aktualizace počasí v místě pobytu

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Torres
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Torres »

Ahoj, jsem začátečník, takže to asi bude pro někoho triviální dotaz, takže se na mě prosím případně nezlobte. Poslední dobou se mi stává, že když se přesunu z bodu A do bodu B, telefon mi automaticky na hlavní obrazovce nedetekuje kde zrovna jsem a aktuální počasí v místě mého pobytu. Někdy je to bez problémů ale někdy se to nezaktualizuje třeba dva dny. V čem může být problém? I když vlezu na záložku "počasí" a tam u první položky (aktuální místo pobytu) dám aktualizovat, tak aktualizace proběhne u všech pevně stanovených měst kromě té variabilní aktuální pozice. V čem může být chyba? Předem děkuji za jakékoli rady.
Majesty
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2

Post by Majesty »

To se mi taky stalo. Myslím, že to může způsobit instalace nějaké úpravy. Mě pomohl soft reset. Pak to normálně zaktualizovalo a od té doby to funguje v pohodě. Spíš mám problém s tou pozicí. Hned po koupení mi to ukázalo místo pobytu vesnici asi 15km od místa kde bydlím. Říkal jsem si, že asi nic bližšího nezná. Když ale dojedu do vedlejší vesnice, cca 2km, která je ve směru té ukazované, tak tam se mi ukáže korktní pozice. A teď posledních 14 dní mi to ukazuje aktuální místo město, které je vzdálené cca 25 km. Tomu moc nerozumím. Mohla by to způsobovat také nějaká instalovaná úprava?
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X

Post by Libunda »

Aktualizujete QuickGPS??
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by motas »

Mně spíš připadá, že poloha pro počasí se nezískává z GPS ale pomocí pozic BTS, tedy přes signál pro telefonování. Je možný, že to tak není, ale mám zkušenost, že ač mám třeba v google mapách zaktualizovanou GPS pozici, tak po ruční aktualizaci počasí to ukazuje dědinu vedle. Ve větších městech to znát není, tam se to nemá s čím splést :-)
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by Milan Pištělka »

Já mám také zato, že se poloha pro počasí získává z BTS. Přes GPS by to hrozně žralo baterku.
Maco57
nováček
nováček

Post by Maco57 »

Priklanam sa k nazoru, ze to bude cez BTS. Je mozne ze server poskytujuci udaje o pocasi a ktory pracuje s koordinatmi cez BTS, ma obcas problemy. V Bratislave som sa v ramci mesta presunul asi o 10 km a zistil som podla udajov, ze som v Litvinove. Po 2 dnoch sa to vratilo do normalu.
Majesty
přispěvatel
přispěvatel

Post by Majesty »

Na BTS by to odpovídalo. Jsou totiž tím směrem co mi to ukazuje. Jen nechápu, proč to nebere z té bližší. Jedině že by mělo vliv třeba počasí a momentálně by to mohlo brát silnější signál z té vzdálenější.
Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S

Post by Kolda.o »

bydlim na vsi mezi tremi BTS a v kazdem pokoji mi to chyta jinou. Navic kdyz se nemuze rozhodnout tak to rekne ustecky kraj a je po srande. BTW kdyz to sosnete pres WiFi tak to BTS vynechava (alespon mi to tak prijde).
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Ve skutečnosti chytáš všechny tři,a tím se provádí triangulace a přesná poloha.
Bohužel googla maps umí používat jen tu nejsilnější BTS ke které jsi připojen a tím potom tvou polohu..
Kdyby to dělali jak se to dělá "ve filmech"(i ve skutečnosti) tak by bylo možno určit polohu na pár desítek(někdy stovek) metrů přesně,a ne jako teď,že ti to ukáže kružnici o velikosti vesnice..
Hugo
nováček
nováček

Post by Hugo »

Dobrý večer priatelia.
Ani mne na HD2 nefunguje aktualizácia počasia v mieste pobytu už 3 týždne. Je mi jasné, že je to záležitosť BTS, ale
prečo potom známemu aktualizácia funguje a mne nie? A stáli sme vedľa seba. Asi bude "zrada" v prístroji. Ak niekdo viete, prosím poraďte mi.
Ďakujem.
Maco57
nováček
nováček

Post by Maco57 »

To Hugo>

Urobil som pokus. Pokial som nechal originalne nastavenie registra
HKEY_CURRENT_USER\MUI\ na hodnote 1033, to znamena anglictina, tak sa mi zobrazuje pocasie v mieste pobytu, samozrejme anglicky,

pokial zmenis hodnotu registra na 1051 co je slovencina, tak sa ti ukaze spravne miesto s nazvom a s diakritikou.

Myslim si, ze v anglickej verzii nie je HD2 schopne ukazat miesto pobytu, pokial je s diakritikou.

Ovsem po zmene registra na regionalny jazyk u nebrandovanych telefonov, je zase nutne mnozstvo dalsich nastaveni, ale o tom sa tu uz pisalo...
Majesty
přispěvatel
přispěvatel

Post by Majesty »

Mě se to ukazuje normálně s diakritikou, akorát prostě jiné místo. Název má čárky i háčky a koupil jsem telefon v cz lokalizaci.
to Hugo: Zkoušel jsi soft reset? A pak ještě nefunguje po instalaci některých úprav. Jestli jsi něco takového instaloval, pak zkus provedenou instalaci odinstalovat. Pokud si teda pamatuješ co jsi instaloval, než to přestalo fungovat.
Maco57
nováček
nováček

Post by Maco57 »

Teraz som urobil restart, to znamena, angl. verzia, zmena registra na regionalny jazyk, soft reset, ukazalo spravne miesto s diakritikou. Zmena registra na povodnu angl. hodnotu, soft reset ukazuje miesto spravne. Hm, docela srandovne. Uvidim do kedy to vydrzi. Doplnim este, ze mam nebrandovanu verziu HD2, cize volnu.
Hugo
nováček
nováček

Post by Hugo »

Ďakujem Vám za odpovede a rady.
Mne však počasie neaktualizuje!!! Posledná aktualizácia bola 12.1.10 a odvtedy nič. Iba mi ukazuje ikonu počasia z toho dátumu, teplotu a názov "Moje umiestnenie". Som z Martina. Ostatné mestá aktualizuje bez problémov. Predtým mi
ukazovalo buď "Martin" alebo "Žilinský kraj".
Akoby prístroj nevedel načítať BTS.
Maco57
nováček
nováček

Post by Maco57 »

Nerobil by som z toho vedu. Obcas ma aj server o pocasi problemy a stejne informacna hodnota dat o pocasi, je velmi diskutabilna.

To co pises sa stalo aj mne, za nejake dva dni sa to dalo samo do poriadku. Imho radsej pouzivam http://www.wetteronline.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Hugo
nováček
nováček

Post by Hugo »

No povzbudil si ma! Mne to už tiež predtým nešlo aj dva dni a tiež som z toho nerobil vedu. Ale 3 týždne je už len
predsa dosť.
Zatiaľ používam počasie z SPB.
Aj tak Ti však ďakujem.
Maco57
nováček
nováček

Post by Maco57 »

Potvrdzujem, ze dnes, po nastaveni HD2 na anglictinu, prestal ukazovat telefon nazov miesta, pokial sa zmenila lokalita. Pri nastaveni na regionalny jayzk to funguje. Zatial to plati u ROM 1.48.
hoktarr
nováček
nováček
Zařízení: htc hd2 leo

Post by hoktarr »

to me to ukazovalo jen stredocesky kraj. tak jsem se nasel pres google maps v telefonu. a vuala a hned to ukazuje piskova lhota. rom 1.48. a mam tusen ze to same jsem udelal i u 1,43
jourin
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Htc Hd2

Post by jourin »

v Teplicích furt nic již 14 dní myslím,že bude problém v telefonu :-(
manic16
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HD2

Post by manic16 »

nemyslím jsem z Ústí a totéž, ale když se připojím přez wifi tak to bez problému aktualizuje
Post Reply

Return to “HTC HD2”