Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět
Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od mp » pát bře 26, 2010 11:03

Mám pocit, že se tu ještě neobjevil pořádný a podrobný návod na instalaci nového OS do zařízení BlackBerry. Proto si dovolím umístit tady odkaz na specializované fórum ze Slovenska forum.berry.sk, které založil a spravuje člověk, kterého pod nickem Arrow79 spousta z nás zná a respektuje jako jakéhosi guru pro začínající i pokročilé uživatele BB. Na tomto odkazu najdete návody pro upgrade/ downgrade OS 4.6.x.xxx resp. OS 5.x.x.xxx: http://forum.berry.sk/viewforum.php?f=35" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to vyzkoušený postup, který lze použít obecně jako alternativu k "bezdrátové aktualizaci" přímo ze zařízení nebo k aktualizaci přes BB Desktop Managera. Je spolehlivý a má tu výhodu, že lze použít i pro stažené verze OS (případně beta verze), které ještě třeba nejsou oficiálně podporované tím kterým operátorem. Snad to pomůže i ostatním tak, jako to před časem pomohlo mně. Díky, Arrow79! :wink:

Uživatelský avatar
TheMelin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pon kvě 28, 2007 9:54
Zařízení: htc

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od TheMelin » ned bře 28, 2010 11:18

Děkuji, už mám nové forum v oblýbených, doufám že se tam objeví více lidí s Blackberry a vznikne pořádná komunita. Jinak upgrade už jsem dělal několikrát a není se čeho bát. Ze začátku jsem koukal, jak často vycházejí nové OS (beta). Myslel jsem že budu mít větší klid oproti PPC kde jsem flashoval každou chvíli ;-)

Uživatelský avatar
bobo.cz
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: ned bře 14, 2010 21:53
Zařízení: BlackBerry Bold 9000
Bydliště: Poděbrady
Kontaktovat uživatele:

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od bobo.cz » ned dub 11, 2010 21:37

To si beru osobně... :tlem:
Už nějakou dobu se snažím rozjet stránku na podporu BlackBerry v ČR a mám tam i různé návody, včetně Upgrade OS.
To slovenské forum je dobré, ale ten návod není úplný...některým lidem to takto aktualizovat nejde. :wink:

http://blackberryczech.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

cz_olAf
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř kvě 05, 2010 13:44
Zařízení: BB 9000

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od cz_olAf » stř kvě 05, 2010 13:56

Panove BB uz vlastnim nejakou chvili, doted jsem si vystacil s FW ktery jsem shanul na http://updateservice.t-mobile.net/black ... /folder.do" onclick="window.open(this.href);return false; . Rozhodl jsem se ale zkusit OS 5.x.x.x . Prosel jsem odkazy jak na CZ tak SK forum v tomhle postu, a myslim si ze jsem udelal vsechno jak je popsano. Stahl jsem soubor ktery se jmenuje 9000j_PBr5.0.0_rel661_PL5.2.0.33_A5.0.0.411_Bell_Mobility_Inc a spustil (nainstaloval) v adresari C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader prejmenoval soubor Vendor.xml . Kdyz spustim loader.exe nabizi mi to pouze BB Messenger, ICQ a Windows Live Messenger. BB je koupene u Tmobile za plnou cenu Nedotovane).

Dokazete nekdo poradit ?

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od mp » stř kvě 05, 2010 14:30

Nevím, jestli není problém ve verzi OS, který jsi si stáhl - je to zjevně verze pro americká Bell Mobility a taky mě trochu mate to písmeno "j", které v názvu souboru následuje po "9000" (nevím, co to znamená, ale já jsem spíš zaznamenal označení "alllang", což znamená vícejazyčné). Nejlepší by bylo stáhnout si OS oficiálně nabízený českým T-Mobilem, ale oni tam zjevně skončili u OS 4.6.... To je fakt divný, protože i ti bambulové z O2 nabízejí oficiálně ke stažení verzi 5.0.0.411 (http://www.cz.o2.com/techzona/koncova_z ... honeId=556" onclick="window.open(this.href);return false;).
Jinak ti ale mohu jen ještě jednou doporučit podívat se na tento odkaz: http://forum.berry.sk/viewtopic.php?f=35&t=29" onclick="window.open(this.href);return false; Tam najdeš nejen ověřený a velmi podrobný postup pro upgrade OS, tak i linky pro stažení méně oficiálních verzí

cz_olAf
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř kvě 05, 2010 13:44
Zařízení: BB 9000

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od cz_olAf » stř kvě 05, 2010 14:50

stahl jsem jeste jeden file tusim z odkazu na berry.sk jmenuje se 9000jAllLang_PBr5.0.0_rel1004_PL5.2.0.57_A5.0.0.592.exe to uz se mi v Application loaderu spustene v menu BB desktop manageru ukazuje ale nemuzu ho "nahrat" pac je u nej *. * = Only active BB service subscribers are entitled to install this BB device software upgrade. Mam zkusit ten FW z O2 ? To asi ne nebo jo ?

Jen doplnim moje BB vyuziva jak BIS tak BES pojede mi pak i BES ze jo ?

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od mp » stř kvě 05, 2010 15:07

Zkus to, podle mě by to mělo fungovat bez problémů. Jinak mám pocit, že tvrdohlavě odmítáš postupovat podle návodu, který jsem tu už 2x doporučil
To "jak BIS tak BES" moc nechápu. Vždycky jsem myslel, že máš buď to nebo to. Jinak já jsem tento OS od O2 využíval s BIS.

cz_olAf
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř kvě 05, 2010 13:44
Zařízení: BB 9000

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od cz_olAf » stř kvě 05, 2010 15:09

neodmitam prosel jsem to a jestli myslis ten crackmen 3.4 tak to je zase dalsi forum na registraci abych to mohl stahnout

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od mp » stř kvě 05, 2010 15:12

Ne, myslím tento návod: http://forum.berry.sk/viewtopic.php?f=35&t=29" onclick="window.open(this.href);return false; V něm se BBDM vůbec nespouští
Ještě mě napadá, co ti nabídne telefon, když zkusíš "bezdrátovou aktualizaci" přímo z něj (možnosti - možnosti upřesnění - bezdrátová aktualizace)?

cz_olAf
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř kvě 05, 2010 13:44
Zařízení: BB 9000

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od cz_olAf » stř kvě 05, 2010 15:17

nespusti, zkousim spoustet primo loader.exe ale ten mi ukaze jen to ICQ,MSN a BB messenger. Proto pak spoustim loader pres BBDM mmnt vlozim obrazek. Bezdratova aktualizace rika, nejsou k dispozici zadne aktualizace

Obrázek

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od mp » stř kvě 12, 2010 11:46

Fakt nevím, jak ti poradit, když nesedím u tvého počítače. Ale mohu jen obecně proklamovat, že každý návod by se měl číst detailně a dodržovat všechny kroky. V tomto případě je např. důležité, abys měl v PC nainstalovaný vždy jen jeden (!) OS, tzn. všechny starší, původní, nevyhovující...verze musíš odinstalovat. Taky by se před spuštěním Loader.exe měl vymazat soubor "vendor.xml", jinak to prostě nechodí.

cz_olAf
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř kvě 05, 2010 13:44
Zařízení: BB 9000

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od cz_olAf » úte kvě 18, 2010 6:44

tak na konec byl na vine asi OS meho PC, nebo mozna fakt ze je ve Windows domene. Pac jsem to doposud zkousel na w7x86 Enterprise a ani tuk. Doma na W7x64 mnohem starsiho data instalace na prvni tuk, ale ten uvodni start BB byl az strasidelne dlouhej, uz jsem si skoro rikal ze budu muset asi nalejt jinej nakonec ne a mam 5.0.0.681

Uživatelský avatar
bobo.cz
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: ned bře 14, 2010 21:53
Zařízení: BlackBerry Bold 9000
Bydliště: Poděbrady
Kontaktovat uživatele:

Návod na upgrade OS pro zařízení BlackBerry

Příspěvek od bobo.cz » pát čer 04, 2010 20:23

Tak me napada, kdyz vidim ten Tvuj screenshot a v tom asi 4 soubory VENDOR. Kolik verzi OS mas nainstalovancyh v PC??? Musi tam byt totiz pokazde pouze JEDNA verze, ta kterou chces dat do telefonu. Podle toho screenu to vypada, ze jich tam mas vic. Co???

Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti