Camera Controlled Snake: Had ovládaný pohybem fotoaparátu

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Náš moderátor Waiet mi dal tip na freeware hříčku Camera Controlled Snake, která je variací na klasického hada. Toho je však možné ovládat nejen přes d-pad, ale také přes fotoaparát. Hra není žádnou novinkou, pochází už z roku 2007, ale mám pocit, že právě v dnešní době ji většina hráčů bude moci ovládat pouze přes fotoaparát, protože d-pad už se nám téměř vytratil a nové komunikátory s ním vůbec nepočítají. Citlivost není úplně ideální a je škoda, že hru autoři nedotáhli do úplného konce, protože to by mohlo být celkem zajímavé. Pokud si chcete ovládání hada přes fotoaparát vyzkoušet, stačí si stáhnout přiložený cab soubor, který je určený nejen pro Pocket PC, ale také pro smartphone platformu.

obrázek
CameraControlledSnake.cab
(383.03 KiB) Downloaded 145 times
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Tak to je zajímavá alternativa G-Senzoru. Kdysi dávno jsem zkoušel nějakou bowlingovou hru na UNIm, taky ovládanou kamerou, akorát to s přesností nebyla teda žádná sláva. U těchhle jednodušších her by to možná ale nemělo tolik vadit.
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

:), o tom jsem vůbec nevěděl. Díky za tip.

Ono plynule ovládat něco fotoaparátem nejde dost dobře, protože si musíme uvědomit, že v 3D prostoru snímaném kamerou se plochy v různé vzdálenosti pohybují jinak rychle. Když bychom dali zařízení nad kontrastně čtverečkovaný papír, fungovalo by to dobře.
Post Reply

Return to “Aplikace”