1) Vadil mi složitý přístup k Task Manageru a na nějakém blogu na netu jsem našel geniální a jednoduchou vychytávku - překopírovat TaskMgr ze složky Windows do Windows/Nabídka start, čímž se Task Manager objeví v seznamu, ze kterého je možné udělat shortcut na úvodní obrazovku. Funguje to skvěle, jen ta ikonka je vysloveně hnusná, jakoby v mnohem menším rozlišení než jsou ty ostatní... Samozřejmě, že se s tím dá žít, jen se ptám, jestli náhodou někdo neví proč/resp. jak to udělat, aby byla jako ty ostatní...
2) Hodně intenzivně používám Word a potřebuji tedy psát na klávesnici, kde je horní řada normálně s diakritikou... Na starém Touchi jsem používal SPB Keyboard 3.1, to bylo geniální a přesně ono - jenže 3.1 verze je nekompatibilní s HD2, když nainstaluji novou verzi 4.0, ta už bohužel nemá tu diakritiku nahoře a Interwrite od Sunnysoftu taky nefunguje... (a ještě ke všemu mi roz*** češtinu tak, že jsem musel použít hard reset...) Vím, že qwertz klávesnice už se tu řešila (unesl bych i qwerty, primárně mi jde o tu diakritiku), poctivě jsem téma pročetl a pokusil se aplikovat, ale tam uvedené návody nejsem schopen zprovoznit - nainstaluji požadovaný soubor, ale když přepnu klávesnici na tu českou qwertz, nic se nestane...
Díky za každou radu, pokusím se tu obtěžovat co nejméně...