htc hd2- odchozi hovor

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
lokocka
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř úno 03, 2010 18:37
Zařízení: htc hd2 leo

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od lokocka » stř úno 03, 2010 18:42

Prosim o radu... HD2 nepripoji odchozi hovor. Nevite co muze spusobit vypadek? pripoji na 1sek a polozi to sam! musim volat 2-3 krat, napoprve mne to dela pokazde...Upgrade na Rom 1.66 to nevyresil :-( thz

tomkulitom
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon srp 17, 2009 12:06
Zařízení: HTC HD2

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od tomkulitom » čtv úno 04, 2010 9:14

Něco podobného mi dělalo HD. Pomohlo flash radia

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od jacek » čtv úno 04, 2010 9:28

Přesně toto mi dělala HD 1, nepomohlo nic, takže reklamace a výměna telefonu.
Jak píše tomkulitom, nejdřív nahraj nové radio, pokud se nic nezmění, tak reklamace.

lokocka
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř úno 03, 2010 18:37
Zařízení: htc hd2 leo

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od lokocka » čtv úno 04, 2010 12:28

mam tam posledni radiorom 2.7...

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od Petulinek » čtv úno 04, 2010 13:54

Zkus flash original ROMkou i s radiem, je tam 2.06 a pokud nepomuze tak servis..

lokocka
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř úno 03, 2010 18:37
Zařízení: htc hd2 leo

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od lokocka » čtv úno 04, 2010 14:39

mam tam dostat puvodni tmbile rom pro servis? a spl? nevadi orig.euro?

luccio
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon úno 08, 2010 14:32
Zařízení: HTC HD2

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od luccio » pon úno 08, 2010 14:39

Bohuzel mam uplne stejny problem. Vyzkousel jsem uplne cistou preinstalaci offic. firmware, tzn bez ceske lokalizace od sunnysoftu a vysledek stale stejny. Prvni volani a kdyz to druha strana zvedne, tak to spadne. Druhe volani je jiz o.k.
Pote nainstalovany i offic. patche, ktere jsou k dispozici a stejne efekt zadny.

Hledal jsem vsude i na cizich forech a vsude defakto bez odpovedi. Ale uzivatelu s timto problemem je vice. Bohuzel
NIKDO nenapsal, v cem by mohl byt vlastne problem. Kdyby alespon nekdo, kdo problem mel a dal tel. do servisu, jakou
odpoved dostal...chyba na desce...nebo...??? Takhle tu vsichni jen tapeme.

lokocka
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř úno 03, 2010 18:37
Zařízení: htc hd2 leo

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od lokocka » úte úno 09, 2010 2:36

uz je v servisu... tak se ti ozvu jak jsem dopadl...

luccio
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon úno 08, 2010 14:32
Zařízení: HTC HD2

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od luccio » úte úno 09, 2010 13:26

To budu rad, jeste jsem to neposlal. Zkus z nich vyzdimat info, co to delalo, zda prehrali soft, ci menili desku ci co.
Myslim, ze tahle informace pak pomuze vsem, kteri tento problem maji.

Thx Petr

lokocka
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř úno 03, 2010 18:37
Zařízení: htc hd2 leo

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od lokocka » pát úno 19, 2010 18:09

tak problem je na strane operatora... obratil jsem se na podporu a udelali neco se sim kartou,pres noc se to spravilo... uz to funguje jak ma! takze volat operatora! v mem pripade o2.... :tlem:

luccio
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon úno 08, 2010 14:32
Zařízení: HTC HD2

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od luccio » pon úno 22, 2010 19:51

Tak i na tohle jsem myslel. Ja mam vodafone. Tak zitra volam operatora a uvidime.
Diky .-)

mcintosh666
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř úno 10, 2010 18:01
Zařízení: Sensation XE

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od mcintosh666 » stř úno 24, 2010 10:18

Tak mě to dělá to samé, odzkoušeno ve dvou HD2, každý jiná verze ROM, po výměně sim karty u operátora pořád stejné, hovor se po cca 1 sekundě odpojí. Mám O2.

lokocka
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř úno 03, 2010 18:37
Zařízení: htc hd2 leo

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od lokocka » stř úno 24, 2010 11:31

volej operatora o2, uz budou vedet co s tim...posilaji nejake nastaveni na simku ktere to opravi, uz jsem to psal! neni to chyba hd2 ale spatna kompatibilita tamnich sim karet !good luck!

laembert
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: čtv pro 17, 2009 17:32
Zařízení: HTC Titan

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od laembert » stř bře 03, 2010 19:36

Stejný problém mám u T-mobile, volal jsem tam a o podobném problému nic neví a prý mám zajet se simkou na firemní prodejnu, že jí zkontrolují.

luccio
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon úno 08, 2010 14:32
Zařízení: HTC HD2

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od luccio » čtv bře 04, 2010 10:51

No fakt vtipne, kdyz to tu ctu. Ja mam Vodafone a jak jsem jiz vyse psal take, volal jsem tedy na Vodafone.
Ta zenska mne rovnou chtela "vyfuckovat", ze jestli v jinem tel sim karta funguje, takze to nebude problem
jejich. No tak jsem ji laskave pozadal, at neplaca blbosti a at to preda technikum.
Jaka ochota....rekla mi, ze do 14 dnu se technici ozvou. No fakt mazec a to jsem u vodafonu od pocatku,
co tu "oskarek" zacal budovat sit.
Jinak druha varianta dojit na prodejnu a tam ze zkontruluji sim kartu. Jeste bez vysledku, na prodejnu sem
se nedostal a od techniku zatim nic.

Ale jinak tedy musim rict, ze je to stejne cele zvlastni, ze to blbne u vsech operatoru. Je pravda, ze u O2
jsem o tomto problemu slysel. Ale ja mam relativne novou simkartu (cca 2 roky), takze nevim, co by tam
mohlo byt za problem.

Dnes budu vyzvedavat nove HTC HD2, pro jednoho naseho obchodniho partnera a uz vidim, jak by byl rad,
az ho dostane a vyskytne se mu tento problem. To nam to omlati o hlavu, ze jsme mu dali pekny kram :-(

No schvalne ho otestuju s tou moji simkou, jestli to bude zlobit. Pak se ubezpecim vlastne 100%, zda to dela
moje simka, nebo tel.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv bře 04, 2010 18:55) --
Takze dalsi poznatky k problemu s vypnutim prvniho hovoru po spojeni.

Dnes jsem dal moji simkartu Vodafone do druheho HTC HD2. Vysledek - stejny - prvni vytoceny hovor, po spojeni, hovor spadne.
Pak jsem vyzkousel do meho tel dat kartu O2 a vysledek - funguje bez problemu.
Dal jsem zpet Vodafone kartu a vysledek - opet prvni hovor spadne.
A ted mozna zasadni informace, kterou jeste nemohu stoprocentne potvrdit, ale myslim, ze je problem v lince 1 a 2.
Vodafone totiz na jejich kartach umoznoval Simtoolkit (myslim, ze i jini operatori).
Dal jsem totiz do telefonu simkartu manzelky - vodafone - a prvni co mne zarazilo, tak v horni liste vedle signalu svitila 1 (jednicka). Coz mne hned prastilo a vzpomnel jsem si na to, ze nejake linky 1 a 2 funguji.
Po vytoceni hovoru - skvele - funguje, prvni hovor v poradku.
No jo, ale dam zpet zase svoji simku, zadna 1 nahore nestviti - vysledek - prvni hovor opet spadne.

U operatora jsem dnes narazil na cloveka, ktery byl velmi ochoten problem resit. Bohuzel mi sdelil, ze linku 1 a 2 si musim v telefonu nastavit sam, ze to od nich nelze. V telefonu jsem ale takovou moznost vubec neobjevil.
Zajimave oproti tomu ale je, ze standardne je u operatora nastavena vzdy linka 1. Nebot pokud by byla nastavena linka dva, funguji pouzi prichozi hovory a odchozi ne.... takze by nemel fungovat zadny odchozi hovor.

Co z toho vyplyva, potrebuji nutne zjistit, jak docilim toho, aby svitila nahore linka 1.
Sviti take nekomu nahore vedle signalu, baterie...jednicka?
Simkartu mam novejsi nez manzelka, takze i to by melo byt o.k.

Proste nechapu....ale tusim, ze v tomto je zakopany pes. Myslim, ze je to tak trochu nejaky BUG u HTC HD2.

Netusi nekdo, jak by se dala prepnout linka? Zmena nekde v registrech? Myslim, ze existoval pro prepnuti nejaky kod (zaslani pozadavku na operatora), ale googlil jsem a nenasel.

-- doplnění předchozího příspěvku (pát bře 05, 2010 7:31) --

Tak dnes jsem se definitivne utvrdil, ze je problem v te lince.
Dal jsme tam dalsi simkartu vodafone a zase nahore sviti jednicka - linka 1.
Prvni volani opet bez problemu.

Takze ted je pro mne nejdulezitejsi, a myslim, ze i pro vetsinu co maji tento problem, zjistit
jak v telefonu nastavit, aby tam 1 byla.
Operator s tim udajne nic neudela (tedy alespon ne Vodafone), i kdyz se mi tomu nechce ani
verit. Az s nim dnes budu mluvit, pravdepodobne jim sdelim, at poslou proste novou simku,
i kdyz jak jsem jiz psal, mam tuto simku relativne "novou" - cca 2 roky. Nechal jsem si ji
tenkrat menit, nebot jsem mel uplne puvodni.

Zkusil jsem nainstalovat BSB Tweaks, ale v nem je jedina vec ohledne Simtoolkitu, vypnout
a zapnout a ani jedna volba na to vliv nemela :-(

honorH8
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: ned úno 14, 2010 13:32
Zařízení: HTC HD2

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od honorH8 » pát bře 05, 2010 17:47

Tak se pridam do diskuze jelikoz se mi to dnes taky stalo mam O2. V jedno miste mi hovor padal a misto G se mi na displeji objevilo E prejel jsem cca 10 km od mista a hned telefonovani fungovalo...Voalal jsem na o2 pry mi tam neco opravili ale kdyz jsem se vratil na misto odkud telefonovat neslo stale zadna zmena..Vim ze u iphonu mi tohle delalo taky ale tam stacilo vypnout site 3g tady jsem to nikde nenasel..btw kdyz jsem na miste odkud telefonovani nefunguje dal sim do stare nokie tak to fungovalo bez problemu, tim padem si myslim ze je v tel nejaka soft vada kdyz se stretavaji dve site.

luccio
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon úno 08, 2010 14:32
Zařízení: HTC HD2

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od luccio » sob bře 06, 2010 10:50

Diky za poznatek, ale Tobe normalne telefon funguje, stalo se Ti to na jednom miste. To muze byt problem site jako takove. U mne treba doma stabilne sviti E, zadne prechody mezi G a E. Ve firme, tam se mi toto stava, obcas G, obcas E. Jsem totiz na rozhrani dvou bunek a proto to prepinani. Ale my, co mame ten problem s volanim, tak je to trochu jiny problem, hovor spadne po prvnim volani. Druhe volani je jiz o.k.
Cekam ted na navou simku a pak uvidim co se bude dit.

Thx Petr

Petrroll
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 92
Registrován: sob bře 06, 2010 15:24
Zařízení: Samsung galaxy S

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od Petrroll » sob bře 06, 2010 15:28

Takže mám velmi podobný problém.
Vlastním telefon HTC HD2 (T8585) (Česká lokalizace), který po restartu první hovor vždy po připojení rozpojí.

Další hovory již probíhají bez problémů až do dalšího restartu. SMS, WiFi taktéž bez problémů. Zkoušel jsem si nechat vyměnit SIM (jiné číslo, nastavení) problém se nevyřešil. Hard reset, přehrání oficiální ROM(1.66.405.2) i Radio ROM(2.06.51.07) jsem zkoušel bez úspěchů.

Jsem zákazníkem O2, na mojí SIM mi zkoušeli posílat reaktivační SMS, nepomohlo, nová SIM nepomohlo, s zkušební o2 sim nefungovalo. Se SIM bráchy, taky ne. Ale s jednou SIM o2 to fungovalo bez problémů, stejně jako s Vodafone SIM.

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od nAscA » sob bře 06, 2010 23:54

luccio píše: A ted mozna zasadni informace, kterou jeste nemohu stoprocentne potvrdit, ale myslim, ze je problem v lince 1 a 2.
Vodafone totiz na jejich kartach umoznoval Simtoolkit (myslim, ze i jini operatori).
Dal jsem totiz do telefonu simkartu manzelky - vodafone - a prvni co mne zarazilo, tak v horni liste vedle signalu svitila 1 (jednicka). Coz mne hned prastilo a vzpomnel jsem si na to, ze nejake linky 1 a 2 funguji.
Po vytoceni hovoru - skvele - funguje, prvni hovor v poradku.
No jo, ale dam zpet zase svoji simku, zadna 1 nahore nestviti - vysledek - prvni hovor opet spadne.
Mam hodne starou simku, jeste oskarovou a jednicku nahore mam. Kdysi davno jsem neco podobneho resil s moji ex na nejakem starem Siemensu a tam se ty linky daly urcite prepinat, tak z toho soudim, ze by se to snad mohlo dat i nejakou aplikaci v HD2.
Edit: Tak jsem udelal trosku hledani na xda a prepinat linky jdou, kdyz na klavesnici, kde se zadava cislo na telefonovani dele podrzis #. Jeste tam psali, ze by se to dalo pres sim toolkit.

luccio
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon úno 08, 2010 14:32
Zařízení: HTC HD2

htc hd2- odchozi hovor

Příspěvek od luccio » ned bře 07, 2010 18:39

nasca wrote: Tak jsem udelal trosku hledani na xda a prepinat linky jdou, kdyz na klavesnici, kde se zadava cislo na telefonovani dele podrzis #. Jeste tam psali, ze by se to dalo pres sim toolkit.
Tak s tim krizkem to vim, ale muzu ho u HD2 drzet jak chci a neprepne se. Na stare N6210 to funguje. Treba novejsi nokie maji pod krizkem vypnuti zvuku, takze tam to take neprenes.
Zkusil jsi to na svem HTC HD2? Co se tyka simtoolkitu, tak u HTC HD2 tato volba vubec neni - tedy polozka nekde v menu. V registrech sice neco k simtoolkitu najdes, po zmene klice 0 na 1 se ale stejne simtoolkit vubec nezobrazi. Je to dano asi tim, ze oficialne totiz HTC HD2 Simtoolkit nepodporuje :-(

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 hostů