Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
straky
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S

Post by straky »

Dobrý den všichni.
Můžu Vám říci, že jsem koupil v prosinci od O2 tento telefon s WM 6.1 a dost často jsou s ním problém(y). Aniž bych do něj instaloval velké množství programů ( Garmin XT, Igo, icq, skype FlashlightSamsung a SpbBackup ), tak musím poměrně často dělat hard reset. Stává se mi totiž, že když přes zámek (nebo přes zamknutí displeje,třeba po 30s) zhasnu displej, nejde již rozsvítit.Jediné, jak lze telefon znovu zapnout je, přes soft reset. Dále se mi taky stává, že chodí sms se zpoždením několika hodin. Mám operátora Vodafone a vše mám dobře nastaveno (MMS, internet...). Toto se mi daří zprovoznit (urychlit) též po hard resetu. Máte prosím někdo nějaké rady na tyto 2 problémy?
Podotýkám, že kromě resetů jsem se do registrů ani ničeho podobného nehrabal. Včera jsem ještě zkoušel update na WM 6.5 přes Samsung New PC studio, ale i když se dostanu do záložky pro aktualizaci, napíše to nakonec nepodporovaný telefon. Předpokládám tedy, že aktualizace přes net jsou stále pozastavené. Nezbyde mi nejspíš nic jiného, než odnést telefon do O2 a nechat si přehrát soft na WM 6.5 (nejspíše přes Britex), i když mi to pěkně štve, že si člověk koupí takhle drahý telefon, s kterým jsou problémy a nakonec bude ještě 30 dní bez něj. Chci se zeptat, už někdo dával telefon na update do O2? Děkuji

PDA: B7610XXIG
CSC: B7610O2CIH1
barki82
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Post by barki82 »

Neinstaloval si nahodou "smi_wm_pro_redist_2_1_0"? Lebo mne tiez zamrzal telefon pri vypnuti displaya. Ak hej tak to odinstaluj a nahod si standard verziu smi_wm_std_sdk_redist_2_1_0.
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia Pro

Post by HADES »

Zpoždění SMS se mi na WM6.1 taky párkrát projevilo, stačilo vypnout/zapnout telefon a vše zas chodilo normálně. Od té doby, co mám WM6.5, se taková chyba neukázala.
straky
přispěvatel
přispěvatel

Post by straky »

barki82 wrote:Neinstaloval si nahodou "smi_wm_pro_redist_2_1_0"? Lebo mne tiez zamrzal telefon pri vypnuti displaya. Ak hej tak to odinstaluj a nahod si standard verziu smi_wm_std_sdk_redist_2_1_0.
Ano, instaloval jsem smi_wm_pro_sdk_redist_2_1_0, kvůli tomu, protože jinak mi nešla baterka FlashlightSamsung. U té novejší verze už se to nestává? Nemáte prosím na ni link?
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

To SDK je dělané pro WM 6.5 to, že "nějak" funguje i na WM6.1 nic neznamená a pro tento systém není podporováno, tudíž problémy jsou tam.
barki82
nováček
nováček

Post by barki82 »

straky wrote:
barki82 wrote:Neinstaloval si nahodou "smi_wm_pro_redist_2_1_0"? Lebo mne tiez zamrzal telefon pri vypnuti displaya. Ak hej tak to odinstaluj a nahod si standard verziu smi_wm_std_sdk_redist_2_1_0.
Ano, instaloval jsem smi_wm_pro_sdk_redist_2_1_0, kvůli tomu, protože jinak mi nešla baterka FlashlightSamsung. U té novejší verze už se to nestává? Nemáte prosím na ni link?
Tak odinstaluj smi_wm_pro_sdk_redist_2_1_0 a kukni si tuto free aplikaciu http://www.modaco.com/content/i8000-ver ... d-o2flash/ ja som si nainstaloval ten Compass v3.21 a vytvorilo mi to 2 odkazy. Jednym sa zapina cela aplikacia (kompas, detektor kovov, vodovaha, nastroj na urcenie smeru pre zadane GPS suradnice) a druhym odkazom zapnes priamo LED flash. Samozrejme ze predtym nainstaluj .NET Compact Framework 3.5.
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7

Post by rybar73 »

Svestka wrote:To SDK je dělané pro WM 6.5 to, že "nějak" funguje i na WM6.1 nic neznamená a pro tento systém není podporováno, tudíž problémy jsou tam.
Tak bohuzel musim konstatovat ze zamrzani se mi stava i n WM6.5 i s verzi SDK 2.2. Zatim jsem nenasel reseni co se mu nelibi, ale pravdepodobne se to s necim bije pac nekomu to jede v pohode (i na WM6.1)
l.hrudka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Htc Touch Pro 2,Samsung Omnia B7610 Pro

Post by l.hrudka »

Ahoj poradite mi prosim nekdo nejakou funkcni rom WM 6.5 a jak ji nainstalovat ,dik
straky
přispěvatel
přispěvatel

Post by straky »

Tak odinstaluj smi_wm_pro_sdk_redist_2_1_0 a kukni si tuto free aplikaciu http://www.modaco.com/content/i8000-ver ... d-o2flash/ ja som si nainstaloval ten Compass v3.21 a vytvorilo mi to 2 odkazy. Jednym sa zapina cela aplikacia (kompas, detektor kovov, vodovaha, nastroj na urcenie smeru pre zadane GPS suradnice) a druhym odkazom zapnes priamo LED flash. Samozrejme ze predtym nainstaluj .NET Compact Framework 3.5.[/quote]

-- čtv úno 25, 2010 7:53 --

Nainstaloval jsem .NET Compact Framework 3.5. a následně tu aplikaci o2compass a o2flash. Mobil již bezproblémů funguje jako baterka, i když musím říci, že na ovládání se mi více líbila ta aplikace Flashlighl (skoda toho spatneho SDK).
Nicméně moc děkuji za rady.
V3nd4
nováček
nováček

Post by V3nd4 »

Moc nechápu tohle. Když si podle tohoto návodu
http://www.modaco.com/content/b7610-omn ... ump-a-rom/" onclick="window.open(this.href);return false;,
pro případ návratu k WM 6.1 dumpnu ROMku ze svýho mobilu, tak tím získám jen dva soubory. (EBoot_B7610XXIG5.eb0 a PDA_B7610XXIG5.nb0.)
Nepotřebuji náhodou ještě nějaký originál CSC soubor, abych pak mohl flashnout mobil do původního stavu?
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia Pro

Post by HADES »

CSC pro flash není nutný, prakticky potřebuješ jenom PDA část, ani Phone někdy není nutné flashovat.
Tazoid
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: B7610

Post by Tazoid »

Pokud mate problem s tim, ze po zhasnuti se uz nerozsviti display, tak muzete skusit odstranit (nebo prejmenovat) soubor "SmiSensorServer_2.dll" ve složce Windows (mozna to pujde az po restartu, nevim uz). Stvalo me to, protoze vyvijim na tom SDK aplikace, tak jsem zkousel prijit na reseni a tohle neporusilo fungovani mojich aplikaci a zaroven telefon funguje normalne. Nicmene zajimalo by me k cemu vubec slouzi. Nevite ?
Herbik-Adr
nováček
nováček
Zařízení: SGS4,iP5,L925...

Post by Herbik-Adr »

Nemá někdo odkaz na ten origoš FW s O2?
V3nd4
nováček
nováček

Post by V3nd4 »

Jakej origoš? WM 6.1 nebo WM 6.5?

Originál O2 ROM s WM 6.1pro Samsung Omnia Pro B7610 dumpnutý dle návodu z Modaca http://www.modaco.com/content/b7610-omn ... ump-a-rom/" onclick="window.open(this.href);return false;
Označení mobilu:
PDA: B7610XXIG5
CSC: B7610O2CIH1
telefon: B7610BWIG5
WM 6.1 Pro
CE OS 5.2.21006 (21006.1.5.74)

Eboot soubor eboot-b7610xxig5.eb0
http://share-rapid.com/stahuj/963708/eb ... 0xxig5.eb0" onclick="window.open(this.href);return false;

PDA soubor pda-b7610xxig5-zip.nb0
http://share-rapid.com/stahuj/963766/pd ... g5-zip.001" onclick="window.open(this.href);return false;
http://share-rapid.com/stahuj/963868/pd ... g5-zip.002" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare.com/files/359453324/P ... p.003.html" onclick="window.open(this.href);return false;

CSC soubor není potřeba.
Tazz1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Tazz1 »

Neni uz nejaka jina moznost na instalaci primo pod Win7 ? Bez octanu a ruzneho instalovani XP ovladacu ?
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Zkoušel někdo WM 6.5.3 v té novější verzi z data 12.2. ? okaz na ROM
FloydPink
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 630

Post by FloydPink »

Jo zkoušel, byl jsem spokojen ale některé programy co používám nebyly stavěné pro Start kerý je dole, tudíž sem se vrátil na WM 6.1. Lišta Start se nachází pouze v anglické verzi.
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Anglická verze mi vůbec nevadí. To, že píšeš nebyly stavěné na start dole, jak se to projevovalo ?
FloydPink
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 630

Post by FloydPink »

No používám programy co mají roletové menu dole a Start lišta je překrývala, takže potom je program celkem nepoužitelný.
sojce
nováček
nováček
Zařízení: OMNIA B7610

Post by sojce »

U jakých programů to zlobilo konkrétně?
Post Reply

Return to “Samsung OmniaPRO”