Xperia X1: ROM

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12267
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Xperia X1: ROM

Příspěvek od htcjirka » úte led 05, 2010 17:17

Tak ji koukej Slanej dodělat,když jsi vyšperkoval rom pro Uniho,tak taky udělěj radost zdejším uživatelům X1 8-) ,mezi které sice nepatřím,ale přimlouvám se za ně :-)

ravas
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát led 08, 2010 20:50
Zařízení: xperia x1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od ravas » pát led 08, 2010 20:53

radospol prosim ta kde si stiahol tu WM 6.5.3 litle romku zo zabera 70 MB?

radospol
smartstar
smartstar
Příspěvky: 896
Registrován: pát pro 26, 2008 18:30
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Xperia X1: ROM

Příspěvek od radospol » sob led 09, 2010 13:51

tu to mas,su tam 3 rom a ta tretia je wm6.5.3 (!NEW! 23420 BASIC)

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ight=Sutyi" onclick="window.open(this.href);return false;

Ked pozries do diskusie,tak zistis,ze rom ma len jednu vadu krasy,ktora ale mne nevadi.
Na prvom jpg je to ukazane. Nezobrazia sa tlacitka Yes,no,cancel v okne,ked nieco ides zmazat atd.... Ale kliknutim funguju,len niesu dobre vidiet.

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » sob úno 13, 2010 16:20

Zdravím, mám ROM 1.05.931.10 (opsáno z tlefonu) a chtěl bych mít českou verzi. Boužel absolutně netuším, jak na to a jakou verzi. Nechci, aby se něco sekalo (to si radši nechám stávající), ale rád bych češtinu... Mohl byste někdo poradit jak na to? Nejlíp popis pro blbce, abych něco nepokazil (instalovat, nastavovat mobil jakž takž umím...).
Další věcí je, jestli by nebyla nějaká utilita pro Ctrl místo modrýho čtverce na klávesnici a zároveň vytvoření šipek např. při podržení modrýho čtv.
Díky za odpovědi a hlavně za pomoc!!!

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob úno 13, 2010 18:25

Co se týče Ctrl funkce, tak v sekci o Xperii X1 je hned o pár řádků pod tímto vláknem téma, kde najdeš program, který přidá funkci Ctrl na Fn tlačítko (to modré), příště zkus použít tlačítko HLEDAT.
Oficiální českou ROM najdeš například v TOMTO vlákně na xda-developers.com, odkud ji můžeš stáhnout. Návod sem psát nebudu, zkus HLEDAT, už jsem flashování ROM někomu v této sekci vysvětloval.

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » sob úno 13, 2010 19:02

Čistě Ctrl na modrým jsem našel, ale nikde není o šipkách, takže to beru tak, že nic neexistuje. S tou ROM jsem už taky četl, ale nějak na to nemám zrovna odvahu:-)
A hlédám, respektive čtu většinu věcí...
Ale díky za odkaz, kouknu se na něj, i když angličtina není zrovna moje gusto...

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob úno 13, 2010 23:49

O umožnění kurzorových kláves jsem zatím neslyšel. On to ale není tolik problém softwarový, to by se zařídit dalo, ale spíš není kam ty šipky namapovat, potože většina tlačítek má i svojí druhotnou funkci, která se vyvolává právě modrým Fn tlačítkem.

Jinak ten návod na flash jsem psal ZDE, podle něj můžeš postupovat, jen s tím rozdílem, že pro flash oficiální ROM nepotřebuejš dělat Hard-SPL unlock. Co se týče české ROM, tak přes to vlákno na xda jsem našel akorát českou ROM verze R2A. Ale až ji flashneš, tak zkus přímo přes SEUS (SonyEricsson Update Service) stáhnout update na R3A verzi.

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » ned úno 14, 2010 11:54

Tuto ROM jsem včera stáhnul. Jen teda myslíš, že je to originální ROM? A ten Hard(něco) :oops: nemusím provádět? Díky. Ještě dnes to vyzkouším. Hmm, třeba už budu bez mobilu... Jen mě napadá, že ta ROMka nemá ten název, co máš napsaný v postupu, tzn. přepsat?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned úno 14, 2010 16:22

Ne, hardSPL nemusíš provádět. Akorát jsem si nevšiml, že je ta ROM ve formátu EXE. Takže tam se musí flashovat přes ActiveSync/WMDC. Což je v praxi pro nováčky jednodušší. Nic nepřejmenovávej, připoj zapnutý telefon k PC přes ActiveSync (pokud máš XP), nebo WMDC (pokud máš Visty nebo Win7). Až bude připojený, tak jenom spusť ten EXE soubor s ROMkou a pak už stačí posadit ke klávesnici slepici a nasypat zrní na ENTER :lol:

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » ned úno 14, 2010 16:28

:tlem: hmm, pěkný, jen abych to zrní nesežral předčasně :wink: Díky a omlouvám se, že jsem tak dutý, jen prostě neznám a většina popisů je dělána lidem, co už zná alespoň základní temíny...Díky, vyzkouším

Tak asi fakt nemám dost zrní. Spustil jsem to, rozbalilo se to a nic:-) Prostě se vytvořil pouze obraz. Ale nic víc. A podle mýho to ani nic víc neudělá, protože jediný exe soubor se prostě jen rozbalil. Zkusil jsem to dát do Daemona a taky nic. Takže prd. Teď jsem našel i verzi KOV_R3AA007 + angl. R3AA010 (tu nejspíš teď mám v mobilu, tak večer zkusím stáhnout. Nevím, asi něco dělám blbě...

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned úno 14, 2010 19:27

A jaké soubory se ti z něj rozbalily? Pokud je tam nějaký soubor s příponou .nbh , tak je to ROMka a postupuj podle toho předchozího návodu, kde jsem to vysvětloval jinému uživateli. Byl bych se na to podíval, ale blbne mi rapidshare, takže odtud nemůžu nic stahovat. Nebo pokud jsi našel českou R3A ROM, tak na tu R2A kašli a flashni tu novější. Nemusíš se toho bát, každej se bojí prvního flashe, ale pak uvidíš, že je to hračka.

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » ned úno 14, 2010 21:11

Právě, že se z toho vyklubalo tohle "Extracting APP_SW_X1i_GENERIC_CZ_CDF1223-1935_KOV_R2AA011.image". A to podle mě nejde v ničem spustit. Četl jsem Tvůj návod na flashnutí ROMky, takže už vím o dvou způsobech, ale tohle je jiné :-(
TeĎ mi rapidshare taky nejde, zkusím později, třeba to bude případ jak jsi popisoval výš. Jinak jsem ji stáhl odtud : http://www.rapidgsm.com/sony-ericsson/x ... load-free/" onclick="window.open(this.href);return false; Kdyžtak můžeš dodat nějaký komentář k ní :smile: , díky :wink:

Mischell
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: sob pro 27, 2008 16:14
Zařízení: xperia x1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Mischell » ned úno 14, 2010 21:34

Takže za 1.Tvůj telefon byl zakoupen s anglickou ROM?Pokud ano,aby jsi tam dostal českou,musíš provést HardSpl.
2.Soubor který si stáhl,je správný.Musíš ho jen přejmenovat na kovsimg.nbh a nahrát na kartu.
3.Ano,na tom odkazu najdeš R3AA007 Czech,rozbalíš a přejmenuješ dle bodu 2.

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » ned úno 14, 2010 22:44

Mám telefon z druhé ruky, takže nevím s čím byl zakoupen, ale je tam anglická verze. Už je mi snad vše jasné. Zkusím ted stáhnout tu druhou českou verzi (novější) a pojedu podle klasického postupu. Díky!!! :wink: Jsem z toho nesvůj, ale vyzkouším, snad to nepodělám. :?:

Tak mi to nejede. HardSPL jsem provedl úspěšně - ověřeno, ale potom odkliknu dvě okna a při ověřování stavu telefonu vyjede chyba - Error 240 - Open File. V adresáři odku to spouštím se objeví několik souborů, mezii nimi i ErrorBattery.fig a ErrorUSB.fig. Takže v něčem mám chybu,ale kde, to já nevím. Kdybyste tušili, co děám blbě, budu rád za info. Díky :cry:

Mischell
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: sob pro 27, 2008 16:14
Zařízení: xperia x1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Mischell » pon úno 15, 2010 11:32

Předpokládám,že jsi flash prováděl z Windows?Co používáš za systém?Máš nainstalováno Centrum zařízení WM?Případně zkus provést flash přes kartu.

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » pon úno 15, 2010 19:55

Mám XPčka a mám ActiveSync. kartu na tohle bych musel formátovat, ale tam mám moc věcí.... Radši bych z kompu,což bohužel... Takže nevím jak na to.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pon úno 15, 2010 23:16

A flashoval jsi přes Async/WMDM, nebo přes Bootloader (ta obrazovka s duhou)?

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » úte úno 16, 2010 14:52

Zkoušel jsem to přes ActiveSync.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte úno 16, 2010 19:01

Tak to zkus ještě přes bootloader a pak dej vědět jestli se podařilo, nebo jestli taky hlásí error.
Případně ještě mě napadlo jestli jsi měl při flashování přes Async v PDA zaškrtnutou volbu v Start-->Settings-->Connection-->USBtoPC-->ActiveSync-->Enable advanced network functionality.

kuclb
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát úno 05, 2010 20:42
Zařízení: Xperia 1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od kuclb » úte úno 16, 2010 19:22

Zaškrtlé to mám a měl jsem. Teď to zkusím přes ten bootloader.

Tak nic, pořád error. Se holt spokojím s anglickou verzí:-)
Jsem na ČZU, tak kdybyste náhodou byl někdo odtud, tak písněte:-). Jinak se mějte.

Ale jinak asi mám nějaký problém se synchronizací. Bych sem dal printscreen, ale nevím jak:-(

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti