TMC a navigační programy

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 924
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

TMC a navigační programy

Příspěvek od Daidalos » pon lis 09, 2009 20:44

Nevíte někdo jak například v Igo aktivovat TMC?
Na Modacu jsem našel tenhle thread http://www.modaco.com/content/b7610-omn ... c-and-igo/
Bohužel jak vidíte moc lidí se nevyjádřilo.Takže kdo ví ať poví ;-)

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

TMC a navigační programy

Příspěvek od danri » pon lis 09, 2009 22:28

Potřebuješ něco co umí používat TMC-RDS, já zkoušel jen utilitu Omnia TMC pro i900, ale jediné čeho jsem docílil bylo, že mi nehrálo rádio. Pomohl až hard reset. Snad se časem něco objeví i pro B7610. Možná jsem tam jen něco špatně nastavoval.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 924
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

TMC a navigační programy

Příspěvek od Daidalos » úte lis 10, 2009 14:52

Teď mne napdlo nepoužívá Omnia Pro chipset od Qualcomu?
Teoriticky by tam mohli jít ulity pro TP2 ne?

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

TMC a navigační programy

Příspěvek od danri » stř úno 24, 2010 22:11

Tak jsem vyzkoušel HyperGPS a TMC mi v iGO funguje. Nastavil jsem frekvenci ČR1 Radiožurnálu a načetly se mi uzavírky, práce na silnici, nehody... Takže paráda. Tady přikládám instalačku. Podle popisu je to pro Omnii 2, ale i na Omnii Pro mi to funguje bez problémů. Mám WM6.1.

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/355352294/HyperGPS_WM6_I8000_V1.0.cab
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

maxa
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 18, 2009 19:53
Zařízení: HTC Desire HD

TMC a navigační programy

Příspěvek od maxa » čtv úno 25, 2010 7:45

Bude to fungovat i na Tomtomu? Ani nevim jestli tahle PDA verze podporuje TMC.

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

TMC a navigační programy

Příspěvek od HADES » čtv úno 25, 2010 8:49

Zkoušel jsem to ale není schopné mi to najít TMC přijímač...vše mám nastaveno správně, když pustím jenom rádio tak hraje. V čem může být problém? Mám WM6.5

/edit: tak už jsem to rozchodil, stačilo nechat automatický výběr portu, natvrdo jsem nastavil jenom protokol a pak se to chytlo. Teď už to jenom vyzkoušet v terénu

Kyky
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát led 08, 2010 22:00
Zařízení: Omnia Pro

TMC a navigační programy

Příspěvek od Kyky » pon bře 08, 2010 21:30

maxa píše:Bude to fungovat i na Tomtomu? Ani nevim jestli tahle PDA verze podporuje TMC.
Nebude, PDA verze TT Navigatora nemá vůbec TMC implementované - bohužel...

Jinak danriho postup mi v iGO fachčí i na WM 6.5 (i když to byl trochu boj) a vždycky po spuštění vyhotí WM chybu, ale i tak to funguje :)

Uživatelský avatar
dandak
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pon lis 13, 2006 10:14
Kontaktovat uživatele:

TMC a navigační programy

Příspěvek od dandak » úte bře 09, 2010 10:09

OK, to vypadá zajímavě. Ale jak je to s anténou? Musí být připojena sluchátka po celou dobu, co chci používat RDS-TMC?

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

TMC a navigační programy

Příspěvek od barberry.pha » úte bře 09, 2010 10:44

tak mam omniiII wm6.5 a igo8 ... nastavil jsem hgpsclien podle screenu co je tady ale v igo8 kdyz mam vsechno vyhledavani auto tak mi to tmc nechce najit :???:
pokud jsem to spravne pochopil tak az mi to najde tmc tak pak navolim stanici ktera mi to bude hlasit?

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

TMC a navigační programy

Příspěvek od HADES » úte bře 09, 2010 10:48

to dandak: obávám se že ano, anténa musí být připojena stále
to baeberry.pha: zkoušels to co jsem psal o dva posty výš?

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

TMC a navigační programy

Příspěvek od barberry.pha » úte bře 09, 2010 10:57

v igo mam nastaveny vsechno auto ..
tedka jsem uz nastavil napevno protokol royaltek a zbytek mam auto a stejne porad nic ...
tedka jenom premyslim jak com port ma byt nastaveny u ty omnie v hgpsclient .. kdyz mam 4 jako je tady v nastaveni a dam test tak mi to napise ze nemuze otevrim com port .. jediny u kteryho portu to jede je port 7 ...
no tak asi to nebude pro moje igo8 .. vyzkouseny vsechny mozny druhy nastaveni a stejne porad nic .. tak budu mit asi smul

to hades: nemohl bys mi napsat jaky mas nastaveni toho hgpsclientu? a co potom mam zadat do igo? ikdyz tam mam auto tak to nenajde a v tom clientovy jsou zkousel uz taky ruzny porty ...

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

TMC a navigační programy

Příspěvek od HADES » úte bře 09, 2010 11:57

HyperGPS mám natavené přesně dle screenu ...

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

TMC a navigační programy

Příspěvek od barberry.pha » úte bře 09, 2010 12:30

a kdyz to mas takhle nastaveny a spustis test tak cp ti to dela? mi to napise ze nenasel port,najde mi port 7 a kdyz ho zadam tak mi to stejne igo8 nenajde ani ktyz to mam podle toho screenu,vhkousel jsemsnad uzvsechny kombinace ale u omnieII bude asi nejaky problem kdyz koukam ze napro to jde a nebo spatna verze igo coz si zase nemyslim ..

straky
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 81
Registrován: úte úno 09, 2010 7:42
Zařízení: Samsung Galaxy S

TMC a navigační programy

Příspěvek od straky » úte bře 09, 2010 18:17

[quote="danri"]Tak jsem vyzkoušel HyperGPS a TMC mi v iGO funguje. Nastavil jsem frekvenci ČR1 Radiožurnálu a načetly se mi uzavírky, práce na silnici, nehody... Takže paráda. Tady přikládám instalačku. Podle popisu je to pro Omnii 2, ale i na Omnii Pro mi to funguje bez problémů. Mám WM6.1.

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/355352294/HyperGPS_WM6_I8000_V1.0.cab
Mohu jen potvrdit, ze vše funguje dle toho navodu. Mam WM 6.1 a iGo 8.3.2.124260. Jeste mala poznamka, kdyz budete chtit chytit Cesky rozhlas, frekvence bude nejspise jina, dle Vaseho regionu. Diky moc za skvely a hlavne fungujici aplikaci vcetne pekneho navodu.

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

TMC a navigační programy

Příspěvek od danri » úte bře 09, 2010 22:45

Jen drobný dotaz máš aktivní TMC driver?
Spustíš hgpsclient, nastavíš podle screenu a zmáčkneš v pravém horním rohu tlačítko TMC a napíše se ti TMC DRIVER ACTIVE, nabídky s nastavením ti zešednou a není možné je měnit. Pak zmáčkneš OK. Pustíš iGO, Nastavení-TMC, všechny položky mám na AUTO, automaticky mi to najde zařízení TMC a nastavíš frekvenci na které u tebe vysílá ČR1 Radiožurnál, ČR3 Vltava nebo pouze v Praze dostupná stanice ČR Regina, nebo zaškrtneš Automatické ladění a ono ti to bude postupně testovat všechny frekvence až najde stanici která vysílá TMC. Mělo by ti napsat Kanál TMC je dostupný tak jak je to na screenu.
Sluchátka musí být samozřejmě připojená, protože slouží jako anténa.
Pokud budete po skončení používání navigace chtít poslouchat rádio tak nezapomeňte deaktivovat TMC driver.

z.docekal
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: stř zář 09, 2009 13:06
Zařízení: samsumg galaxi SII

TMC a navigační programy

Příspěvek od z.docekal » úte bře 09, 2010 23:06

Tady máš návod jak zprovoznit TCM s automatickým zapínáním a vypínáním http://www.i900.cz/viewtopic.php?f=35&t=3600" onclick="window.open(this.href);return false;. Když si nebudeš vědět rady tak ti poradím. Funguje to perfektně.
Automatický zapínání a vypínání TCM s programem IGO - nejprve si vytvoř v novou složku v adresáři IGO, pojmenovat ji můžeš libovolně, třeba nová složka. Pak do ni zkopíruj z HyperGPS (je uložen v některým Program files) zástupce HGPS Switch do složky co jsi vytvořil. Pak do ni ještě nakopíruj zástupce spouštěcího programu IGO. IGO pak musíš spouštět zástupcem HGPS Switch. Pak by se ti mělo TCM samo zapínat a vypínat. Samozřejmostí je nastavení TCM protokol Royaltek a port com 4.

Uživatelský avatar
milan1m
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte lis 03, 2009 2:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

TMC a navigační programy

Příspěvek od milan1m » úte dub 27, 2010 16:42

Jde udelat nejaka antenka na jack, aby tam nemusela byt zapichla ta sluchatka?

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

TMC a navigační programy

Příspěvek od danri » úte dub 27, 2010 20:18

No já jsem tam právě píchl jenom samotný jack a rádio kupodivu hraje. Takže asi jo :-)
IMG_2455.JPG
(68.59 KiB) Staženo 394 x

Uživatelský avatar
milan1m
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte lis 03, 2009 2:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

TMC a navigační programy

Příspěvek od milan1m » úte dub 27, 2010 20:44

Tak to je dobry :-)) Jdu ho hledat.
Edit: Tak jsem tam vrazil tuto redukci. Radio hralo, ale TMC signal pro navigaci v byte nenasel. Stacilo tam vrazit kus kabliku a signal bez problemu. Takze super :smt023 :smt038
SNC00012.jpg
(262.69 KiB) Staženo 318 x

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů