IM klient, neco jako IM+

Diskuze o programech pro Windows Mobile
DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 640 DS Black

IM klient, neco jako IM+

Post by DirtyKing »

Ahoj,
chtěl bych Vás poprosit, jestli nevíte o nějaké podobné aplikaci pro instant messaging, jako je třeba IM+, která bude stále udržovat spojení, i když v telefonu budu mít aplikaci vypnoutou a data budu mít vypnutá. Nejlepší by bylo, kdyby uměla třeba i poslat email, jako IM+, nebo SMS.

Diky! :smile:
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

IM klient, neco jako IM+

Post by Ruslan Botsyurko »

Tak v popisu požadavku si trochu protiřečíš. Píšeš, že chceš program, který bude udržovat datové spojení se serverem i když bude zařízení odpojeno od internetu a program, který má to spojení udržovat bude taky vypnutý... To moc nedává smysl, zkus to nějak přeformulovat.
DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by DirtyKing »

Myslim, ze jsem to napsal spravne. Na telefonu nechci mít zapnutý ten program ani data. Spojení udržuje server, např. vývojáře té app.
rehakk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Diamond 2

IM klient, neco jako IM+

Post by rehakk »

A s čím ten server, podle tebe, komunikuje, když mu vypneš jednak tu aplikaci a jednak zrušíš spojení?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

IM klient, neco jako IM+

Post by IkE Blaster »

Já jsem ho pochopil. On se chce přihlásit, tím pádem se přihlásí na nějaký server třetí strany. Jakmile vypne program, tak na serveru to pořád existuje a čte zprávy, když se zpět připojí k tomu třetímu serveru, tak mu vrátí všechny události.

Jen nevidím využití, přeci jen stačí když se připojíš do sítě se připojit na IM službu (přímo) a nepřijaté zprávy také obdržíš.
DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by DirtyKing »

IkE Blaster Supéér, alespoň někdo mě pochopil. Třeba IM+ neustále udržuje spojení a když ti pak někdo napíše, přijde ti email a tam mi okamzite prijde sms, s uryvkem zpravy a tim, kdo mi psal.
rehakk
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by rehakk »

Jasně, přijde ti email, čili se naváže datové spojení, ty se pak připojíš a přečteš si to. Tomu rozumím, ale k čemu je to dobré, když poskytovatel připojení si účtuje první blok při spojení tuším 100 kilo. Tak že kvůli "úspoře" peněz to nebude...
Navíc, aby si přečetl zprávu "Dneska je hezky, nepůjdeme ven?", musíš otevřít mail, přečíst si, že ti někdo píše, pak se připojit na ten server a pak si teprve přečíst zprávu...
Není jednodušší a levnější přečíst si jí rovnou v nějakém klientovi pro IM????
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

IM klient, neco jako IM+

Post by IkE Blaster »

Přečti si ještě jednou jeho zprávu - přijde mu email, ten nemusí stahovat, nemusí o něm vědět, a tím mu zároveň přijde SMS s úryvkem emailu :) To ho nic nestojí.
rehakk
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by rehakk »

Za staženej mail nemusí platit?? Tak to mě překvap tím operátorem, který dává data zadarmo... A předpokládám, že tomu adresátovi bude asi chtít odpovědět, ne? Tedy se bude muset připojit, nebo že by esemeskou? :-) :-) :-)
DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by DirtyKing »

IkE Blaster Díky bohu, že je tu alespoň jeden člověk, co mi rozumí :tlem:
rehakk
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by rehakk »

Raději by si měl vysvětlit, k čemu je ten tvůj postup přijímání zpráv, z aplikace pro instant messaging, dobrý. Pak by jsme ti možná rozumněli všichni...
DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by DirtyKing »

Tak seš připojenej celej den, lidi ti radši napíšou než zavolají, protože to je zdarma :) Jako ono to není špatné, když seš celej den online a někdo ti napíše, tak se logneš, přečteš a odepíšeš. Pokud si offline tak ti troufnu si říct 95-98% lidí nenapíše ;) A já s kámošema ... komunikuju výhradně přes IM :)

V telefoních kontaktech mám tak 30 lidí, jinak všetky ostatní mám na ICQ nebo jabberu.
rehakk
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by rehakk »

Tak teď už ti opravdu nerozumím co vlastně chceš :-)

Tak hlavně ať ti tydlifon slouží!!!
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

IM klient, neco jako IM+

Post by IkE Blaster »

rehakk: tak teď bych řekl, že je problém na tvém přijímači, mě to pořád přijde srozumitelné :lol:

DirtyKing: Bohužel o ničem nevím, neporadím...
rehakk
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by rehakk »

Jo, to je možný, tak mi to zkus vysvětlit, v čem je ta výhoda, díky!
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

IM klient, neco jako IM+

Post by IkE Blaster »

Uživatel je pak neustále online (ostatní ho pořád vidí online), tudíž mu klidně napíšou (taková je praxe - kontaktu, který je pořád offline nikdo moc nepíše). Jemu přijde upozornění, tak se připojí a přečte/odpoví :) Pokud to nechápeš, tak je to prostě jiným vnímáním požadavků z jiné věkové generace (doufám, že neurazím :) ).
DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by DirtyKing »

Nee, neurazíš a díky za vysvětlení :) Já sem ani nemusím psát, protože ty všechno vyřešíš za mě :) Lépe bych to sám nenapsal :tlem:
rehakk
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by rehakk »

IkE Blaster wrote:Uživatel je pak neustále online (ostatní ho pořád vidí online), tudíž mu klidně napíšou (taková je praxe - kontaktu, který je pořád offline nikdo moc nepíše). Jemu přijde upozornění, tak se připojí a přečte/odpoví Pokud to nechápeš, tak je to prostě jiným vnímáním požadavků z jiné věkové generace (doufám, že neurazím ).
Sakra, to chápu! Ale jak už jsem psal, finančně to je úplně na p*d*l!!! Zkus si to spočít, na kolik ti vyjde den připojení, když ti na (v mém případě) ICQ přijde za den (včerejší) 73 zpráv. Tak že se tedy 73x připojíš? Nebo to čteš jen jednou za hodinu? Pak už to ale není "instant messaging", ale "instant mailing" :-)

Já jsem připojený 24/7/365, proto jsem si takový mobil kupoval, že...

Tak že, čekám na tvé výpočty, jiná generace!!! :-)
karelsid
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: BlackBerry Z10

IM klient, neco jako IM+

Post by karelsid »

to rehakk: Vzhledem k tomu, že mu dojde část té zprávy v sms, tak podle toho uzná za vhodné, zda je potřeba odpovídat nebo ne. Nemusí se pokaždé připojovat. Podle zprávy si řekne, že něco počká a připojí se třeba jen u důležitých zpráv, přičemž zrovna může vyřídit i ty méně důležité, takže se připojí jen několikrát za den.
rehakk
přispěvatel
přispěvatel

IM klient, neco jako IM+

Post by rehakk »

Tak to pak ale, jak již jsem psal, nemá nic společného s instant messaging. Nehledě na to, že ti, co mu budou psát, v domění že je on-line, budou asi pěkně nasraný, když jim nebude odpovídat :-) :-) :-)
Post Reply

Return to “Aplikace”