporučuji však nějakou vařenou a nejlépe 576 mega. (Duttys, Miri, Energy atd)
ad4) Používám "Kapesní slovník" je offline a je výborný, dále Aslovník, z online např. "Google translator" - umí i věty.
ad5) Já mám nejradši Total Commander - je free, jsou i jiné a placené (Resco)
ad6) je to pravda. Jde, ale blbě, čili nejde.
ad7) zkus http://www.stahovat.okamzite.eu
ad8) Preferuji iGO, dobrý je TOMTOM, na přírodu SmartMaps
ad9) Total Commander, zálohovací program (např. Sprite Backup - vše, PIM - kontakty - maily - SMS, SPB backup - vše...), nějaký budík (používám G-alarm), TCPMP - přehrávač všeho, Meteoservis - počasí, Minesweeper - miny
-
Nyny
- častý přispěvatel

Tak na otazku 1) jsem stale odpoved nenasel, mate to nekdo vyzkousene? A taky me napadla jeste jedna otazka, a to, jaka maximalni velikost pametove karty se da do HD2 dat?
- Pistolník
- stálý přispěvatel

Když seženeš 32giga, tak 32. Jinak zcela běžné jsou 16 Giga.
-
Nyny
- častý přispěvatel

No ja prave koukal, ze se delaj i 64GB, ale to uz neni SDHC, tak si prave rikam, aby to tam fungovalo.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Musí být microSD (microSDHC) a ty jsou zatím jen do 16GB
- Pistolník
- stálý přispěvatel

To IkE Blaster: Myslím, že Ti trošililinku utekla doba
http://mobil.idnes.cz/32-gb-microsdhc-p ... _denik_ada
http://mobil.idnes.cz/32-gb-microsdhc-p ... _denik_ada
-
TomasSX1
- moderátor

- Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White
Neviete ako sa da nastavit v mail nahladoch aby sa mi tam ukazovali obrazky?! a ked otvorim mail aby sa ukazovali vacsie obrazky?!
Myslim takto:

Myslim takto:

- honefr
- častý přispěvatel

Aha, toho jsem si ani nevšim že to tam nemám a to je na oreginálním obrázku od HTC
Dobrej dotaz, to by se mi móc líbilo
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Pistolník: Myslel jsem běžně v prodeji. Jinak ti tu můžu podstrkovat, že ti toho uteklo víc s tímto odkazem http://www.physorg.com/news143893844.html" onclick="window.open(this.href);return false; a mohli bychom pokračovat
Jinak ještě doplním původní body
8) Osobně doporučuji AutoMapu (automapa.pl), případně Smartmaps, v nouzi Sygic
9) Pokud máš 6.5 a ne 6.5.3 (které už nesnáším), tak minimálně vyzkoušet WkTask
A velice schopný launcher lze používat i na 6.5.3
Jinak ještě doplním původní body
8) Osobně doporučuji AutoMapu (automapa.pl), případně Smartmaps, v nouzi Sygic
9) Pokud máš 6.5 a ne 6.5.3 (které už nesnáším), tak minimálně vyzkoušet WkTask
-
Nyny
- častý přispěvatel

Neblaznete, jeste se kvuli me budete hadat. Mno ja nevim jakou presne verzi Win mam, mam HD2 s posledni oficialni ROM, tak predpokladam, ze je to 6.5 Navigaci premyslim o TomTomu, ale kupovat to rozhodne nebudu;-) Jinak jsem zkusil stahnout ty Office 2010, jsou v cestine, ale je s nima jiny problem, Word funguje, Excel nabehne jen napul a OneNote nenabehne vubec.
Kartu koupim 16GB, to bude na nejaky cas stacit:-)
-
Libunda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
honefr wrote:Aha, toho jsem si ani nevšim že to tam nemám a to je na oreginálním obrázku od HTC![]()
Mě se fotka zobrazuje až po otevření toho daného mailu. V náhledech ne. Jinak mi to bere fotky nastavené v tel seznamu.
-
Nyny
- častý přispěvatel

Nyny wrote:Neblaznete, jeste se kvuli me budete hadat. Mno ja nevim jakou presne verzi Win mam, mam HD2 s posledni oficialni ROM, tak predpokladam, ze je to 6.5 Navigaci premyslim o TomTomu, ale kupovat to rozhodne nebudu;-) Jinak jsem zkusil stahnout ty Office 2010, jsou v cestine, ale je s nima jiny problem, Word funguje, Excel nabehne jen napul a OneNote nenabehne vubec.
Mimochodem, kamarad si take koupil HD2 a po instalaci Office 2010 se to chova uplne stejne. Neporadil by nekdo, kde je chyba?
-
TomasSX1
- moderátor

- Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White
To iste robi aj nam...mi by sme ale chceli aj tie male male obrazky v nahladochMě se fotka zobrazuje až po otevření toho daného mailu. V náhledech ne. Jinak mi to bere fotky nastavené v tel seznamu.
Vše o tomto je popsáno třeba zde.Nyny wrote: Mimochodem, kamarad si take koupil HD2 a po instalaci Office 2010 se to chova uplne stejne. Neporadil by nekdo, kde je chyba?