Nabušený Meizu M9: Upřesnění specifikace a nový render

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

V polovině dubna zveřejnila společnost Meizu na svém diskuzním fóru rendery nového zařízení, které by se mělo na trhu objevit v průběhu srpna. Podle prvních obrázků to vypadalo, že půjde o docela přesnou kopii iPhonu s tím rozdílem, že uvnitř najdeme systém Android. V Meizu se ale s největší pravděpodobností zalekli možné žaloby ze strany Apple a tak design modelu M9 dost výrazně přepracovali. Společně s novým obrázkem konečně uvolnili i hardwarové parametry, které vypadají velice dobře.

obrázek

Meizu M9 - očekávaná specifikace
Rozměry: 59.5 mm x 113 mm x 11 milimetrů
Displej: dotykový, 3,6", rozlišení 720×480 px
Procesor: 1 GHz Samsung S5PC110
Paměť: 512 MB ROM/512 MB RAM + microSDHC karty (+ 8 GB paměť)
Operační systém: Android 2.1
Fotoaparát: 5MPx, automatické ostření, záznam videa
Konektivita: Bluetooth/Wi-Fi/GPS/ TV-out (HDMI 1.3)
Baterie: 1350 mAh Li-Ion

Výrobce dále informoval, že základní verze (bez sluchátek v balení a 8 GB interní paměti) bude stát 255 EUR (6600 Kč). Dražší varianta s 8 GB pamětí bude stát 290 EUR (zhruba 7 500 Kč).

Tip na bleskovku: Android portován na iPhone.

Zdroj: Phandroid
Pacik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: MDA Compact V

Post by Pacik »

No tak HW parametry sou dost dobrý, a ta cena je nádherná... Ale tohoto výrobce moc neznám, a bál bych se toho že bude nekvalitní dílenské zpracování, neodladěný systém, atp...
No uvidím až vyjde a budou nějaké recenze, ale pokud by byly ty HW specifikace pravdivé, a cena by byla taky takhle nízko asi bych ho koupil...

btw Budou používat celkem nestandartní rozlišení displeje, tak mně napadlo, pudou na tom aplikace? Co vím tak asi žádný Android toto rozlišení nemá a mají už 800x480 aj... Jde mi jen o to abych nekoupil telefon na kterej nenainstaluju ani jinej přehrávač hudby, protože nebude podporovat toto rozlišení...
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

rozliseni je upravene pro velikost displeje, ale spis bych se bal te baterky 1350mAh mi prijde docela dost malo, na takove HW parametry
martan1981
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SGS4

Post by martan1981 »

1350mAh je dost malo, ale 1500 v inych strojoch s podobnymi parametrami nie je tiez ktovie co. Vyrobcovia sa predbiehaju v tenkosti pristrojov a toto je vysledok. Pritom snad kazdy by radsej ozelel par mm navyse a mal 1800-2000mAh.
Co sa tyka rozlisenia, aplikacie sa budu musiet napisat na toto rozlisenie a kvoli jednemu pristroju to asi nikto nebude robit. Takze to bude tiez dost problem.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Hmm, nestandardní rozlišení, podivné rozvržení tlačítek, neznámá firma...
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

procesor je rovnaký ako u Samsung Galaxy S(Hummingbird), s tým rozlišením nebude až taký problem ako u Tatoo kde to bolo menej ako prvý štandard(320x480), ale je pravda, že budú vyzerať asi dosť nerpirodzene tie aplikácie
Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Nexus S

Post by Revin »

Rozliseni bude podle me na 100% HVGA - 320 x 480. V Cine nebo kde je ta firma uvadeji rozliseni v subpixelech, tzn. si to rozliseni na sirku vydelte trema. To potvrzuje i to, ze prvni cislo je vzdycky pocet pixelu na sirku a to by pak bylo opravdu zvlastni rozliseni :-)
Takze kompaktibilita bude v pohode. Jinak zajimave zarizeni a kdyz jsem cetl o podpore k jejich minulemu stroji... zajimave :-)
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Meizu alias Emgeton...
Myslim ze sa tu predavat bude.
web.pavlik
nováček
nováček

Post by web.pavlik »

Hoši mám Meizu M8. psal sem tu na smartmanii uživatelský pohled.. A dílenské zpracování ? Na jedničku .. To se může jít Iphone zahrabat .. u iphonu prach pod displejem zadní kryt dodřenej .. Odladěnost systému ? M8 se prodává už 2 roky a pořád se pracuje na nových a nových aktualizacích :) takže toho bych se nebál :)... S androidem to bude paráda :) ..
Pacik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: MDA Compact V

Post by Pacik »

Revin wrote:Rozliseni bude podle me na 100% HVGA - 320 x 480. V Cine nebo kde je ta firma uvadeji rozliseni v subpixelech, tzn. si to rozliseni na sirku vydelte trema. To potvrzuje i to, ze prvni cislo je vzdycky pocet pixelu na sirku a to by pak bylo opravdu zvlastni rozliseni :-)
Takze kompaktibilita bude v pohode. Jinak zajimave zarizeni a kdyz jsem cetl o podpore k jejich minulemu stroji... zajimave :-)
No tak pokud by to tak opravdu bylo, a tohle zařízení mělo 320x480 tak by to bylo celkem v pohodě... I když nechápu proč do poměrně dost silného stroje daj displej s tak malím rozlišením?
Jinak je pravda že by to chtělo větší baterii, ale pokud vydrží přehrávat 8 hodin hudbu + 20 minut hovoru a 10SMS jako můj Compact V (a ještě tak 20% baterie zbyde) tak to bude (aspoň mně) v pohodě stačit...

To web.pavlik:
Recenzi sem četl, a teď sem ještě koukal na pár článků na NETu a M8čka vypadá celkem dobře, a většinou jí dost chválí...
jech
nováček
nováček
Zařízení: General Mobile DSTL1

Post by jech »

Co všichní blbnete s tim rozlišenim? Mam dva androidí přístroje, jeden s rozlišenim 400x240 a druhý 800x480. Dobrý program se vždycky přizpůsobí danému rozlišení a funguje OK. To je jako kdybyste tvrdili, že se internetová stránka nevejde na nestandardní rozlišení monitoru. Jediný problém je s tím nízkým rozlišením, některé špatně udělané programy vylejzají mimo obrazovku, ale je to naprostý minimum.

P.S. Co to znamená kompaktibilní? To jako že to je kompaktní a kompatibilní zároveň?
MrQuick
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond

Post by MrQuick »

Na M9 jsem se po M8 opravdu těšil, už jen proto, že v Meizu jsou zřejmě jediní (mimo Apple) kdo pochopili, že na dotykově ovládaném přístroji, jehož dominantou je displej, nemá být tento posunutý nahoru, ani dolu, ale má být hezky uprostřed, aby to nevypadalo jako pěst na oko. Když ale prosáklo, že v tom nebude WM, nýbrž Android, jsem trochu na rozpacích. Proč jste z toho Androidu všichni takoví vodvařený?
javak810i
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung i9000 Galaxy S 16GB

Post by javak810i »

Třeba proto, že je lepší?? :lol:
Kidd
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Kidd »

WoW, tak tohle se mi hodně líbí a hodně se těšim. Za takovou cenu taková výbava? Stačí říct jedině: To chci!!!
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

pekna stylovka.
jech
nováček
nováček
Zařízení: General Mobile DSTL1

Post by jech »

MrQuick wrote:Proč jste z toho Androidu všichni takoví vodvařený?
Protože to je perfektní systém pro který je dostupná spousta aplikací (zdarma i placených). Samozřejmě ještě spousta aplikací není dotažených k dokonalosti a některé funkce chybí, ale situace se rapidně zlepšuje každý den.

Navíc Android 2.2 bude první mobilní OS s podporou Flashe, připravuje se Firefox pro Android, systém je velmi otevřený a modifikovatelný. Nelíbí se Ti systém kontaktů? Stáhni si jiného správce. Nelíbí se Ti aplikace pro psaní a čtení SMS? Stáhni si jinou. Veškeré součásti systému jsou vyměnitelné a existuje spousta alternativ zdarma.
MrQuick
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond

Post by MrQuick »

OK díky za odpověď. Já bych teda ten Android zkusil. Tak teď hlavně ať neposerou design. Kdyby to vypadalo jako na tom obrázku tak spokojenost. Přeju si jen, aby to bylo hranatý, placatý a diplej byl UPROSTŘED.
Post Reply

Return to “Operační systém Android”