nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
FOXXX
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: úte kvě 23, 2006 10:22
Zařízení: HTC HD2

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od FOXXX » sob bře 13, 2010 19:12

Ahoj všicni. Nějakou dobu se snažím googlovat a dokonce i přemýšlet, ale nic mi to není platné a obracím se nejen na tohle fórum s prosbou o radu.
Po letech s wm a několika zařízeními mi dnes poprvé nastal problém s připojením wifi. Do PC jsem nainstaloval win7 64bit a od té doby se s HD2 nepřipojím. Zkusil jsem nejrůznější věci, od změny nastavení ověřování a šifrování "adsl routeru"
(nepřipojí se ani na otevřenou síť bez hesla), resetu obou zařízení, hardresetu telefonu, nastavení výkonu wifi...
Notebook se k wifi po každé změně zase připojí, telefon ne. Síť vidí, má plný signál ale nepřipojí se. Stále dokola: available......connecting.....available....
Když už jsem se bál, že kleklo HD2, zajel jsem ke kamarádovi a tam se po zadání hesla připojí do 5s.
Budu vděčný, za radu čím to a jak z toho...

doctorf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: úte pro 01, 2009 11:47
Zařízení: HTC HD2

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od doctorf » sob bře 13, 2010 21:19

měl jsem (skoro) stejný problém, u mne to bylo špatným nastavením routeru, ale jak píšeš tak to jsi zkoušel...

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od Petulinek » sob bře 13, 2010 21:47

Nechápu co s tím má společné notebook a sedmičky... Pokud tel.funguje jinde, evidentně je něco špatně na tom APecku...Podle priznaku to vypada ze neprideluje IP adresu, proto se tel.nepripoji. Jukni zda mas zapnute DHCP pripadne prubni ve svem IP rozsahu nastavit na telefonu pevnou adresu...

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od nAscA » ned bře 14, 2010 2:27

Chybu bych hledal v routeru. Pokud mas i notebook nastaven na pripojeni pres WiFi, tak stejne musi fungovat i propojeni HD2. Prvni bych se zkusil pripojit notebookem na wifi, pokud to bude fungovat, tak HD2. Jestli to se nechyta, tak jedine hard reset. Jak psal Petulinek, system nainstalovany na notebooku s tim nema nic spolecneho. Jedine, ze bys pouzival Ad-hoc, ale to uz je uplne jiny problem.

FOXXX
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: úte kvě 23, 2006 10:22
Zařízení: HTC HD2

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od FOXXX » ned bře 14, 2010 6:22

Takze problem je pro mne jeste nepochopitelnejsi, nez vcera. Ty sedmicky mam na stolnim PC, ktery je k routeru pripojeny pres LAN. Notebook nema s wifi problem. A ted to prijde... Jakmile vypnu stolni PC, tak se LEO pripoji. Ikdyz mi to nedava smysl, je to tak a prave pisu z telefonu. Hard reset mam za sebou. Evidentne to neco spolecneho s PC a win7 ma, ikdyz je to moji logikou taky nesmysl. Dokud tam byly visty 32bit, nebyl zadny problem. Ihned po nainstalovani win7 vznikl a po vypnuti PC zase zmizi. S telefonem a routerem jsem uz laboroval dost, ale na co se zamerit v tom PC, to netusim...

ps: co je ad-hoc nevim, tak snad to ani nepouzivam... :)

cinch
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: pát lis 13, 2009 19:07
Zařízení: HTC 8x

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od cinch » ned bře 14, 2010 9:30

Nemas nejak divne nastavenej rozsah pridelovani ip adres na dhcp? Nemel si treba driv nastaveny na pc ip natvrdo a na dhcp jen ze ti to prideluje jednu adresu?

FOXXX
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: úte kvě 23, 2006 10:22
Zařízení: HTC HD2

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od FOXXX » ned bře 14, 2010 9:46

kdybys mi napsal co přesně zkonrolovat, tak se o to pokusím, ale tyhle zkratky pro mne do včerejška neexistovaly. Vždy jsem to spustil a jelo to, tak jsem kolem toho nic neřešil...

cinch
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: pát lis 13, 2009 19:07
Zařízení: HTC 8x

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od cinch » ned bře 14, 2010 9:55

Jakou ti to pridelilo ted na ntb ip adresu? Pak vypni wifi a zkus se podivat co ti to prideli na hd2, jesli neni stejna.

FOXXX
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: úte kvě 23, 2006 10:22
Zařízení: HTC HD2

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od FOXXX » ned bře 14, 2010 10:05

nevím ani kam se dívat... v síti - síťové struktuře mám asus wireless router s jednou IP adresou a internet gateway device s IP lišící se v posledním čísle... budu potřebovat k tomu dokopat krok za krokem

je to jak na povel... zapnu PC, na leu to spadne... vypnu, na leu jede

cinch
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: pát lis 13, 2009 19:07
Zařízení: HTC 8x

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od cinch » ned bře 14, 2010 10:20

poslal sem ti kontakt na pm, napis a vyresime to nejak.

FOXXX
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: úte kvě 23, 2006 10:22
Zařízení: HTC HD2

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od FOXXX » ned bře 14, 2010 10:46

máš reakci na SZ i na ICQ

-- doplnění předchozího příspěvku (ned bře 14, 2010 11:59) --

Tak bohužel nevyřešeno... S Cinchem jsme zkoušeli přidělovat IP adresy a výsledek žádný...
odpojím LAN kabel od PC a leo se ihned chytne... připojím ho a spadne to...

Uživatelský avatar
stanik
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pon úno 04, 2008 21:57
Bydliště: Krkonošská 884
Kontaktovat uživatele:

nenadálý problém s wifi na HD2 + win7 64bit

Příspěvek od stanik » úte bře 16, 2010 0:42

jak tu tak čtu tvuj problem nemas na pc nastaven DHCP server a na rootru taky.
DHCP server nastav na rourtu to je aby přiděloval IP adresy ostatním zařízením a na ostatních zařízeních nastav že IP adresu přiděluje DHCP server jedná se zřejmě pouze o to PC stolní nastav tam v sít připojení že IP adresu přiděluje DHCP server. Melo by to makat

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti