Internet na HD2

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
mystif
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Internet na HD2

Post by mystif »

Mám problém s tím, že i když mám datové připojení stále zapnuto tak při spuštění prohlížeče se nic nestane. Žádná stránka se nenačte. Musím tedy datové přenosy vypnout a znova zapnout. Pak vše jede jak má. Nevíte důvod proč? Používám No Data a tam mám vše povoleno. Jak se telefon dostane do režimu spánku a následně ho probudím a chci na web tak začne takhle blbnout.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Internet na HD2

Post by Petulinek »

Asi bych viděl problém v tom No-data... Ať již na oficiálních, tak i na vařených ROMkách jsem tohle nepotkal, používám O2 data a doma WIFI a jede to v pohodě oboje i když tel."spí"...
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Internet na HD2

Post by Franky52 »

Měl bych dotaz pro zkušené ohledně přenosu dat. Kolik může vzít takové sledování televize programem SPB TV. Jde o to, jaký tarif to zvládne, aby uživatel nenarazil na FUP, atd. Chtěl jsem si to změřit programem SPB Wireless, ale nemohu v něm najít tarif, který mám u T-mobile. Mám surfmail+
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Internet na HD2

Post by Petulinek »

To je strašně nevýhodnej tarif, jeden z důvodů proč jsem odešel po 12ti letech od T-M - neumí nabídnout levný internet do mobilu. Těch 100 MB FUP po pěti haléřích vycucneš za chvilku, neboť v normální kvalitě to jede 348kBitů, i když to vlastně GPRS či EDGE růžových zaostalců neumí, to Ti nepoběží, jedině snad na testovacím 3G...
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Internet na HD2

Post by Franky52 »

To mi je jasné, že ten tarif je na nic. A T-Mobile mi jde na nervy už dlouhou dobu a jsem rozhodnut je po vypršení smlouvy poslat do kelu. Ale i jiní operátoři mají FUP. Zajímalo by mne, zda se prostě v Česku dá normálně sledovat na PDA přes internet televize, aniž bych se obával, že po pár dnech mi operátor sníží rychlost připojení na minimum.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Internet na HD2

Post by Petulinek »

Nemám s nimi nic společného, neni to reklama, jen realita, O2 má internet v mobilu za 150,- měsíčně a FUP sice je uvedeno, ale v reálu nefunguje, neumějí ho prý na 3G provozovat, alespoň tak se to traduje....Každopádně omezení tam není.
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Internet na HD2

Post by Franky52 »

V tom případě ale nechápu, proč 02 nabízí i tarif plus,který je dražší (390) a má limit 500MB, zatímco ten za 150 Kč má limit 150 MB. Jde mi totiž o to, abych nepřešel k jinému operátorovi a pak po dvou dnech sledování TV zjistil, že jsem přešvihnul limit a u operátora x doplatil spoustu peněz za přenesená data, či u operátora y doplatil tím, že mám připojení hlemýždím tempem.
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Internet na HD2

Post by anawarr »

já mám od vodafone net tarif "na stálo"... vybrečel jsem si 50% slevu a tak platím 325,- a objem dat neřeším
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Internet na HD2

Post by Franky52 »

Tak toto je přijatelné řešení...
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Internet na HD2

Post by Petulinek »

Jak se to vezme, vzhledem k tomu, že na GPRS je rychlost zatraceně nízká, tak Ti SPB TV nepoběží...
lacop
nováček
nováček
Zařízení: Nokia E66, HTC HD2 (WM + ANDROID)

Internet na HD2

Post by lacop »

Franky52 wrote:Měl bych dotaz pro zkušené ohledně přenosu dat. Kolik může vzít takové sledování televize programem SPB TV. Jde o to, jaký tarif to zvládne, aby uživatel nenarazil na FUP, atd. Chtěl jsem si to změřit programem SPB Wireless, ale nemohu v něm najít tarif, který mám u T-mobile. Mám surfmail+
Reálne to zvládne iba neobmedzený tarif (flat).

... pretože aj pri horšej kvalite obrazu je dátový tok nejakých 207 kbit/s, čo pri hodine pozerania činí 745,2 Mbit, čo je skoro 100 MB.
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Internet na HD2

Post by Franky52 »

Konečně odpověď, kterou jsem čekal. Vřelé díky.
A jak se na to koukám, tak to bude "žrát" data mnohem více, protože na dívání se bez trhání to chce datový tok větší, přes 300 kbit/s. Takže jediným lacinějším řešením je Vodafone a prosit o 50 % slevu...
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Internet na HD2

Post by Milan Pištělka »

No já bych to tak jednoznačně s tím Vodafone neviděl. Z předchozích příspěvků mi vyplývá, že Vodafone má sice neomezená data, ale zato nízkou rychlost, která na TV nestačí.
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Internet na HD2

Post by Franky52 »

Tak jsem prohlédl jejich stránky a opravdu - nabízejí rychlost kolem 230 kbps a mně to jede parádně při rychlosti 348 kbps.Navíc i Vodafone má FUP . Limit je sice 3 GB, ale je. Takže předcházející informace byly trochu zavádějící. Nakonec mi z toho vychází, že internet v mobilu je v ČR příšerně drahý a vlastně neumožňuje naplno využívat moderní PDA. Hlavně, že operátoři na nás tvrdě vydělávají...
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Internet na HD2

Post by Petulinek »

Těch 230kbps je teoretické maximum, v reálu počítej cca 150 kbps... A pokud je zátěž nebo jsi mimo EDGE na GPRS, je to ještě 3x méně... Takže jedině použitelné je na 3G, což třeba VF téměř zatím nemá, T-M to samé...
BTW jsi další kdo prohlédl? Že jsme na tom kvalitativně a cenově nejhůř z celé Evropy, dokonce i Albánie je na tom mnohem lépe... Gratuluji
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Internet na HD2

Post by Milan Pištělka »

Předcházející informace vůbec nebyly zavádějící. Naopak byly přesné. Z toho, co je napsáno na této straně, jasně vyplývá, že stačí tarif od O2 a k tomu mobilní internet za 150 Kč. Je sice uváděno FUP, ale z mnoha zdrojů bylo potvrzeno, že FUP není uplatňováno. 150 Kč za měsíc zase není tak mnoho.
Pochopitelně rychlý IE je pouze ve velkých městech. Celoplošně to bude ještě dost dlouho jen zbožné přání.
lslavo
nováček
nováček
Zařízení: htc hd2

problem interne - roaming

Post by lslavo »

cim dalej tym castejsie sa nemozem pripojit na datovy net cez O2 na slovensku...
prvy tyzden co som mal fon tak s tym nebol problem...
a teraz poslednu dobu mi viac nejde ako ide net

problem je v tom ze v hornom riadku kde je signal tak sa mi zobrazi znacka roamingu a uz sa nepripojim
ked sa chcem pripojit tak mi vyskoci upozornenie ze sa neda pripojit ze vzdialeny modem sa odpojil no furt to iste ze je problem s pripojenim sluzby
spociatku som to pripisoval slabemu signalu edge a ze sa automaticky prehodi na inu siet kde je lepsi signal ale uz mi to robi aj za pekneho pocasia a velmi casto...aj dva dni sa neda pripojit
ked prehodim kartu do ineho telefona tak tam net v pohode funguje...

neviete mi poradit v com moze byt problem?
Peter TAGTGREN
nováček
nováček

Internet na HD2

Post by Peter TAGTGREN »

Mam ten isty problem. Po restarte telefonu sa trvalo naloguje do T-Mobile SK a neprehodi sa do O2. Musim prehodit rucne a potom funguje do dalsieho restartu. Zacalo mi to z nicoho nic robit cca pred jeden a pol mesiacom. Do vtedy min. 3 mesiace v pohode. Volal som na podporu O2 a vraj o tom vedia a, ze sa mi ozve technik, ze to spolu skusime vyriesit. Neozval sa. Ono to vyzera na problem HTC (vraj nepozna narodny roaming), pretoze je nas viac a nielen s HD2. Na fore O2 SK je otom aj vlakno, vid https://www.sk.o2.com/pre-vas/o2-forum? ... ic_id=2937
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic

Internet na HD2

Post by peter34 »

V O2 fóre píšeš, že máš nastavený výber siete "automaticky". Nepomohla by zmena nastavenia na "manuálne" ?
Peter TAGTGREN
nováček
nováček

Internet na HD2

Post by Peter TAGTGREN »

Dat to do manualu v mojom pripade nic neriesi. Problem mam len ked restartujem. Vtedy idem do "vyberu siete" - "Nastavenie siete" a tam v "novych pripojeniach" zafajknem O2-SK, ktore je mimochodom uplne na poslednom mieste v zozname "Uprednostnovanych sieti" a posuniem na prve miesto. Potom prepnem manualne "vyber siete" na O2-SK, nastane uplna strata signalu (zaujimavy ukaz pretoze som v oblasti so silnym pokrytim) a potom uz dam do "auta" a facham v O2-SK. Po tejto procedure uz ziane problemi nezaznamenavam. Ci sa telefon v menej pokrytej oblasti prihlasi do TM SK a potom zase spat som si este nevsimol. Bud to potom funguje v poriadku alebo sa pohybujem v oblasti s dobrym pokrytim.
Post Reply

Return to “HTC HD2”