Kvalita ikonky a qwertz keyboard

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Post Reply
Drbo
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Drbo »

Jsem zde nový a omlouvám se, pokud se to někde řešilo, ale nenašel jsem... Mám čerstvě nový HTC HD2 (předtím jsem měl starý dobrý Touch), jsem nadšen, ale... dvě drobnosti mě trápí (možná jich bude časem víc, ale zatím jsou vážně jen 2).

1) Vadil mi složitý přístup k Task Manageru a na nějakém blogu na netu jsem našel geniální a jednoduchou vychytávku - překopírovat TaskMgr ze složky Windows do Windows/Nabídka start, čímž se Task Manager objeví v seznamu, ze kterého je možné udělat shortcut na úvodní obrazovku. Funguje to skvěle, jen ta ikonka je vysloveně hnusná, jakoby v mnohem menším rozlišení než jsou ty ostatní... Samozřejmě, že se s tím dá žít, jen se ptám, jestli náhodou někdo neví proč/resp. jak to udělat, aby byla jako ty ostatní...
2) Hodně intenzivně používám Word a potřebuji tedy psát na klávesnici, kde je horní řada normálně s diakritikou... Na starém Touchi jsem používal SPB Keyboard 3.1, to bylo geniální a přesně ono - jenže 3.1 verze je nekompatibilní s HD2, když nainstaluji novou verzi 4.0, ta už bohužel nemá tu diakritiku nahoře a Interwrite od Sunnysoftu taky nefunguje... (a ještě ke všemu mi roz*** češtinu tak, že jsem musel použít hard reset...) Vím, že qwertz klávesnice už se tu řešila (unesl bych i qwerty, primárně mi jde o tu diakritiku), poctivě jsem téma pročetl a pokusil se aplikovat, ale tam uvedené návody nejsem schopen zprovoznit - nainstaluji požadovaný soubor, ale když přepnu klávesnici na tu českou qwertz, nic se nestane...

Díky za každou radu, pokusím se tu obtěžovat co nejméně... 8-)
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by Milan Pištělka »

Zkuste tuto klávesnici. Možná Vám vyhoví.
Drbo
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Drbo »

Bohužel, není to ono... Klávesnice je hezká, například "CTRL" je skvělé - to mi tedy také chybí... ale k diakritice se dostanu jen přes tlačítko CZ/EN. To je sice lepší, než držet písmenko a pak klouzat po znacích s diakritikou, ale já bych potřeboval mít ještě jednu řadu znaků nahoře a tam normálně písmenka jako na klávesnici... ěščřž a tak dále... Bohužel nikde na netu nevidím obrázek, ale našel jsem alespoň anglickou verzi SPB keyboard 3.1
Image
a v tom horním řádku, kde jsou čísla, byly znaky + ě š č ř ž ý á í é

-- doplnění předchozího příspěvku (pát kvě 14, 2010 2:52) --
Milan Pištělka wrote:Zkuste tuto klávesnici. Možná Vám vyhoví.
Ta FingerKeyboard mi nedává spát... vypadá skvěle... Když jsem psal předchozí příspěvek, neuvědomil jsem si možnosti dlouhého stlačení a přemapování kláves... Pokoušel jsem se namapovat si optimální rozhození diakritiky - tedy čistě tím způsobem, že jsem si vykopíroval nějaký skin a jen měnil písmenka... a napadlo mě, jestli by se v tom konfiguračním souboru nedala přidělat celá horní řádka tlačítek s diakritikou/čísly...

-- doplnění předchozího příspěvku (ned kvě 16, 2010 11:56) --

Tak ještě doplnění - samozřejmě to jde, je to geniální a už na tom pracuji... Kdyby pak byl zájem, hodím to sem...
Post Reply

Return to “HTC HD2”