Informace: Článek původně vyšel na spřáteleném serveru iPhoneTips.cz.
Ovládací prvky můžete vidět na screenshotu či v přiloženém videu. K dispozici je klasický pohybový kurzor, tlačítko pro zrychlení, střelu a přihrávku. Grafika hry je solidní, zvuky také. První, čeho si ale povšimnete, je absence komentátora. Myslím, že například u X2 Footballu vytvářel komentář dobrou atmosféru zápasu, která u tohohle kousku trochu pokulhává. Diváci během zápasu nijak neskandují, pouze při úvodním vstupu na led nebo po gólu, což je ale podle mě trochu málo.

Samotná hratelnost je dobrá; hra je svižná, klade důraz hlavně na kombinace (to také díky absenci nějakých kliček, ale ty můžete „tvořit“ pomocí pohybového kurzoru v kombinaci se zrychlením a zpomalením hráče). Dalším menším problémem jsou brankáři, občas jsou totiž trochu tupí. Stává se, že jen tak lehce vystřelíte a brankář svou minelou, kdy jen tak kouká a mávne hokejkou, propustí vaše lehké nadhození, čili gól nevypadá nijak závratně a vy z něj nemáte takovou radost. Všechny zápasy se hrají na tom samém univerzálním stadionu, takže obměnou pro vás jsou zatím jen dresy a lehké rozdíly mezi týmy (existují zde statistiky podle hodnocení pomocí hvězdiček).
Dalším módem, který stojí za to zmínit, jsou nájezdy. Vyřešeny jsou klasicky, vy jako hráč absolvujete normální nájezd a jako brankář máte za úkol v minihře kliknout na puk v jedné z několika oblastí na brance (podobně jsou také vyřešeny buly).

Samozřejmě nechybí možnost hraní turnaje, postupuje se dál až do finále kde vyhrajete jednu z medailí. Všechny vaše úspěchy a medaile se ukládají do sekce Achievements. Bohužel zatím také chybí jakýkoliv náznak multiplayeru, ať už přes Bluetooth, Wi-Fi nebo internet. Autoři již ale slibují update, po kterém se podle všeho změní i cena hry; jen je otázka, co všechno bude obsahovat.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6a0IZvOR9DQ[/youtube]
Po celou recenzi to vypadalo, že hru hlavně kritizuji, ale všechny tyto neduhy se podle mě dají napravit v očekávaném updatu a samotná hra mě chytla na relativně dlouhou dobu už jen kvůli tomu, že zatím není žádná velká konkurence a na podobný titul se čekalo celkem dlouho. Myslím, že cena není nijak závratná a za vyzkoušení Hockey Nations 2010 stojí.
Hockey Nations 2010

Cena: 2,99 €
Velikost: 34.2 MB