Prehodenie Kontaktov z Telefonu na Google kontakty
-
CSCicus
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Hľadal som najlepši postup ako prehodiť kontakty z telefónu na vaše google konto. Čísla do telefonu dostanete lachko cez HTC sync ale čísla sa potom nastavia ako telefóne. Tie sa ale potom nesynchronizujú z google účtom čiže dochadzaťe o možnosť spravy priamo na nete, zálohu na nete a možnosť priameho použitia na nete (napríklad keď chcete niekomu poslať mail a maťe ho v kontaktoch v tel ale tel nemáte pri sebe. Všetky čísla maté v google kontaktoch)
Našiel som jeden postup ktorý funguje (samozrejme odporúčam mať vždy zálohu všetkých kontaktov nikdy neviete čo sa može pokaziť
lidé > Menu > import/export > export na kartu sd (a určíte ktorý zoznam chcete exportovať v našom prípade Telefon)
potom
lide > menu > import /export > import z karty sd > označte google
Hotovo
Našiel som jeden postup ktorý funguje (samozrejme odporúčam mať vždy zálohu všetkých kontaktov nikdy neviete čo sa može pokaziť
lidé > Menu > import/export > export na kartu sd (a určíte ktorý zoznam chcete exportovať v našom prípade Telefon)
potom
lide > menu > import /export > import z karty sd > označte google
Hotovo
Last edited by Luboš Klicpouch on Wed Apr 28, 2010 11:31, edited 2 times in total.
Reason: //Ještě bych upřesnil, že takto to funguje i s kontakty, které jsou na SIM kartě. Díky za návod.
Reason: //Ještě bych upřesnil, že takto to funguje i s kontakty, které jsou na SIM kartě. Díky za návod.
-
jozinzbazin
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire
To je vskutku bezva návod. Hezky jsem to tam z founu poslal, jen mám problém, kde ty kontakty najít
Mám účet na gmailu a tam mám v kolonce Kontakty jen 2
Jsem z toho fakt jelen. Nebo musím mít jiný účet?
JZB
EDIT: Tak jsem otevřel Gmail a naimportoval soubor vCard z PC. Vše proběhlo OK. Kontakty tam jsou. Ale kam jsem poslal ty předchozí? A teď nevím, jestli se mi to bude automaticky synchronizovat.
JZB
EDIT: Tak jsem otevřel Gmail a naimportoval soubor vCard z PC. Vše proběhlo OK. Kontakty tam jsou. Ale kam jsem poslal ty předchozí? A teď nevím, jestli se mi to bude automaticky synchronizovat.
-
CSCicus
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
A potom co si ich nahral do telefonu ako google kotakty dal si synchronizaciu z goooglom ?
A určite to bude fungovať. Funguje to mne aj u kolegu
A určite to bude fungovať. Funguje to mne aj u kolegu
-
jozinzbazin
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire
Jo, dal jsem v telefonu: menu-účty a synchronizace-google-synchronizace služby Kontakty a hodilo to chybu: nastaly potíže se synchronizací. Služba bude brzy obnovena. No tak nevím, kde dělám chybu.
JZB
JZB
-
xcookx
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia e51,Samsung s5230,HTC Desire
mam mensi problem jak edituji kontakt ktery mam spojeny FB?Jak ho odpojim mam cislo spravne ve formatu 773778788 a muzu editovat nabudne bud google nebo cislo v tlf ale jak spojim s FB tak se mi zmeni na 42 0773778788 a nejde volat a ani ho nemuzu zmenit pokud je spojeno ale jak ho rozpojim mam ho zas 2x v seznamu.Jsem z toho jelen.
Perfektní funguje ... moc díky tohle jsem přesně hledal ....
Měla bych dotaz k importu/exportu kontaktů:
1) když dám v Lidé exportovat kontakty na kartu, tak se ptá, jestli může zapsat soubor sdcard/google..... (už nevim co, ale koncovka určo neni vCard ani CSV) - může
2) pak vymažu kontakty na googlu
3) chci obnovit - importovat z karty sd, tak hlásí, že nemůže najít žádný soubor vCard
Nevíte, co se stalo? To jako ukládá v jiném souboru než exportuje? Nebo při vymazání dat na googlu vymazal také uložený soubor na kartě? K čemu teda tahle možnost exportu na kartu je?!
Jsem zoufalá, asi jsem přišla o všechny kontakty a každou chvíli asi i o desire, až ho vyhodim z okna...
1) když dám v Lidé exportovat kontakty na kartu, tak se ptá, jestli může zapsat soubor sdcard/google..... (už nevim co, ale koncovka určo neni vCard ani CSV) - může
2) pak vymažu kontakty na googlu
3) chci obnovit - importovat z karty sd, tak hlásí, že nemůže najít žádný soubor vCard
Nevíte, co se stalo? To jako ukládá v jiném souboru než exportuje? Nebo při vymazání dat na googlu vymazal také uložený soubor na kartě? K čemu teda tahle možnost exportu na kartu je?!
Jsem zoufalá, asi jsem přišla o všechny kontakty a každou chvíli asi i o desire, až ho vyhodim z okna...
zdravim, Ja mam tento isty problem, nevie nam niekto poradit?jozinzbazin wrote:Jo, dal jsem v telefonu: menu-účty a synchronizace-google-synchronizace služby Kontakty a hodilo to chybu: nastaly potíže se synchronizací. Služba bude brzy obnovena. No tak nevím, kde dělám chybu.
JZB
popripade jozinzbazin, neprisiel si nacchybu ?
Mne toto spravilo s tym ze prva snych nabehlo asi 5 kontaktov a dalsie uz nic a hlasilo chybu.
Vytvoril som novy gmail a s tym to uz slo pekne vsetko ako ma ist
Vytvoril som novy gmail a s tym to uz slo pekne vsetko ako ma ist
novy ucet sa mi zakladat nechce :(
tak som zalozil, pridal dpo mibilu dalsi ucet a stale to iste. hmm :(
tak som zalozil, pridal dpo mibilu dalsi ucet a stale to iste. hmm :(
prosím jak dostanu kontakty zpět na Sim kartu?
tak som to docasne ciastocne vyriesil cez My phone explorer. V menu po stlaceni F2 je moznost sinchronizacie cez gmail ucet.
Snat sa neskor niekde neico najde preco to nefunguje klasicky.
Snat sa neskor niekde neico najde preco to nefunguje klasicky.
tak to jde, ale jen po jednom, ne celý seznam 
stlac F2, nastav si gmail konto a po stlaceni sa vsetko zosinchronizuje
Mam presne opacny problem. Po factory reset mi zacal telefon automaticky ukladat kontakty ako google. Ulozil mi tak priblizne 15 kontaktov.
Ako zmenim typ kontaktu z google na phone?
Preco by som mal mat sukromne kontakty na google alebo sukromne fotky na roznych pochybnych fasbukoch? Pozeram dnes nastavenia fotoaparatu v mobile a nasiel som jednu zakernu funkciu - automaticke posielanie fotiek na web.
J*b*m taketo funkcie a na android aj iny droid kaslem. Stare zlate "blbe" telefony, idem najst taky v sufliku.
Ako zmenim typ kontaktu z google na phone?
Preco by som mal mat sukromne kontakty na google alebo sukromne fotky na roznych pochybnych fasbukoch? Pozeram dnes nastavenia fotoaparatu v mobile a nasiel som jednu zakernu funkciu - automaticke posielanie fotiek na web.
J*b*m taketo funkcie a na android aj iny droid kaslem. Stare zlate "blbe" telefony, idem najst taky v sufliku.