aktualizace počasí v místě pobytu
Ahoj, jsem začátečník, takže to asi bude pro někoho triviální dotaz, takže se na mě prosím případně nezlobte. Poslední dobou se mi stává, že když se přesunu z bodu A do bodu B, telefon mi automaticky na hlavní obrazovce nedetekuje kde zrovna jsem a aktuální počasí v místě mého pobytu. Někdy je to bez problémů ale někdy se to nezaktualizuje třeba dva dny. V čem může být problém? I když vlezu na záložku "počasí" a tam u první položky (aktuální místo pobytu) dám aktualizovat, tak aktualizace proběhne u všech pevně stanovených měst kromě té variabilní aktuální pozice. V čem může být chyba? Předem děkuji za jakékoli rady.
-
Majesty
- přispěvatel

- Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2
To se mi taky stalo. Myslím, že to může způsobit instalace nějaké úpravy. Mě pomohl soft reset. Pak to normálně zaktualizovalo a od té doby to funguje v pohodě. Spíš mám problém s tou pozicí. Hned po koupení mi to ukázalo místo pobytu vesnici asi 15km od místa kde bydlím. Říkal jsem si, že asi nic bližšího nezná. Když ale dojedu do vedlejší vesnice, cca 2km, která je ve směru té ukazované, tak tam se mi ukáže korktní pozice. A teď posledních 14 dní mi to ukazuje aktuální místo město, které je vzdálené cca 25 km. Tomu moc nerozumím. Mohla by to způsobovat také nějaká instalovaná úprava?
-
Libunda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
Aktualizujete QuickGPS??
Mně spíš připadá, že poloha pro počasí se nezískává z GPS ale pomocí pozic BTS, tedy přes signál pro telefonování. Je možný, že to tak není, ale mám zkušenost, že ač mám třeba v google mapách zaktualizovanou GPS pozici, tak po ruční aktualizaci počasí to ukazuje dědinu vedle. Ve větších městech to znát není, tam se to nemá s čím splést 
-
Milan Pištělka
- smartguru

- Zařízení: HTC HD2 Leo
Já mám také zato, že se poloha pro počasí získává z BTS. Přes GPS by to hrozně žralo baterku.
Priklanam sa k nazoru, ze to bude cez BTS. Je mozne ze server poskytujuci udaje o pocasi a ktory pracuje s koordinatmi cez BTS, ma obcas problemy. V Bratislave som sa v ramci mesta presunul asi o 10 km a zistil som podla udajov, ze som v Litvinove. Po 2 dnoch sa to vratilo do normalu.
-
Majesty
- přispěvatel

Na BTS by to odpovídalo. Jsou totiž tím směrem co mi to ukazuje. Jen nechápu, proč to nebere z té bližší. Jedině že by mělo vliv třeba počasí a momentálně by to mohlo brát silnější signál z té vzdálenější.
-
Kolda.o
- častý přispěvatel

- Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S
bydlim na vsi mezi tremi BTS a v kazdem pokoji mi to chyta jinou. Navic kdyz se nemuze rozhodnout tak to rekne ustecky kraj a je po srande. BTW kdyz to sosnete pres WiFi tak to BTS vynechava (alespon mi to tak prijde).
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Ve skutečnosti chytáš všechny tři,a tím se provádí triangulace a přesná poloha.
Bohužel googla maps umí používat jen tu nejsilnější BTS ke které jsi připojen a tím potom tvou polohu..
Kdyby to dělali jak se to dělá "ve filmech"(i ve skutečnosti) tak by bylo možno určit polohu na pár desítek(někdy stovek) metrů přesně,a ne jako teď,že ti to ukáže kružnici o velikosti vesnice..
Bohužel googla maps umí používat jen tu nejsilnější BTS ke které jsi připojen a tím potom tvou polohu..
Kdyby to dělali jak se to dělá "ve filmech"(i ve skutečnosti) tak by bylo možno určit polohu na pár desítek(někdy stovek) metrů přesně,a ne jako teď,že ti to ukáže kružnici o velikosti vesnice..
Dobrý večer priatelia.
Ani mne na HD2 nefunguje aktualizácia počasia v mieste pobytu už 3 týždne. Je mi jasné, že je to záležitosť BTS, ale
prečo potom známemu aktualizácia funguje a mne nie? A stáli sme vedľa seba. Asi bude "zrada" v prístroji. Ak niekdo viete, prosím poraďte mi.
Ďakujem.
Ani mne na HD2 nefunguje aktualizácia počasia v mieste pobytu už 3 týždne. Je mi jasné, že je to záležitosť BTS, ale
prečo potom známemu aktualizácia funguje a mne nie? A stáli sme vedľa seba. Asi bude "zrada" v prístroji. Ak niekdo viete, prosím poraďte mi.
Ďakujem.
To Hugo>
Urobil som pokus. Pokial som nechal originalne nastavenie registra
HKEY_CURRENT_USER\MUI\ na hodnote 1033, to znamena anglictina, tak sa mi zobrazuje pocasie v mieste pobytu, samozrejme anglicky,
pokial zmenis hodnotu registra na 1051 co je slovencina, tak sa ti ukaze spravne miesto s nazvom a s diakritikou.
Myslim si, ze v anglickej verzii nie je HD2 schopne ukazat miesto pobytu, pokial je s diakritikou.
Ovsem po zmene registra na regionalny jazyk u nebrandovanych telefonov, je zase nutne mnozstvo dalsich nastaveni, ale o tom sa tu uz pisalo...
Urobil som pokus. Pokial som nechal originalne nastavenie registra
HKEY_CURRENT_USER\MUI\ na hodnote 1033, to znamena anglictina, tak sa mi zobrazuje pocasie v mieste pobytu, samozrejme anglicky,
pokial zmenis hodnotu registra na 1051 co je slovencina, tak sa ti ukaze spravne miesto s nazvom a s diakritikou.
Myslim si, ze v anglickej verzii nie je HD2 schopne ukazat miesto pobytu, pokial je s diakritikou.
Ovsem po zmene registra na regionalny jazyk u nebrandovanych telefonov, je zase nutne mnozstvo dalsich nastaveni, ale o tom sa tu uz pisalo...
-
Majesty
- přispěvatel

Mě se to ukazuje normálně s diakritikou, akorát prostě jiné místo. Název má čárky i háčky a koupil jsem telefon v cz lokalizaci.
to Hugo: Zkoušel jsi soft reset? A pak ještě nefunguje po instalaci některých úprav. Jestli jsi něco takového instaloval, pak zkus provedenou instalaci odinstalovat. Pokud si teda pamatuješ co jsi instaloval, než to přestalo fungovat.
to Hugo: Zkoušel jsi soft reset? A pak ještě nefunguje po instalaci některých úprav. Jestli jsi něco takového instaloval, pak zkus provedenou instalaci odinstalovat. Pokud si teda pamatuješ co jsi instaloval, než to přestalo fungovat.
Teraz som urobil restart, to znamena, angl. verzia, zmena registra na regionalny jazyk, soft reset, ukazalo spravne miesto s diakritikou. Zmena registra na povodnu angl. hodnotu, soft reset ukazuje miesto spravne. Hm, docela srandovne. Uvidim do kedy to vydrzi. Doplnim este, ze mam nebrandovanu verziu HD2, cize volnu.
Ďakujem Vám za odpovede a rady.
Mne však počasie neaktualizuje!!! Posledná aktualizácia bola 12.1.10 a odvtedy nič. Iba mi ukazuje ikonu počasia z toho dátumu, teplotu a názov "Moje umiestnenie". Som z Martina. Ostatné mestá aktualizuje bez problémov. Predtým mi
ukazovalo buď "Martin" alebo "Žilinský kraj".
Akoby prístroj nevedel načítať BTS.
Mne však počasie neaktualizuje!!! Posledná aktualizácia bola 12.1.10 a odvtedy nič. Iba mi ukazuje ikonu počasia z toho dátumu, teplotu a názov "Moje umiestnenie". Som z Martina. Ostatné mestá aktualizuje bez problémov. Predtým mi
ukazovalo buď "Martin" alebo "Žilinský kraj".
Akoby prístroj nevedel načítať BTS.
Nerobil by som z toho vedu. Obcas ma aj server o pocasi problemy a stejne informacna hodnota dat o pocasi, je velmi diskutabilna.
To co pises sa stalo aj mne, za nejake dva dni sa to dalo samo do poriadku. Imho radsej pouzivam http://www.wetteronline.de" onclick="window.open(this.href);return false;
To co pises sa stalo aj mne, za nejake dva dni sa to dalo samo do poriadku. Imho radsej pouzivam http://www.wetteronline.de" onclick="window.open(this.href);return false;
No povzbudil si ma! Mne to už tiež predtým nešlo aj dva dni a tiež som z toho nerobil vedu. Ale 3 týždne je už len
predsa dosť.
Zatiaľ používam počasie z SPB.
Aj tak Ti však ďakujem.
predsa dosť.
Zatiaľ používam počasie z SPB.
Aj tak Ti však ďakujem.
Potvrdzujem, ze dnes, po nastaveni HD2 na anglictinu, prestal ukazovat telefon nazov miesta, pokial sa zmenila lokalita. Pri nastaveni na regionalny jayzk to funguje. Zatial to plati u ROM 1.48.
to me to ukazovalo jen stredocesky kraj. tak jsem se nasel pres google maps v telefonu. a vuala a hned to ukazuje piskova lhota. rom 1.48. a mam tusen ze to same jsem udelal i u 1,43
v Teplicích furt nic již 14 dní myslím,že bude problém v telefonu 
nemyslím jsem z Ústí a totéž, ale když se připojím přez wifi tak to bez problému aktualizuje