Zdravím! Jako úplný začátečník si poprvé kupuji WM telefon (dosud jsem měl jen samé klasické tupouny -hovor, SMS, MMS), a bude to Omnia II. Jako podnikatel začínám postrádat možnost mít plný internet kdykoliv v kapse. Dotazy zatím žádné nevznáším, musel bych se ptát úplně na všechno - až to budu držet v ruce, a projdu si manuálem, tak se uvidí co jsem nebo nejsem schopen pochopit vlastními silami.
Ale určitě mě (jako jedna z funkcí, která mi dnes dost chybí) zajímá plánovací kalendář. Je v Omnii v základu takový, ve kterém si můžu rozplánovat den hodinu po hodině? Chybí mi chytrý pomocník, který převezme funkci sekretářky a bude mě informovat co mám dnes na práci, na které stavbě dnes mám schůzku, kde mají přijet subdodavatele, komu sem chtěl dnes zavolat...
Vím že se dá do různých datumů a časů vkládat akce, nastavit její délku od-do, a předstih s jakým má být ohlášena - to umí i moje dnešní nokia 6233. Ale rád bych pracoval s jakýmisi harmonogramy jednotlivých zakázek.
Příklad: Dejme tomu že dělám na čtyřech stavbách najednou. Chtěl bych si rozkliknout jednu stavbu a napsat si tam, že v pondělí čekám klempíře, v úterý ve dvě se mám sejít s projektantem, v jednu mám volat investorovi... atd - a takto se přepínat mezi jednotlivými stavbami (nemíchat guláš dohromady, vidět jen jednu v časovém sledu). Představuji si, že třeba zadám, že na stavbě B chci ve středu ve 3 hodiny jet na kontrolu, a přístroj by zařval, že to koliduje s jinou událostí - např. na stavbě A v ten samý čas má přijít revizní technik a já musím být u toho... Každou zakázku, kterou vyhraji, bych si založil jako nový kompakt událostí, které bych plánoval v čase, a díky hlídání kolizí s jinými akcemi by mi přístroj pomáhal optimalizovat si pracovní den, týden, měsíc.
Do toho bych měl události netýkající se konkrétních staveb A, B, C... jako například že dnes v 10 dopo má přijít na pohovor zájemce o práci...
Existuje program, který by takto pracoval, a byl schopen běžet v Omnii? Nebo ještě lépe - má Omnie něco takového již v základu? Pokud existuje něco takového ke stažení, nebo ke koupi, rád si nechám poradit! Díky
PS: Za laický popis se omlouvám, sofistikovaně se začu vyjadřovat až s tímto strojem začnu pracovat, měl by mi přijít ve středu. S počítačem jsem schopen se kamarádit, tak snad si budeme rozumět i s novou hračkou
PS: Viděl jsem v činnosti AutoCAD pro PDA - vynikající věc, sám v AutoCADU pracuji, a možnost prohlédnout si výkres, který mi dorazí mailem, případně si něco odměřit ihned - stojíc uprostřed staveniště - mi přijde úžasná - mockrát jsem zažil že by se mi to aktuálně hodilo. Kdyby někdo věděl kde se poohlédnout po jeho zdarma verzi, budu rád za odkaz