Nicméně ta představa je lákavá - když zavolá zákazník a bude se ptát na svou akci - otevřel bych si jeho zakázku "krok za krokem" a viděl bych co se má u něj kdy dít - bez toho abych listoval událostmi které se ho netýkají
Ještě mě napadlo že zkusím vykoumat, zda by šlo kalendář propojit s excelem, protože v excelu si harmonogramy složitějších akcí tak nějak dělám... a určitě si je budu chtít nakopírovat i do Omnie. Kdybych psal datumy a časy v nějakém formátu, kterému kalendář rozumí... kdo ví, třeba něco takového jde, pohledám
-- doplnění předchozího příspěvku (úte dub 13, 2010 12:58) --
Tak jsem se začal nějak seznamovat s mým prvním WM zařízením. První dojem je trochu zmatený - čekal jsem nějaký ucelený přehled o naistalovaných programech - cosi na způsob "Start>programy..." kde se přehledně vyznám, a pak o storáži souborů.
Místo toho potkávám aplikace náhodou. Třeba do excelu a wordu se umím dostat jen přes "střední tlačítko (kostka-hlavní menu)>obrazovka Kancelář" a tam jsou kancelářské aplikace.
V nabídce Start je podle mě změť tematicky nesouvisejících ikon - hodiny vedle zástupce na YouTube například, a hafo dalšího, možná že zbytečně duplicitního balastu. Například tam vidím aplikaci "Telefonní seznam", a o něco níže "Kontakty". prostředí v nich je jiné, ale podle mě mají stejný smysl
Pak je tu ta ikona "Fotografie" - pod ní se skrývají naprosto všechny fotky z libovolných úložišť (i karty)- lze přepínat na "Složky" nebo "Vše". Ikdyž dám "Složky", pořád to vytáhne všechny složky vedle sebe bez ohledu na to, jak hluboko ve stromové struktuře ve skutečnosti jsou, a to podle abecedy. Když jsem sousedovi svou novou hračku předváděl, tak u tohoto se bohužel na prvním místě ukáží moje privátní fotografie, které jsou na kartě kterou jsem do Omnie vložil - takže nám z toho vyšla pěkná trapná chvilka
Z toho samého důvodu ani nikomu nepředvádím krásně udělané prostředí "Kostka", protože při zobrazení fotek "aero" za sebou jsou opět na prvním místě asi 60 ks privátních fotografií... Nechápu proč bych takto "aerobně" nemohl vylistovat adresář, a v něm pak podadresář který bych byl ochoten někomu předvést??
Celkem mám na kartě něco kolem dvouset fotek - takže v prostředí "Kostka" nebo "Fotografie" je téměř nemožné je rychle najít, a proto na tyto líbivé funkce nelezu, a fotky vyhledávám v "Průzkumníku".
Můj dojem z prvního dne je zatím takový: "Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě". Doufám že je to dočasné, že se nakonec ve WM 6.5 budu cítit jako doma. Dosud nemám úplně jasno jaké mám možnosti prostředí uživatelsky upravit - zdá se, že jsem pochopil, že obrazovky "Dnes" mám k dispozi tři, na každou si můžu dát něco jiného - zbytek hledám v nabídce "Start" nebo "Hlavní menu".
Omlouvám se za slohovku - přikročil bych k dotazu:
1) V SMS zprávách jsou Doručené, Odeslané, K odeslání, Koncepty a Odstraněné. Za nimi v závorce je uvedeno správné číslo (počet SMS), ale když otevřu "Doručené", tak vevnitř vidím i doručené i odeslané SMS! A musim se jimi probírat, nevidím samotné doručené. Naopak ve složce Odeslané jsou skutečně jen odeslané zprávy. Nevíte čím to může být?
2) V Opeře jsem úspěšně serfoval - portál centrum.cz jsem viděl tak, jako bych seděl u PC, ale po té, co jsem si dal centrum jako domovskou stránku, se mi už centrum objevuje v nějaké light verzi "Centrum do mobilu", který je graficky hodně jiný než normální vzhled centrumu. Lze se vrátit k původnímu vzhledu této stránky?