Společnost Garmin-Asus na MWC prezentuje svůj nový model M10 se systémem Windows Mobile 6.5.3. Mimochodem, je docela legrace, jak si někteří výrobci pletou značené téhle nové verze Windows. Na stánku Toshiby mi například řekli, že model TG02 (chystám bleskovku) má Windows Mobile 6.5.5, i když pak to jiný člověk z jejich teamu opravil na správné označení 6.5.3; Microsoft tímhle "zvláštním" značením výrobcům příliš práci neusnadnil. Model M10 se mi na první pohled líbil. Ono za minutu s telefonem v rukou se příliš negativ zjistit nedá, když tedy nebudu počítat absenci d-padu. Překvapila mě svižnost systému, ale příliš se mi nelíbil vestavěný navigační software, který působil tak nějak uměle a hlavně by si ještě zasloužil trochu optimalizovat. Ale na první dojem dobré. S uvedením na trh se počítá i v České republice, což je samozřejmě sympatické.
Začátkem dubna se toto zařízení dostane na náš trh, cena se pohybuje od 8700,- do 9200,- Kč s DPH ( bez držáku do auta), samostatný držák+nabíječka do auta -cena od 650,- do 850,- Kč s DPH . Vzhledem k tomu co toto PDA nabízí ,je cena dost zajímavá.
Platforma Windows Mobile 6.5.3 (Maldives) - CZ
Procesor Qualcomm MSM 7227, 600 MHz
RAM 512 MB
FlashROM 512 MB + 4 GB
Paměťový slot microSD (SDHC)
Sítě Triband GSM, UMTS 900/2100 MHz
Data GPRS, EDGE, HSDPA
Displej - technologie LCD TFT, odporový
Displej - rozlišení 480 x 800 pix
Displej - úhlopříčka 3,5" (89 mm)
Satelitní navigace ano, navigační software Garmin, česká hlasová navigace, mapy 43 zemí Evropy, miliony bodů zájmu, kompletní integrace služeb založených na aktuální pozici
Wi-fi 802.11 b/g
Bluetooth ano + A2DP
Digitální fotoaparát 5.0 MPix s funkcí Geotagging (zaznamenání souřadnic místa pořízení fotografie)
Další 3,5 mm audio jack, nahrávání videa v rozlišení 800x480
Baterie 1 500 mAh
Rozměry [mm] 58 x 116 x 14,3
Hmotnost [g] 138 g