HTC Desire - obecná diskuse

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
eltoroloco
nováček
nováček
Zařízení: sony ericson

Post by eltoroloco »

Zdravim tak uz jsem taky majitelem HTC Desire a jsem docela zklamanej nekterejma vecma, protoze od telefonu za tolik penez bych cekal vic!
1. Stve me jak je zpracovanej, i kdyz jsou to malickosti tak treba to ze te joistik nebo jak to mam nazvat neni uprostred!
2. Neodstava nahodou nekomu zadni kryt dole napravo nebo na levo to je jedno ale me odstava malinko na pravo
3. jak jsem se zde docetl, ze kdyz pokladate telefon na stul nebo na tvrdou podlozku tak neco u mikrofonu zadrnci, tak at uz je to cokoliv u me to je taky!
4. to ze v baleni neni zadny kryt je i pres kapacitni diplej totalne na ho*no, hlavne v prvnich dnech pouzivani
5.Vydrz baterky je vazne docela chybka ale vzhledem ke skladnosti a prenositelnosti nabijecky se to da nejak prezit, i kdyz komu by se porad chtelo tahat v kapse nabijecku ze ? :-D
6.Ted jsem nove objevil ze mi to spatne ukazuje polohu a pocasi i kdyz jsem pripojenej na wifi! Pisu to sem proto, ze nejdriv to slo v pohode a ted ne, a chvili to ukazuje dobre a chvili zase ne!
7.Aplikace Friends Stream mi moc nevyhovuje! BUd s tim s neumim nebo nevim ! Napriklad mi to nejde aktualizovat!
8.Co se mi ale velmi libi je to posouvani v menu a vlastni nastvaneni oblibenych ikon na plose atd
9.Jdou nejak smazat aplikace ktery vim ze nebudu potrebovat ? Napriklad akcie, Peep atd?
10.Vim ze se maji urcite veci davat nekam na /sdcard ale nevim kam treba s filmama a jakej si mam stahnou prehravac?Bude to fungovat kdyz si vytvorim nejakou svoji slozky nebo jak?
11.Je to asi blba otazka ale ma tu nekdo zkusenosti s aplikacema ktery mi usnadni, vylepsi pomuzou atd pri praci na Desiru?
12. Market hezky designove udelanej ale najit v nem nejakou kloudnou aplikaci se mi zatim nepovedlo!
13.Vim ze to tady urcite uz padlo ale ptam se znovu protoze je treba neco noveho a specialni forum na
aplikace neni!
14.Schanim taky nejaky program ktery mi otevre word dokumenty a dokaze nejaky mensi upravy.Zrovna vcera jsem se setkal s tim ze sem sice otevrel dokument ale nezobrazilo mi to vsechno coz jsem vyresil .pdfkem
15.GPS ve free verzi nejaka nova nebo placena krome ty o ktery tady byla uz rec?
Dekuju kazdymu kdo mi odpovi nebo se mi pokusi pomoci, protoze jsem jako uzivatel telefonu HTC novy a porad me nejake veci prekvapuji!Diky
mancusco
přispěvatel
přispěvatel

Post by mancusco »

když tě něco překvapuje, tak napřed hledej, pak ho kritizuj

-- doplnění předchozího příspěvku (pát kvě 14, 2010 8:50) --

Nevíte někdo o aplikaci, která vypne G sensor? V menu jsem to nenašel. Broudat po internetu vleže a ještě tak nějak naboku je díky sensoru docela vopruz.
Díky
elka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2

Post by elka »

Stáhni si Quick Settings. Tam mimo jiné můžeš jedním přepínačem deaktivovat a aktivovat polohový senzor. ideální do postele.
mancusco
přispěvatel
přispěvatel

Post by mancusco »

tam to sice není, je to ale lepší jak Useful switches, takže dík, ale díky tomu jsem si všiml položky v Obraz a zvuk / ORIENTACE. Snad je to ono.
K_O
nováček
nováček

Post by K_O »

eltoroloco:
1. To nieje žiadna vada, ale konštrukčný návhr, inak by to nemali tak všetky. Keby to nebolo písané na tomto fóre asi by som si toho ani nevšimol.
2. Mne mierne odstáva na vrchnej strane, je to len mierne ale trošku to vadí, na predchádzajúcom diamonde všetko pekne lícovalo a na iphone ani nehovorím
3. Nič také som si nevšimol ani teraz keď som to skúšal
4. No pokiaľ človek používa kryt je treba s tým počítať a dopredu si kúpiť. Mne ostal obal po iphone, tak ten zatiaľ stačí kým príde ten pre desire
5. Na výdrž baterky necelé dva dni som už dávno zvyknutý. Prvé dni mi vydržal ledva deň, ale teraz po týždni nieje problém ho ráno vybrať z nabíjačky a na ďalší večer ho dať nabiť.
6. To nieje problém telefónu. To isté mi to robí aj na diamonde s WM. Občas mi to ukáže pozíciu takmer na ulicu presne, občas ledva mesto a niekedy to dokonca vypíše len Aktuálna pozícia a nič viac
7. Mne to pekne aktualizuje aj tweeter a facebook. Aplikácia sa mi celkom páči pretože na facebook takmer nechodím a aspoň vidím čo sa deje. Podobný widget používam aj na pc
9. Idú. Buď si stiahni nejakú app na správu aplikácií alebo v nastaveniach daj aplikácie a keď na nejakú klikneš je tam aj možnosť odobrať či odinštalovať.
10. pozri si diskusiu k prehrávačom, je tu toho k tomu dosť
11. takých je veľa, zase by som pozrel tu na fóre témy k aplikáciám, záleží na čo ich chceš používať a určite si vybereš
12. to isté ako posledné dve, hľadať keď ani nevieš čo chceš no to je ťažko.
13. nerozumiem
14. dokumenty ti otvorí aj predinštalovaná aplikácia
15. ja som skúsil trialku sygicu, potom navigonu a motonav keďže som bol zvyknutý na WM na igo. Ale motonav nemá moc spoločného s igo a tak som sa vrátil k sygicu. Stojí nejakých 80eur a ide kúpiť vo viacerých slovenských eshopoch úplne bez problémov
elka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2

Post by elka »

mancusco wrote:tam to sice není
Jak není? Blbě hledáš.
Zdenek1959
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by Zdenek1959 »

mKabel: Napsal jsem "Např. si v tramvaji načtu satelitní mapu Prahy a sleduji pohyb tramvaje v ní v reálném čase." Rozhodně jsem nepsal, že v reálném čase je i mapa, to vím, že není. Má pozice na té mapě ale v reálném čase je a to docela přesně. Pouze v jedné ostré zatáčce u Míráku to ukazuje, jakoby tramvaj jela skrz dům, prostě GPS má určitou toleranci.

K datovým tarifům: ano, určitě jsou skvělé. Nicméně mně ta služba Internet v mobilu za 40 Kč týdně vyhovuje. Umožňuje mi číst noviny, stahovat aplikace, MP3 i MP4, hrát si s mapami a hlavně pracovat s poštou takřka jako v notebooku. Pravda, některé věci jsem v manuálu nenašel, ale snažím se zjistit jak na ně. Jsou to někdy bohužel tak elementární věci, že se stydím se na ně zde ptát. Pokud mi někdo z vás, kdo se v Desiru resp. v Andoidu vyznáte dáte na sebe kontakt, budu rád. Zdeněk
mancusco
přispěvatel
přispěvatel

Post by mancusco »

elka wrote:
mancusco wrote:tam to sice není
Jak není? Blbě hledáš.
máš pravdu, bylo to v hidden settings
Dík
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

eltoroloco hledej 90% tu je jiz popsano. Jinak mne vse funguje v poradku jen obcas vypadava stahnuta predpoved pro aktualni misto, ale pro rucne zvolene zustava. Tel mi vydrzi dva dny v normalnim provozu na beterku, ale to se rozebira v jinem tematu
kokotc
nováček
nováček
Zařízení: Samsung i9195

Post by kokotc »

Čabasek zatim nejsem držitelem HTC Desice , ale pracuji na tom, tady trošku potěšujici zpravička !!!!
http://www.mobilmania.cz/bleskovky/andr ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
K_O
nováček
nováček

Post by K_O »

zaujímalo by ma či majú naozaj potvrdenú tú správu o tom že froyo bude pre desire a nexus one
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

No snad to nedopadne jako s HTC Hero.
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

jelikož Nexus bude mít update okamžite, tak předpokládam, že Desire neztvrdne na 2.1 :)
mrEmv
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC DESIRE

Post by mrEmv »

zdravim,

"Nelze ulozit na SD kartu kvuli nedostatecnym povolenim souboru."

TOhle mi vyskoci kdyz zapnu fotoaparat a chci fotit. FOtak bezi, ale nedokaze vyfotit.

Mista mam na obou pametich spousty.

:?: :?:
Sir Sprice
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note III

Post by Sir Sprice »

Zdravím, koupil jsem si u Vodafonu HTC HD2 před 2 týdny, v té době VF neměl v nabídce HTC Desire, na nějž jsem tehdy taky koukal a něják mě nezaujal. Nicméně teď v poslední době všude čtu, jak každej preferuje HTC Desire nad HD2 a já mám možnost vyměnit do 30 dnů telefon za jiný, takže přemýšlím, jestli jít do Desiru. V pátek jsem byl telefon vyměnit, ale jak jsem měl poprvě v ruce Desire - přišel mi oproti HD2 jako kus výkonnýho zařízení v hodně lacinném plastu, kterej nic nevydrží. (Ale zase se drží lépe v ruce)

Proto se chci zeptat:
1, jak je to s displayem AMOLED oproti HD2 TFT? Jde tam vidět rastr anebo je obraz úplně hladký? Na HD2 to úplně čisté není - jsem ujetej na kvalitní displaye :)
2, hodně mi vadí, že reproduktor je mizerný, měl jsem předtím HTC Diamond a říkal jse si, že takovejhle reproduktor v životě nechci, HD2 mě nakonec mile překvapilo, že má lepší reprák. Je reproduktor u Desire lepší než u Diamonda?
3, někde jsem se dočetl, že zvuk i přes 3,5 mm jack je mizerný, je to pravda? (Využívám telefon hodně multimediálně, takže mi záleží na kvalitním zvuku a obrazu)
4, Dají se instalovat aplikace i přes kabel a stahovat z netu? nebo všechno jen z Marketu?
5, video přehrávání s titulkama. Proč konvertujete video do mp4? HTC Desire nezvládne video, které stáhnu přímo v kompu v avi? Už i na Diamondovi jelo avi rovnou, pak u HD2 jsem čekal,že už nebude žádnej convert potřeba. To je na tom ten Android vážně tak špatně?
6, Nemůžu si pomoct, ale připadá mi, že Android má jen amatérské aplikace, nikde jsem neviděl nic vyloženě kvalitního jako na WM..
7, certifikace WIFI sítí - když jste třeba na studentské koleji a připojujete se přes eduoram, dá se na Android nahrát certifikát z WIFI sítě?
8, funguje z HTC Desire přehrávání videa z csfd.cz?
9, mám do toho jít? Vydrží ten plast pár let?
Crashdown
nováček
nováček

Post by Crashdown »

1. rastr je trochu vidět.
2. nevím jaký má HD2, ale desire má takový průměrný no, na občasný sledování filmů stačí a jinak sluchátka na hudbu..
3. jiný sluchátka jsem nezkoušel, jen ty htc a ty jsou mizerný no, žádný basy nic :-)
4. tak aplikaci si stáhneš na komp a hodíš na kartu, odtud nainstaluješ
5. protože na mp4 je optimalizace procesorem, jdou přehrát v základním přehráváči bez cukání.. s avi to je horší, 700 mb film nic moc kvalita se mě celkem cukal..
6. časem budou až to někdo naprogramuje :)
7. netuším.
8. funguje ale docela se to cuká..
9. jdi do něj, snad vydrží, taky v to doufám ;)
ifco
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S2

Post by ifco »

1. je viditelny ale je to o nieco lepsie ako HD2. Ale Amoled proti TFT je uplne o niecom inom :-)
2. uznavam ze ten reprak nie je bohvieco. Na zvonenie staci. Ak planujes "hip hop drsnak" styl a obstastnovat okoloiducich hudbou z mobilu tak to narazis :-)
3. mam k tomu pripojene sluchatka Sennheiser CX-300 II. Zvuk je hodne kvalitny
4. viz prechdadzajui post
5. xyflash zvladne v pohode aj Avi. ale MP4 je lepsi
6. Nemyslim. Je hodne dobre naprogramovanych aplikacii. Zial vacsinou za peniaze.
7. netusim
8. neskusal som
9. urcite!
Crashdown
nováček
nováček

Post by Crashdown »

stává se někomu že se vám restartuje mobil při používání BT? mě už se to stalo kolikrát, dneska třeba 2x, hrál jsem s BT, zapínal vypínal a tak, najednou sek a restart. Myslím že sem to četl i v nějaké recenzi.. další problém s BT nejde mě spárovat s HTC kaiser, má wm 6.1, zadám ty heslo většinou ty 4 nuly, pak to napíše párování.. parováno, odpojeno, když klikám na to zařízení tak nic
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by janiss »

Ty kokos ludia to nemyslite vazne ze na desire vidno rastr nechapem ved na hd2 ho skoro nebolo vidno myslel som ze na desire nebude sanca vidiet rastr sa velmi cudujem.
Sir spice pocuj rozidel medzi amoledom a tft je iba vo farbach.Je to ina technologia ale v skratke amoled ma ovela jasnejsie farby.zivsie.Ale podla mna niekedy az prehnane.:-)
jakub.prouza
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S6

Post by jakub.prouza »

Dá se prosimvás někde nastavit při psaní zprávy ručně změna ze sms na mms aniž bych musel třeba přidávat obrázek nebo tak? Vim že na mms se to přepne automaticky pokud napíšu dlouhý text, ale potřebuji to ručně kvůli ceně mms v roamingu
Post Reply

Return to “HTC Desire”