HTC Desire - obecná diskuse

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by janiss »

Zaujimalo by ma:
1.ako sa na desire pisu smsky na qwerty klavesnici pretoze na hd2 aj ked ma velky display sa pisu zle sami preklep koli tomu uvazujem o desire.
2.Aka je kvalita reproduktoruna na Hd2 tiez nieje najlepsi reproduktor tak ma zaujima ako je na tom desire citam ze ako xperia x1 ktora mala asi najhorsi reprak zo vsetkych fonov cize ma zaujima ako hraje desire ci aspon tak ako hd2 alebo este horsie.
3.vsimol som si ze sa video neda kamerovat spolu s led svietidlom je to pravda neda sa zapnut pri nahravani videa ledka?
4.Nema telefon nejake zaseky napr. som na webe a chcem hned nieco odfotit kliknem ze fotit a dlho ostri ako napr na hd2 alebo fotak ide ako keby nic nebezalo.Taktiez ked som fotim na hd2 a dojde akurat sms tak prestane ostrit a foto je rozmazane.Tak myslim celkovo ci je jedna app od druhej zavysla.Pretoze na Hd2 to je dost naprd ked bezi neico co vytazuje procak.
5.multitasking ako je to v desire dokazem byt online na skype a napr. surfovat na webe a ked mi dojde sprava na skype tak mi to klikne?Alebo sa musim znova prihlasovat a kontrolovat ci tam nieco mam alebo nie lebo soms a docital ze to nema multitasking ale iba posledne spustene app.
6.App sa daju instalovat iba do internej pamete mal uz niekto problem ze mal vela app a nemal pamet?Nerad by som sa neskor rozhodoval co mam odinstalovat.Kolko ma priblizne jedna app akonapr skype a ked ma nejaka velka hra 80mb tak co s tym ved by sa tam ani nevmestilo alebo sa to ulozi nejak inac?Napr instalacka na internu zvysok na kartu?
7.Daju sa vytvarat zlozky?Napr ze budem mat vsetky hry v jednej zlozke?
8.Ked fotite nejaky pohyblivy objekt rozmaze to fotku alebo to pekne cvakne ako starsie SonyEricssony?
To su zatial vsetky moje otazky budem rad ked mi niekto odpovie uz par dni mam dilemu ci brat desire alebo pockat na iny android dlhu dobu kym nieco poriadne vyjde ale zatial sa neukazuje ziadna moznost iba desire a tie otazky dost suvisia s mojim rozhodovanim mam HD2 tri mesiace je to krasny stroj aj WM je v pohode lepsie ako symbian co som doteraz stale kupoval.Android mi pride ako naj system pre fon.Dakujem za odpovede..
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

1. nastojano špatně, naležato se píšou sms perfektně.
2. reproduktor je podle mě slabina. Hlavně při hlasitým odposlechu jdou slyšel šílený výšky.
4.s foťákem nemám absolutně žádný problém a to už mám víc jak 100 fotek.
5. záleží na programu. Já třeba na msn a icq používám ebuddy a ten má ikonu v liště pořád. No a když dojde zpráva tak to pípně,ikona se zabarví a mě stačí stáhnout lištu a kliknout na ikonu. Multitasking to má a funguje perfektně, opravdu ale záleží na danné aplikaci a jestli ji zavřeš nebo stiskem domečku skočís na homescreen. Pro příklad: čtu v ireadru a dojde mi sms, stáhnu lištu a klidnu na ikonu zprávy, přečtu si zprávu a pomocí šipky zpět zavřu zprávy a objeví se mi zpátky ireader.
6. díky tomu že je root jdou instalovat aplikace i na kartu. Ještě munilý týden ale root nebyl a neznám nikoho komu by došla paměť. Já sám mám asi 20 programů a naprosto bez problémů.
7. je to trochu krkolomné ale tak nějak to jde. Z principu jsou v seznamu všechny programy a řazené podle abecedy. Na ploše jde vytvořit nová složka kde si můžeš naházet různé programy. V praxi to vypadá tak že si na ploše vytvoříš složku kde si popřetahuješ nějaké programy. Poté při kliknutí na složku ti vyskočí průhledný okno kde se ti zobrazí ikonu vložených programů. Ovšem zatím jsem nenašel jiný způsob jak tam ty ikonu dostat než si vytvořit onu složku na ploše, vedle ní si hodit ikonu programu a poté ji přetáhnout do složky. Tím ikona zmizí z plochy a je v složce. Takže to jde jen po jedné.
8. jak kdy. Jednou sem fotil předávání dárků na narozeninách a každá fotka rozmazaná. Druhý den sem fotil když jsme šli s klukama do hospody a každá fotka byla ostrá. Na důvod proč to tak bylo sem nedošel.
Podle mě je android jasná volba, WM nemá žádnou budoucnost z pohledu otevřenosti a modifikovatelnosti. Symbian taky moc ne. iPhone už vůbec ne. A Desire je momentálně s Nexusem nejlepší zařízení s Androidem.
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by janiss »

tick velmi pekne dakujem za odpovede a kludne sa mozu vyjadrit aj iny napr k pisaniu sms a reproduktoru budem len rad a este jedna otazka mi lame hlavu da sa natacat video zo spustenou prisvetlovacou diodov?
Inac ten repoduktor ma stve niekedy pocuvam hudbu cez hlasity reproduktor a na htc hd2 to nieje boch vie co ale staci ale ked na desire je este horsi tak si to neviem predstavit.Ak ma reproduktor ako xperia x1 tak desire u mna skoncil :-(
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

multitasking tu byl již mnohokrát rozebíraný, když budeš hledat najdeš o něm vše. Jinak ja používam na Skype program Fring a funguje velmi dobře. Vždy mi hodí do oznámení novou zprávu.

k fotáku bych asi doplnil, že rozmázání dost záleží od toho v jakých světelných podmínkách fotíš. V horším světle pohybující se předmety v případě HTC vyfotíš jen obtižně.
k pameti dodám, že sice se aplikace ukládaji do zařízení jenom, ale třeba u naročnejsích her se např. 8mb nainstaluje do zařízení a hra si dalsích 30mb stáhne, ale uloží už na kartu, takže s pamětí to neni tak špatný. Nehledě na to, že nová verze Androidu 2.2 bude už v základu podporovat instalace na kartu.. do té doby to ja osobně s touhle pamětí vydržím :)
jak psal kolega můžeš použít ROOT (chápej jako odblokování tel.) ale tím ztrácíš záruku a protože ješte není UNROOT, aby jsi zametl stopy, kdyby jsi nesl zařízení do servisu, tak se to podle mě nevyplatí.

jestli chces poslouchat hudbu z repreáku, tak se musíš podívat po zařízení se stereo repro. Jinak to nemá smysl. Mám na stole srovnáni stereo Blackberry Bold a mono HTC desire a je to sakra rozdíl...
video nejde natacet s diodou
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

HTC Desire: všeobecné a specifické dotazy

Post by Jiří Hrma »

Přátelé, chtěl bych vás požádat - pokud máte k HTC Desire nějaký "více specifický" problém, který se přímo týká nějakého tématu (fotoaparát, GPS, výdrž...), založte k němu téma nové (některá už tady téma založené mají) a tuhle diskuzi ponechejte spíše pro dotazy všeobecné, ať není všechno namíchané v jednom tématu dohromady. Ulehčíte nám tím práci při promazávání offtopic příspěvků a jiným uživatelům to zase usnadní orientaci, protože nebudou muset pročítat X stránkové téma. Díky moc.
janiss
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by janiss »

neoplex dik za odpovede.Ja len tolko ze nepocuvam hudbu casto len niekedy mozno dvakrat do mesiaca na fone.Mal som samsung a nokiu zo stereom vedel som ze hd2 ma horsi reproduktor ale az tak zle to nieje a ze nema stero mi uz vobec nevadi ale ak je na desire este horsi reprak to by mi asi vadilo a hlavne ked je taky ako na xperii x1 tam to hralo potichu a rezenovalo to tam velmi zvuk bol strasne nekvalitny nehladam v telefone basy paci sa mi ked fon hraje vysky ale kvalitne nie nejak moc skreslene tak len tolko k tomu repraku.Keby som tak mal moznost si to niekde vyskusat ale tuna na vychode mam asi prvy najlepsie fony :-D a ostatny skusaju na mne :-D
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: IP4 16GB

Post by fido_cz »

@reproduktor: Na Desire je horsi nez na HD2. Obas pres nej posloucham napr. videa z youtube a je to na hrane. Neni tak hrozny jako na X1, ale je to nejvetsi slabina Desire.

@pamet: To ukladani je nedoresene, ale problem s tim nemam. Mam nainstalovano vse co potrebuji + par her a mam jeste volno pres 50MB. Pro ilustraci velikost nekterych aplikaci:
Astro (file manager): 2MB
IM+: 400kB
OperaMini: 600kB
Shazam: 300kB
XiiaLive (net radio): 1200kB
Widgety: Battery indicator 500kB, data counter 90kB, calendar 350kB
Hry: Air Control 2MB, Jewels 1200kB
Takze s mistem se da v poho vystacit.
xcookx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia e51,Samsung s5230,HTC Desire

Post by xcookx »

Ja mam treba problem s pameti,takova navigace sebere 10mb spameti mam volneuz jen 15mb a obcas mi to hodi hlasku malo pameti.Uz aby tu byl android 2.2.Reproduktor je v pohode neni to nejhorsi.
Sem tam se mi stane ze i kdyz zmacknu mezernik tak neudela mezeru,stava se vam to taky?
Po 2 tydnech jsem spokojen zadny problem jen ta vydrz by mohla byt vyssi a klavesnice qwertz.
Fotak foti dobre zadny problem jsem nezpozoroval.
Vsiml jsem si od te doby co mam desire skoro nezapinam notas :-)
martian
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by martian »

Dá se nějakým způsobem nastavit, aby mě elefon upozornil na narozeniny někoho z mého seznamu? U kontaktů mám vyplněny narozeniny, když si projíždím seznam, tak u oslavence svítí upozornění na událost... ale já bych chtěla, aby mě na to telefon upozornil jako na událost v kalendáři, jeslti mi rozumíte... Projíždět denně telefonní seznam, jestli náhodou někdo nemá narozeniny, mi přijde dost nepraktické...
jakub.prouza
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S6

Post by jakub.prouza »

Mám dotaz k aplikaci počasí. U HD2 bylo, že se mi stahovaly názvy i těch nejmenších vesniček a na Desire mám pořád jenom napsáno aktuální poloha a z ČR mi to ve vyhledavačí najde jenom Prahu. Je na tohle nějakej trik nebo hold to tu chybí?
elka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2

Post by elka »

V Google Calendar si najdi veřejný kalendář "narozeniny a události kontaktu"
martian
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by martian »

budu znít jako totální lama, ale můžeš mi, prosím, poradit jak na to? s googlem jsem kamarád cca tejden, co mám desire :)
elka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2

Post by elka »

V pohodě :-) Takže spustíš Google Calendar, vpravo nahoře máš Nastavení (nebo Settings, podle nastavení jazyka). Dále zvolíš záložku Kalendáře, odkaz Procházet zajímavé kalendáře, tam záložku Další a tam najdeš Narozeniny a události v kontaktu. Dáš přihlásit se, synchronizuješ Desire a v nastavení kalendáře tnhle kalendář přidáš k synchronizaci.
Kvetakomil
nováček
nováček
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by Kvetakomil »

jakub.prouza wrote:Mám dotaz k aplikaci počasí. U HD2 bylo, že se mi stahovaly názvy i těch nejmenších vesniček a na Desire mám pořád jenom napsáno aktuální poloha a z ČR mi to ve vyhledavačí najde jenom Prahu. Je na tohle nějakej trik nebo hold to tu chybí?
Pise mi to u pocasi mestske casti, takze u me v poho.
jakub.prouza
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S6

Post by jakub.prouza »

Tak to já když si vlezu do nastavení tý aplikace počasí tak si tám můžu zvolit Aktuální poloha, nebo těch několik předvolenejch měst a nebo pak přídat, no a tam mi to najde jenom tu Prahu

//Edit by Bigis: Necituj předchozí příspěvky
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire

Post by mKabel »

no k tomu počasí, když jsem v práci tak mi Desire píše Město Děčín i část města Podmokly a když jsem doma - o cca 50m dál, tak už jen děčín, někdy jen čr, tak asi tak... Třeba zadat si manuálně Děčín nejde, je to moc malé město...
NeoPlex
smartstar
smartstar

Post by NeoPlex »

ten název místa se podle mě přirazuje podle vysílače otázka je jestli krom názvu to reálně přiřadí tomu místu i odpovídající předpověd :)
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire

Post by mKabel »

asi těžko... ta předpověď bude asi podle krajů a jen to třeba napíše navíc i místo kde se člověk zrovna nachází... Protože pochybuju, že je tam tak podrovná předpověď pro všechna česká města 8-)
xcookx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia e51,Samsung s5230,HTC Desire

Post by xcookx »

Mate nejaky tip na online ceske radia napr. helax,kiss atd???
NeoPlex
smartstar
smartstar

Post by NeoPlex »

to místo co ti to píše na hodinách od HTC je nezávislé od nastavení počasí.. když si vypneš úplně datové přenosy, tak pořád uvidíš, že ti to píše kde jsi. Řídí se to podle vysílače, jako to dělaly třeba staré tel. kde pod logem operátora měly napsáno např. v jaké vesnici jsi. Ted je otázka pro kolik míst mají pro ČR doopravdy předpověd... ručně jde v programu počasí vyhledat asi 5 míst v republice...
Post Reply

Return to “HTC Desire”