ahoj rozhoduji se pro mobil s os android. Mam ve vsem tak nejak jasno a jiz vybrany model ale mam k andoridu par dotazu: 1) jak se to s javou u tohoto os? Jde mi predevsim o aplikaci oskarek. Pripadne je nejaka jeji droidy alternativa? 2) je jiz mozne pres BT posilat a prijimat soubory? (videa,obrazky, zvukove soubory) 3) jak je to v realu s nutnosti datoveho tarifu? Mam od vodafonu s fpu 100mb tak jestli bych se vesel a pripadne jestli lze ''odriznout'' urcite aplikace(widgety) od site. Predem dekuji za odpovedi dalsi dotazy dyztak doplnim.
jeste doplnim ze by slo o model htc desire s verzi 2.1 eclair. A jeste dodatkovy dotaz, existuje opera mini(mobile) a nimbuzz na android?
pár dotazů na Android (co jsem nenašel)
Re: pár dotazů na Android (co jsem nenašel)
2.1 umi bt odesilat i prijimat
...po tech 100MB te neodriznou ale snizi ti rychlost
.... oskarek nvm co je
Sent from my HTC Legend using Tapatalk
...po tech 100MB te neodriznou ale snizi ti rychlost
.... oskarek nvm co je
ano sníží mi rychlost ale to dost brutálním způsobem, oskárek je java aplikace na odesílání sms přes brány na internetu. Koukal jsem že opera existuje, a pravděpodobně i nimbuzz
Re: pár dotazů na Android (co jsem nenašel)
Njn ja u nich jen zkousel ten jednodenni s fup 5mb .. test googlemap za jizdy ... fup vycerpan po cca 3 minutach jizdy :D
Pak uz to bylo naprosto nepouzitelne
Verim ze to casem dopadne jak to bylo s adsl a fup byl odbouran
Ono nakonec pres foun bude tezko nekdo sosat ve velkem a to byl hlavni duvod fup u provideru :D
Pak uz to bylo naprosto nepouzitelne
Verim ze to casem dopadne jak to bylo s adsl a fup byl odbouran
Ono nakonec pres foun bude tezko nekdo sosat ve velkem a to byl hlavni duvod fup u provideru :D
-
malcor
- nováček

- Zařízení: HTC Desire
Já mám 100MB od Tmobilu a vlezu se v pohodě. Doma teda jedu přes wifinu, takže třeba instalaci aplikací dělám mimo FUP. Jinak běžně používám emaily, kalendář, MHDčko, počasí, občas nějaký mapy v MyTracks (pěší nebo max na kole, takže se to nemění tak moc jak v autě), občas ručně aktualizovanej twitter, Evernote na poznámky, CHMI na přehled o tom kde prší, u doktora občas třeba článek na netu. Používám víc aplikací co vyžadují net než jsem používal na WM a přitom využívám míň FUP. Hlavní podíl na tom mají asi push emaily oproti pravidelné kontrole schránky co jsem používal na WM.
takže pokud bych připojení přes gprs/edge využíval jen na aktualizaci (počasí, facebook a podobné hovadinky), na prohlížení netu přes operu mini (obrázky nastaveny na nejmenší kvalitu) a na chat přes nimbuzz tak bych se vešel? Aplikace bych samozdřejmě taky tahal doma nebo kavárny (apod.) přes wifi, nejsem blázen při rychlosti gprs/edge
. Ještě se vrátím k tomu jestli existuje nějaká ta aplikace na sms zdarma přes net. Jasně že by to šlo přes operu a stránky sms bran ale to by bylo docela složitý.
-
malcor
- nováček

- Zařízení: HTC Desire
Asi hodně záleží, kolik bys prokecal přes IM a proaktualizoval přes FB. Obecně tohle jsou asi větší žrouti dat než třeba počasí. Ale koneckonců by se případně naučil krotit a za další předpokládám, že u Vodafonu je to jako u Tmobilu, tzn. že až přečerpáš limit tak se ti to jen zpomalí. Takže když by ses neukrotil tak bys to holt na pár posledních dnů v období měl kapku pomalejší. Konkrétně já při tom mým používání mám za 13 dnů vyčerpáno 27MB a teoreticky bych při rovnoměrné spotřebě mohl mít už vyčerpáno 42MB