Nákup aplikací, hudby pro iPhone

Diskuze o zajímavých programech a nástrojích pro iOS (iPad/iPhone)
Post Reply
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Desire

Post by Pavel Vlasák »

O iPhone jsem se nijak zvlášť nikdy nezajímal, ale snad jsem správně vypozoroval, ze veškerá hudba a aplikace se kupuji nebo stahují přes iTunes. Jsou aplikace a hudba nějak vázány na nějaké konkrétní zařízení, nebo je mohu volně používat i na jiném zařízení. Například jiný iPhone, když se mi původní podělá. Nebo si hudbu zakoupenou přes iTunes budu chtít pustit v nějakém normálním mp3 přehrávači. Mohu vůbec?
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Post by barberry.pha »

Na kupovani hudby pres itunes je potreba mit US itunes ucet, pokud je itunes cz tak jdou kupovat jenom aplikace, koupene nebo stahnute aplikace se daji pouzit pro kterykoliv iphone ktery se prihlasi k itunes uctu, takze pokud nekdo ma iphone a koupi si treba druhy a prihlasiho ke stejnemu itunes uctu tak se stahnute apklikace stahnou i do toho novyho, jednou zaplacene stahnute aplikace jsou ulozenu a zustavaji i pri vymazani s iphonu. Tak snad jsem castecne poradil ;)
weth
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 5S 16GiB 7.X

Post by weth »

Co se týče hudby: ve světě funguje nákup hudby pres iTunes Store, u nás zatím ne. Nicméně hodíš si tam libovolnou MP3 odkukoliv. Z hlediska přehrávání hudby je to prostě obyčejný přehrávač jako třeba Winamp.
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak

Post by Pavel Vlasák »

Je nějaké webová verze obchodu s aplikacemi? Jde mi o to abych si nejprve udělal obrázek o tom jaké aplikace jsou dostupné pro iPhone než si ho případně pořídím.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

jedine si tady odtud http://www.apple.com/itunes/" onclick="window.open(this.href);return false; stahnout ten itunes .. nainstalovat a pak se muzes koukat a prohlizet a hledat ... je to myslim to nejjednodussi ... pak je moznost to klidne odinstalovat .. program se otevre a nalevo pak kliknes na itunes a tam se ti pak otevre obchod s aplikacemi ktere jsou bud free nebo placeny ..
pri nakupu nebo stazeni si musis udelat ucet .. pokud budu cz tak se ti ukaze cz appstore .. jinak je moznost i us uctu a tam ti pak pujdou i aplikace ktere treba jeste u nas nejsou ale myslim ze je to zbytecny ...
weth
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 5S 16GiB 7.X

Post by weth »

něco je tady: http://app-store.appspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;, ale není to oficiální. Apple poskytuje webový náhled k popisu aplikací, nicméně potřebuješ odkaz do Appstoru... Nejjednodušší cesta je pořídit si iTunes, pokud uvažuješ o iPhonu tak se mu stejně nevyhneš, tak se aspoň seznámíš:).

OT: Slyšel jsem, že na Widlích to dřív nebývala i iTunes žádná výhra, od verze 9 je to prý docela v pohodě.. Na Macu je to fakt skvělej nástroj, ani mě při přechodu nenapadlo hledat nějakou alternativu...
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak

Post by Pavel Vlasák »

A netušíte někdo jaký je přesně rozdíl mezi US a CZ účtem? Přijdu o něco když si zřídím účet US? Zjistil jsem že nějaké aplikace jsou dostupné pouze pro US účet..
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

Pri us ucty mas pristup k aplikacim ktery u nas treba zatim nejsou, treba ruzny novinky hry ktere se ale pak stejne v cz appstoru objevi. V cz appstoru jsou aplikace treba vyhradne pro cz trh takze je asi vice vyuzijes a zajimave aplikace se taky behem chvile objevi i u unas, maji to lidi treba kvuli nakupu hudbu nebo aby meli novinky hned v den uvedeni ;)
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak

Post by Pavel Vlasák »

Takže s US účtem třeba nemám šanci nakoupit aplikaci pro posílání sms přes české operátory?

-- doplnění předchozího příspěvku (úte čer 01, 2010 18:19) --

Jak je to s aktualizacemi aplikací. Jsou aktualizace vždy zdarma?
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

No mysli ze s tim by problem by nemel mit ze snad z us appstoru koupis vsechno ale z cz ne ale nemam osobni zkusenost :) aktualizace by meli byt zadarmo ale treba u navigaci se nove aktualizacce mohou platit,zalezi co je to za navigaci a v popisu je to vesmes u tech navigaci napsano, bude normalne fungovat ale je treba zaplatit za novy aktualni mapy.

S nejakymi vecmi ti muzu poradit ale stejne vetsinu cerpam na: forum.iphone.cz
Mohu jen doporucit, tady je to o iphonech jen tak okrajove, hlavne wm a tedka o androidu (asi tim ze uzivatele wm prechazeji na android :)))
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Se zřízením US účtu nebo účtu jiné země rozhodně o nic nepřijdeš, protože v CZ verze je naopak hodně osekaná a třeba nákup hudby nefunguje. Ale dá se to obejít právě registrací přes jinou zemi, stačí chvilku pogooglit a najdeš určitě návod.
Post Reply

Return to “iOS aplikace”