Video: S Microsoftem o Windows Phone 7
Během včerejšího dne jsem měl možnost se setkat s lidmi z mobilní divize Microsoftu v České republice. Řeč byla především o Windows Phone 7, i když žádné důležité otázky (multitasking, přístup do systému souborů...) nemohly být kvůli informačnímu embargu zodpovězeny, ale podle slov Reného Keyzlara bude Microsoft další novinky postupně uvolňovat v následujících měsících a prý se je opravdu na co těšit. Filip Kůžel z MobilMania.cz Reného před kamerou alespoň krátce vyzpovídal a sestřih z rozhovoru si můžete prohlédnout v přiloženém videu. Na řadu jsem později přišel také já, takže si v sobotu nezapomeňte na MobilMania.cz naladit nový díl "Týdne mobilně", kde bude o WP7 také řeč.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NJTHM9f5NKc[/youtube]
Zdroj: MobilMania.cz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NJTHM9f5NKc[/youtube]
Zdroj: MobilMania.cz
Video: s Microsoftem o Windows Phone 7
Jsem rád, že 6.5 bude pokračovat ... a budu rád, když WP 7 zmizí stejně rychle, jako zmizela ze stolních PC Vista ...
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
Tak Windows Phone je určen pro jinou cílovou skupinu než Windows Mobile a Microsoft Kin taktéž pro jinou (tipuju předškolní děti). Je také otázka, zda WM nesklouzne po uvedení WP do hlubokého HW low-endu. O tvrzení, že byl WP po představení bezvýhradně kladně přijat by se také dalo s úspěchem pochybovat.
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
To jsou zase ty statistiky, aneb vedecky podlozene naproste lzielcrys wrote:O tvrzení, že byl WP po představení bezvýhradně kladně přijat by se také dalo s úspěchem pochybovat.
Absolutně podlízavý rozhovor, tomu říkáte IT či mobilní žurnalistika? ..phe!!! ..co takhle položit otázky natvrdo a konfrontovat pána otázkami na tělo týkajcími se OBROVSKÉ VLNY NEVOLE VŮČI WP7?! ..rýpnutí si do chaotického marketingu MS atd...
PS: Sektrurek má absolutní pravdu! :o) ...WP7 code name Vista v mobilu :-P
PS: Sektrurek má absolutní pravdu! :o) ...WP7 code name Vista v mobilu :-P
Dejw: Takového otázky "na tělo" o WP7 by bylo naprosto zbytečné pokládat, lidé z Microsoftu se k ním teď prostě nesmí a nemohou vyjadřovat i kdyby chtěli sebevíce, platí na to velice přísné informační embargo a i kdyby Filip pokládal "otázky na tvrdo", odpovědi by na všechno byly, že to zkrátka "nyní ještě nelze komentovat". Pro rozhovor zde platí nějaká pravidla a dodržování určitých zásad, tak to prostě bylo, je a bude a neboj se, že jakmile bude mít Microsoft jasno v dalších věcech o WP7, tak že by to nepustil ven. Jen si zatím musíme počkat, protože nyní to ještě nejde.
- bkf1
- smartmaniak

To SEKTUREK & DEJW:
Ja jsem to tak videl ze zacatku, ze proste WP7 bude neco jako Vista na PC (MS to zjevne nestacilo a potrebuje sam sebe jeste vyskolit) a dalsi system se snad uz vyda jedinou spravnou cestou, ktera me napada tj. komplexni OS jednoduseji ovladatelny.
To JIRKA:
Rekl bych ze i takovy Hulan, ktery ma tusim i neco blizsiho s MS (neco jako zamestnanec), i kdyz vi, ze je neco zhnileho v resenich MS, tak stejne ma usmev od ucha k uchu a z pesti mu stale trci palec, na kterem je pripnuta velka cedule "MS je nejlepsi, nejuzasnejsi, proste buh... amen!"
Ja jsem to tak videl ze zacatku, ze proste WP7 bude neco jako Vista na PC (MS to zjevne nestacilo a potrebuje sam sebe jeste vyskolit) a dalsi system se snad uz vyda jedinou spravnou cestou, ktera me napada tj. komplexni OS jednoduseji ovladatelny.
To JIRKA:
Rekl bych ze i takovy Hulan, ktery ma tusim i neco blizsiho s MS (neco jako zamestnanec), i kdyz vi, ze je neco zhnileho v resenich MS, tak stejne ma usmev od ucha k uchu a z pesti mu stale trci palec, na kterem je pripnuta velka cedule "MS je nejlepsi, nejuzasnejsi, proste buh... amen!"
Ty si s WP 7 už pracoval?Sekturek wrote:Jsem rád, že 6.5 bude pokračovat ... a budu rád, když WP 7 zmizí stejně rychle, jako zmizela ze stolních PC Vista ...
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Miluji názory lidí na OS, jenž s ním absolutně nepracovali, a když tak maximálně 5 minut. Mluvím jak k WP7, tak k VistámSekturek wrote:Jsem rád, že 6.5 bude pokračovat ... a budu rád, když WP 7 zmizí stejně rychle, jako zmizela ze stolních PC Vista ...
EDIT: IkE: týden jsem se doma trápil s Airem, na základce jsme měli jednoho iMaca, poté tu jsou moje zkušenosti s instalací tohoto systému na PC s AMD kdy se to povede jednom jednou z 24 pokusů...
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
tslany: No, hele ty si vždykcy něco najdeš, sice souhlasím, že Vista nebyl o nic horší systém, než 7. Na druhou stranu - mám doma na PC 7 od prvního finální vydání, pracují s ním minimálně obden (spíš denně) a chystám se na zpětný přechod k XP. Nevím, jestli je to zvykem, ale nemám 7 rád. U XP jsem měl možná větší problémy k řešení, ale bylo jich méně, na 7 je spousta drobností.
Jinak rozhovor o ničem neznámém... Alespoň vám tady všem řekl, že jsou zameření na jinou skupinu, tudíž ztrácíte(-me) systém WM v nynější podobě a není možné nadávat na WP7.
// Btw mám pocit, že úplně stejně ty kritizuješ Mac OS, taky jsi s ním pracoval max 5 minut. Windows bez znalostí a vyladění je obecně hrozný systém (čímž musím pochválit 7, zjednodušení může pomoci)
Jinak rozhovor o ničem neznámém... Alespoň vám tady všem řekl, že jsou zameření na jinou skupinu, tudíž ztrácíte(-me) systém WM v nynější podobě a není možné nadávat na WP7.
// Btw mám pocit, že úplně stejně ty kritizuješ Mac OS, taky jsi s ním pracoval max 5 minut. Windows bez znalostí a vyladění je obecně hrozný systém (čímž musím pochválit 7, zjednodušení může pomoci)
Jirko, k tej narazke od dejwa: On ma ale trosku pravdu. Nikde nieje napisane ze nemozete ztazit pracu(zivot oblastnym managerom.
Proste si tiez myslim,ze sa dalo do nich rypnut a pokladat otazky na tvrdo. A pokial by vas vopred upozornovali na nejake pravidla,tak sa da jednoducho cele stretnutie odignorovat a napisat o tom clanok. Takto by to malo v kapitalizme fungovat
ps: nech ma nikto nechyta za to slovicko kapitalizmus:'
Proste si tiez myslim,ze sa dalo do nich rypnut a pokladat otazky na tvrdo. A pokial by vas vopred upozornovali na nejake pravidla,tak sa da jednoducho cele stretnutie odignorovat a napisat o tom clanok. Takto by to malo v kapitalizme fungovat
ps: nech ma nikto nechyta za to slovicko kapitalizmus:'
- bkf1
- smartmaniak

To IKE:
Mno se Sedmickama uz nejakou dobu pracuji a od Vist je to dost posun a clovek si muze zvyknout (narozdil od tech Vist ktery uz nikdy nechci videt). Kazdopadne Sedmicky podobne jako Visty kladou cloveku hodne prekazek (nejen v prehlednosti) a spousta reseni veci je nutne si najit na netu, ale da se to zvladnout, kdyz tomu clovek venuje aspon nejaky ten den INTENZIVNIHO hledani na netu. Ale jinak chapu tvuj prechod zpet na XP... z meho pohledu jsou proste MNOHEM prehlednejsi a v podstate dovoluji uzivateli pracovat bez prekazek (i kdyz treba v nekterych pripadech ne moc rychle viz graficke programy od Adobe 32bit VS 64bit - tam je rozdil i v rychlosti startu programu NAPROSTO PROPASTNY i kdyz je HW vybaveni stejne) a bez zbytecnych otazek (pravda diky tomu si mnoho mene zkusenych uzivatelu takhle system muze vlastni neznalosti dosti zpomalit nebo dokonce zhroutit). BTW MacOS vylozene nesnasim a po roce prace na nem uz NIKDY nechci prozivat to utrpeni - pro uzivatele typu "staci mi otevrene jen jedno okno" to je urcite fajn system, ale pro me rozhodne ne. To uz radsi ty Sedmicky
Mno se Sedmickama uz nejakou dobu pracuji a od Vist je to dost posun a clovek si muze zvyknout (narozdil od tech Vist ktery uz nikdy nechci videt). Kazdopadne Sedmicky podobne jako Visty kladou cloveku hodne prekazek (nejen v prehlednosti) a spousta reseni veci je nutne si najit na netu, ale da se to zvladnout, kdyz tomu clovek venuje aspon nejaky ten den INTENZIVNIHO hledani na netu. Ale jinak chapu tvuj prechod zpet na XP... z meho pohledu jsou proste MNOHEM prehlednejsi a v podstate dovoluji uzivateli pracovat bez prekazek (i kdyz treba v nekterych pripadech ne moc rychle viz graficke programy od Adobe 32bit VS 64bit - tam je rozdil i v rychlosti startu programu NAPROSTO PROPASTNY i kdyz je HW vybaveni stejne) a bez zbytecnych otazek (pravda diky tomu si mnoho mene zkusenych uzivatelu takhle system muze vlastni neznalosti dosti zpomalit nebo dokonce zhroutit). BTW MacOS vylozene nesnasim a po roce prace na nem uz NIKDY nechci prozivat to utrpeni - pro uzivatele typu "staci mi otevrene jen jedno okno" to je urcite fajn system, ale pro me rozhodne ne. To uz radsi ty Sedmicky
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Ano, rozdíl u Adobe aplikací mohu potvrdit. Ale můžu uvést dost příkladů jiných programů, které na 7 sotva spustím a často padou (starší programy, které nemají nové ekvivalenty, především pro práci s mikroprocesory apod). Jinak souhlasím se vším
Ale dokážu pochopit, že když někdo bude používat jen Visty/7, tak není absolutně problém, vyladí si je taky a nemusí dělat žádné problémy. Já jsem nucený (a chci) používat na různých strojích i 2000 a XP. Včetně mého ntb, které používám nejčastěji.
Mě Mac OS nevadí, jde o to, změnit komplet svůj přístup. Měl jsem k němu přístup poměrně dlouho (přes 3 roky) a dostkrát jsem na něm pracoval. Tenhle systém je ideální pro tři skupiny - konzumní uživatele, konzumní umělce (grafika, video; snad 95% mých webdesignerů pracuje na macu) a geeky
Protože prvním dvěma vyhovuje jednoduchost a intuitivnost systému, v podstatě tam není co zkazit. A geek to tak překope, že to je k nepoznání, BSD jádro se nezapře a jdou tam dělat zajímavý věci. (a jsem totálně OT, tak končím :D )
Mě Mac OS nevadí, jde o to, změnit komplet svůj přístup. Měl jsem k němu přístup poměrně dlouho (přes 3 roky) a dostkrát jsem na něm pracoval. Tenhle systém je ideální pro tři skupiny - konzumní uživatele, konzumní umělce (grafika, video; snad 95% mých webdesignerů pracuje na macu) a geeky
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Dost mě pobavila fráze: "První reakce jak vás novinářů, tak laické veřejnosti jsou pozitivní...".
Absolutně chápu informační embargo a ani si nedokážu představit, co užitečného bychom se dozvěděli, kdyby se Filip ptal narovinu na vlnu nevole, ale tahle mediální mystifikace ze strany MS je docela legrační.
Absolutně chápu informační embargo a ani si nedokážu představit, co užitečného bychom se dozvěděli, kdyby se Filip ptal narovinu na vlnu nevole, ale tahle mediální mystifikace ze strany MS je docela legrační.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Horší možnost je, že tomu tak nějak sami věří...