Ovladani vzdalene plochy pres prohlizec
chtel bych se zeptat na tip na sluzbu ktera umoznuje ovladani vzdalene plochy pres internetovy prohlizec (hlavne co nejlip ovladatelny operou mobile nebo jinym WM prohlizecem)
Pouzival jsem web remote, ale nedavno ho zrusily. Ted pouzivam logmein.com , ale ten neumi nejaky veci jako treba drag and drop nebo rightclick, coz neni moc dobry.
Nepotrebuju od toho zadny svetobornosti. Jd emi hlavne o ovladani download manageru apod. Taky bych uvital, aby to byla sluzba s nejakou povesti. Moc se mi nechce instalovat software od pochybnyho vzdavatele, kterym lze prevzit kontrolu nad mojim PC
Co by jste mi tedy doporucili?
Pouzival jsem web remote, ale nedavno ho zrusily. Ted pouzivam logmein.com , ale ten neumi nejaky veci jako treba drag and drop nebo rightclick, coz neni moc dobry.
Nepotrebuju od toho zadny svetobornosti. Jd emi hlavne o ovladani download manageru apod. Taky bych uvital, aby to byla sluzba s nejakou povesti. Moc se mi nechce instalovat software od pochybnyho vzdavatele, kterym lze prevzit kontrolu nad mojim PC
Co by jste mi tedy doporucili?
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Proč to řešit složitě přes browser, když to jde vcelku jednoduše díky nativnímu programu MS Remote Desktop, který umí vše, co umí tvůj PC a co zvládneš ovládat z TP2.
Návod ZDE.
Návod ZDE.
Problem je v tom, ze mam na PC i na NB home verzi windows 
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Aha, tak to je jiná. No myslím, že by se dal najít nějaký thirdparty program na remote, někde jsem tu na fóru viděl odkaz, ale momentálně ho nemůžu najít. Ale pokud ti jde třeba jen o data, která máš na PC a potřebuješ k nim přístup, tak osobně doporučuju Opera Unite. To je fakt výborná služba. Doma si necháš zapnutý PC se spuštěnou Operou, nastavíš si třeba celej disk do sdílení, nastavíš heslo a pak máš odkudkoliv z jakéhokoliv browseru přístup ke svému HDD aniž bys musel data kamkoliv uploadovat. Pěkný článek s návodem je ZDE
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Data je mnohem lepší tahat přez vlastní FTP server na PC než přez pochybné servery opery. Co zkusit VNC? 
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Operu Unite je proxy brána, ne server. V konečné fázi jde o čistý client-server (P2P, dejme tomu) přenos
VNC = veřejná statická IP nutná
Pokud jde třeba o čistě download manager, tak existuje jich pár i s webovým rozhraním, ale opět nutná veřejná IP adresa
VNC = veřejná statická IP nutná
Pokud jde třeba o čistě download manager, tak existuje jich pár i s webovým rozhraním, ale opět nutná veřejná IP adresa
Na VNC se mi podařilo připojit jenom když jsem byl na stejný wi-fi jako NB. Když jsem byl za routerem, tak nic. IP mám statickou
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Musí se ještě nastavit směrování (NAT). A statická nestačí, musí být ještě veřejná
Asi bych to nehledal, malá šance, že máš veřejnou statickou IP s povolenými všemi porty.
No to právě že nemám, proto hledám nějaký co jdou ovládat přes prohlížeč