Kvalita hovoru
-
multidiscX
- nováček

- Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610
Kvalita hovoru
Ahoj všem,
pozoruji u své HD2 při probíhajícím hovoru přes interní sluchátko lehce v některých pasážích zkreslený hlas protistrany (jeví se to jako lehce přebuzené sluchátko, ale zkresluje i při stažení hlasitosti hovoru, je to při určitých hláskách takové lehce rezonující, ne naprosto čisté). Při hlasitém odposlechu nebo handsfree vše v pořádku (tím soudím, že to není způsobeno kompresí hlasového signálu v GSM, ale je to vlastnost HD2 nebo vada(pouze mého HD2). Pozoruji to na radio ROM 2.08 i 2.09, ROM 1.66 ofiko, HSPL 1.66 (zařízení od Tmobilu). Máte někdo podobnou zkušenost? Díky za informace.
pozoruji u své HD2 při probíhajícím hovoru přes interní sluchátko lehce v některých pasážích zkreslený hlas protistrany (jeví se to jako lehce přebuzené sluchátko, ale zkresluje i při stažení hlasitosti hovoru, je to při určitých hláskách takové lehce rezonující, ne naprosto čisté). Při hlasitém odposlechu nebo handsfree vše v pořádku (tím soudím, že to není způsobeno kompresí hlasového signálu v GSM, ale je to vlastnost HD2 nebo vada(pouze mého HD2). Pozoruji to na radio ROM 2.08 i 2.09, ROM 1.66 ofiko, HSPL 1.66 (zařízení od Tmobilu). Máte někdo podobnou zkušenost? Díky za informace.
Kvalita hovoru
Zkreslený hovor (chrčení) na HD2 pravděpodobně ještě zatím žádný kuchař nevyřešil.Ikdyž se zde tolikrát psalo že jo, tak se konkrétně k této otázce zatím nikdo přesvědčivě nevyjádřil.Rovněž tak mizerná citlivost FM tuneru, kterou pravděpodobně zatím žádné radio neřeší.
-
multidiscX
- nováček

Kvalita hovoru
Ano, takhle bych to nazval - jemné chrčení, nic dramatického - protistraně je roumět i v těchto zkreslených/chrčících pasážích, ale není to extra příjemné. ROM 2.09 přinesla subjektivně zlepšení z hlediska šumu v hovoru a jeho čistoty, ovšem chrčení zůstává. Pokud je to tedy masovější věc, nemá význam reklamovat nebo jaký na to máte názor?
Kvalita hovoru
Rekl bych, ze s Radiem 2.09 je naprosto dokonaly, cisty zvuk, s predchozimi verzemi Radii se to neda srovnavat... Chrceni absolutne zadne nemam...
-
multidiscX
- nováček

Kvalita hovoru
Určitě pozoruji zlepšení s 2.09, ale toto odstranilo převážně šum a u některých hovorů jemné chrčení přetrvává. Zdá se mi, že pouze u určité skupiny hlasů/lidí, takže jestli např. nedochází k nějakým rezonancím na hláskách některých hlasů. Každopádně mezi kolegama z práce je HD2 poměrně dost, tak vyzkouším i jejich pro porovnání. Telefon používám k telefonování relativně intenzivně (služební stroj), cca 20-30 hovorů denně, takže to registruji poměrně intenzivně. Ještě někdo má k tomuto svoji sdělitelnou zkušenost? Díky.
-
Killingman
- nováček

- Zařízení: HTC HD2
Kvalita hovoru
Zajímavé, po instalaci 2.09 mi vypadávají hovory, buďto úplně a je nutno zavolat znovu a nebo vypadává hlas jako kdybych byl bez signálu. na 2.08 i 2.07 bylo chrčení. ROM mám ofiko 1.66 ale s HSPL (původně T-mobile) 
Kvalita hovoru
Zkreslení zvuku v interním sluchátku je pro mé zvukařské uši utrpení. Reklamoval jsem. Vybíral jsem ze čtyř kusů. Všechny na tom byly stejně. To byla ROM 1.43 T-Mobile. Zatím jsem flešnul 1.66 a 1.72. Nejhorší zvuk hovoru má 1.66, pak 1.43, a 1.72 má nejlepší. Ta má i nejlepší ovladače videa. Ještě zkusím americké verze. Nechápu, že to příšerné zkreslení lidem nevadí - co čech, to muzikant asi už neplatí. Kreslí to pouze ve špičkách, při jakékoliv hlasitosti. Sluchátko bych vyloučil. Buď je špatný ovladač zvukovky, či na vstupu přebuzený koncový, analogový zesilovač. Ještě budu testovat RADIA.
Kvalita hovoru
To neni způsobeno HW ale SW. Respektive kombinacemi verzí Radio ROM a ROMkou jako takovou. Obecně platí, že americké ROM na Base 2.10, 2.13 mají horší zvuk, ale existuje pro ně Sound Quality Fix cabík, který zamění jednou dllko a potom je zvuk v pohodě...
-
Libunda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
Kvalita hovoru
Petulinek: sem s ním 
- Pistolník
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire HD
Kvalita hovoru
Úprava 92 na kyou.cz, ale bacha. Já jsem nainstaloval, super čistej zvuk, ale objevilo se echo. Takže vyzkoušej, ale nejdřív zazálohuj bez úpravy. Nedaří se totiž odinstalovat.