Motorola Devour: Android s výsuvnou QWERTY klávesnicí

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na MWC Motorola vystavovala několik kousků s Androidem, ale model Devour mezi nimi chyběl. Prozatím se s ním počítá pouze na americkém trhu, kde jej už nyní exkluzivně prodávat operátor Verizon. Svou konstrukcí mi celkem výrazně připomíná zapomenutý komunikátor i-mate Ultimate 9502. Pod displejem se v levém rohu netradičně nachází optický joystick. Tahle pozice přispívá tomu, že když je klávesnice vysunutá, můžete s joystickem pohodlně pracovat a prst není nutné nikterak zvláště natahovat. Samotná hardwarová klávesnice má čtyři řady, přičemž ta horní je vyhrazena samostatnému bloku s čísly.

obrázek

Displej má HVGA rozlišení a úhlopříčku 3,1", telefon pracuje pouze v CDMA-Evdo síti a nechybí ani podpora Wi-Fi, Bluetooth a GPS navigace. Na zadní straně najdeme 3 MPx fotoaparát. Operační systém Android je ve verzi 1.6, Motorola k tomu navíc přidává vlastní řešení v podobě rozhraní MotoBlur. V Americe se prodává za nedotovanou cenu 550 USD a pokud Motorola připraví také GSM verzi, mohli bychom se s ním setkat i v Evropě.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B6bVmzkkrko[/youtube]

Zdroj: AndroidCentral
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

No heleďme, nebýt Motoroly, tak moc pěkných androidích telefonů neexistuje. A směrový ovládací prvek? Tady i někdo přemýšlel hlavou. Chválím :-)
Je pravda, že připomíná utlumenou hvězdu Ultimate 9502. Ještě Devoura udělat s displejem aspoň 3.8" a je to luxusní stroječek.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

By mě teda zajímalo, jak budou leváci ovládat optický joystick v portrait režimu :)
Příjde mi hrozně moc nevyužitého místa nad a pod displayem - něco jako u TG01 :(
Tom Vysoudil
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xperia X1 a iPhone 4

Post by Tom Vysoudil »

Me to spise pripomina Sidekick. Myslim, ze v USA se to prodavat bude dobre. S temi levaky je to dobra poznamka. Tohle by me zajimalo tez. Leda ze by to logo Moto bylo take skryty touchpad :)
spermosh
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC One X+

Post by spermosh »

zajimavy provedeni, ale vypada docela archaicky a umisteni joysticku mi prijde docela neprakticke - to se jako "otaci" spolu s vysuvnou klavesnici, ze funguje i v zavrenem stavu - a jeho pouziti v zavrenem stavu mi prijde krajne nevyhodne a navic, nevim, nevim, ale na mousepad u notebooku jsem si tez nebyl schopen zvyknout, zde to bude stejne (joystick vypada hezky, ale takhle maly je podle me nepouzitelny)

ps: uz aby i k nam prisel nejaky pekny Android s QWERTY
Greepm
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Spica

Post by Greepm »

se divim ze si levaci nevydupali treba enter na leve strane klavesnice...osobne neznam levaka co by treba ovladal mys od pc levou....nebo ze by davali levaci prednost z leva a volili jen cssd? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-D

omlouvam se, ale mam dnes dobrou naladu, tak me to rozesmalo
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Ja si nemyslim ze by meli mit levaci problem. Vzdyt pda s dpadem mohl pravak v landscape ovladat v klidu napravo i nalevo, takze levak by mel mit stejne dispozice :-)
A archaicky vzhled - holt neni to leskle a zakulacene, jedine to znaky "styloveho" a "moderniho" vzhledu...

EDIT: máte pravdu, v portraitu už je to horší. I když uživatelé zastávající touch friendly budou mít menší problém než my, co používáme polohovací prvek - nejsme zvyklí klátit palcem do všech možných poloh od levého horního do pravého spodního rohu :-)...
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

ide o portail poziciu. Mat palec uplne zohnuty neni nic moc.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Standa: Přesně jak zdůřazňuje Radospol - měl jsem na mysli portrait. Na videu, kde musí pravou rukou držet foťák, jde krásně vidět, že ten palec snad ani neohne :)
xHeretic
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Windows Phone!

Post by xHeretic »

Ja jsem levak, znam jich nekolik dalsich a tohle i jim podobne reseni nas rozhodne neomezuji. Spise naopak, rad si zahraju hru na WSAD, ale stejne tak rad staryho DOOMa na sipkach...u mobilu je to podobne.
Post Reply

Return to “HTC telefony”